Životopisy

Rinus Michels – největší ze všech

Když v roce 1999 vyhlašovala FIFA nejlepšího trenéra právě končícího století, prestižní ocenění připadlo Rinusi Michelsovi. Tvůrci totálního fotbalu, se kterým dobyl na lavičce Ajaxu celou Evropu. Byla to obrovská pocta muži, jenž pro světový fotbal vychoval hráče jakými byli Cruyff, Neeskens, Haan či Krol. Muži, který přivedl Nizozemsko k jediné trofeji, kterou na velkých turnajích získalo, a sice k titulu mistrů Evropy pro rok 1988.

22.09.2008 Životopisy 84 komentářů
Zaujalo nás

Valerij Lobanovskij – Plukovník

Nejúspěšnější trenér v dějinách sovětského fotbalu - to znamenal Lobanovskij pro rozlohou největší zemi Evropy. Málokterý trenér přinesl svému klubu tolik trofejí a úspěchů jakých se dostalo Dynamu Kyjev pod vedením tohoto velkého trenéra.

20.09.2008 Životopisy 34 komentářů
Zaujalo nás

Fabio Capello - umění vyhrávat

Bearzot, Trapattoni, Sacchi, Lippi, Capello, Ancelotti, Prandelli, Spaletti, Mancini... Ještě někdo pochybuje o tom, která země vládne na trenérském poli? A Fabio Capello je Italem skutečně stoprocentním. Přísný výraz tváře, klidné sledování zápasu, střídané s výbuchy nespokojenosti a hněvu, obliba v defenzivě, láska k opeře...

15.09.2008 Životopisy 29 komentářů
Zaujalo nás

Helenio Herrera - Diktátor

K fotbalovému úspěchu vedou mnohé cesty. Brazilci vítězí krásou, Angličané nasazením, Němci zarputilostí. Helenio Herrera, jeden z nejlepších trenérů historie, vítězil catenacciem - stylem fotbalu, který vymyslel a se kterým s Interem Milán dobyl Evropu a potažmo i celý svět...

08.09.2008 Životopisy 46 komentářů
Zaujalo nás

Marcello Lippi - pán s doutníkem

Jestliže vyhrajete pětkrát tak náročnou soutěž jakou bezesporu Serie A je, musíte být výborný trenér. Když k tomu přidáte vítězství v Lize mistrů, jste trenérem výjimečným. Když k tomu však přidáte ještě i titul mistra světa, už se na vás nikdy nezapomene. A právě takovým trenérem se před dvěmi lety stal Marcello Lippi...

05.09.2008 Životopisy 44 komentářů
Zaujalo nás

Potetovaný ďábel Cissé přichází pozvednout Sunderland

Celý svět obletěla zpráva o návratu Djibrila Cissého do Anglie. 27letý francouzský útočník si přestupem do Sunderlandu splnil své přání vrátit se na Ostrovy, zároveň ale doufá, že si udrží současnou formu.

Giovanni Trapattoni – Pan Titul

Jen jeden trenér na světě vyhrál všechny významné klubové trofeje - Giovanni Trapattoni. Milovník operní hudby a dirigent skvělého fotbalového orchestru, jakým byl Juventus Turín na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Velký znalec a fotbalu oddaný člověk, na druhou stranu častý terč vtipů za svou populární schopnost ztrácet nit při rozhovorech

20.08.2008 Životopisy 24 komentářů
Zaujalo nás

Mladý talent s hvězdnou budoucností, to je Tomáš Necid

Nedávno oslavil teprve své 19. narozeniny a už se dostal do podvědomí fotbalové Evropy. Tomáš Necid, odchovanec pražské Slavie, nakročil velmi výrazně za úspěchem. Odborníci se shodují, že je to jeden s největších českých talentů a jeho gólové statistiky jim dávají za pravdu.

16.08.2008 Životopisy 68 komentářů
Zaujalo nás

Ladislao Kubala (10.6.1927-17.5.2002)

Zní to téměř neuvěřitelně, ale fotbalový chrám Nou Camp v Barceloně stojí díky fotbalistovi s československými kořeny. Ladislao Kubala vyvolal takový zájem katalánského publika, že šedesátitisícový Les Corts už nestačil, a klub proto vybudoval nový megastánek.

11.08.2008 Životopisy 151 komentářů
Zaujalo nás

Gianluigi Buffon, Juventus, Itálie

Představte si, že máte 57 miliónů eur. Je to tak velký balík peněz, že mnozí z vás nebudou vědět co s ním udělat. Juventus měl jasno během pár minut. Koupil brankáře. A ne jen tak nějakého.

09.08.2008 Životopisy 216 komentářů
Zaujalo nás

Ikona Spartaku Jegor Titov

Jeho srdce patřilo odmala Spartaku, v klubu strávil celou kariéru. 32letý tvůrce Jegor Titov nadevše miluje Spartak. V dohledné době ale změní dres. Trenér Stanislav Čerčesov jej přeřadil do rezervy a ještě zdvojnásobil zášť fanoušků Spartaku proti němu a vedení klubu.

06.08.2008 Životopisy 27 komentářů
Zaujalo nás

Vinnie Jones, filmový i fotbalový drsňák

Dnes 43letý Vinnie Jones rozhodně nepatřil mezi vzorné fotbalisty, kteří by se dávali za příklad mládeži, přesto to byla velmi zajímavá osobnost světové kopané. Výbušnost, tvrdost a někdy i brutalita z něj navíc udělaly po skončení aktivní kariéry velmi žádanou hvězdu stříbrného plátna.

04.08.2008 Životopisy 67 komentářů
Zaujalo nás

Richard Sukuta-Pasu, německá hrozba budoucnosti

Klose, Gomez, Podolski, Kuranyi. To jsou největší útočná esa německé reprezentace současnosti. Ovšem za pár let k nim s velkou pravděpodobností přibude další jméno, a to Richard Sukuta-Pasu, jenž má našlápnuto k hvězdné kariéře.

27.07.2008 Životopisy 347 komentářů
Zaujalo nás

Eusébio - Černý panter

Portugalsko dávalo a dává světu skvělé fotbalisty. Stačí vzpomenout jména jako Futre, Figo nebo nejnovější idol davů Cristiano Ronaldo. Ale největší portugalský fotbalista všech dob není původem z Evropy, nýbrž z někdejší kolonie dávné námořní velmoci. Jeho rodištěm byl africký Mosambik a svět ho poznal pod jménem Eusébio.

24.07.2008 Životopisy 82 komentářů
Zaujalo nás

Ian Rush, s modrým srdcem k Reds

Liverpoolu zasvětil nejlepší roky své kariéry a direktoriát mu za to musí být nezměrně vděčný. Ian Rush, vždy ozdoben slušivým knírkem, se stal během 15 let, co oblékal červený dres klubu z města Beatles, historicky nejlepším liverpoolským střelcem s 346 góly.

20.07.2008 Životopisy 92 komentářů
Zaujalo nás

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele