ZAPAMATUJTE SI – ALEXANDRE PATO

17.02.2007, 13:05
Životopisy
Zaujalo nás
Další z řady skvělých Brazilců se pomalu dere na fotbalové výsluní. Celým jménem Alexandre Rodrigues da Silva, přezdívaný Alexandre Pato je už v 17letech kýženým cílem řady evropských velkoklubů.

Fotbaloví experti po celém světě mu předpovídají velkou budoucnost a Pato o tom každým přibývajícím dnem přesvědčuje čím dál víc. V Internacionál Porto Alegre působí od svých dvanácti let. I když o sobě Alexandre Pato říká, že je divoký mladík, takový debut v seniorském fotbale snad neočekával ani v těch nejdivočejších snech. Toho se dočkal po prodloužení kontraktu do roku 2009, který mu zaručuje z původních 3000 dolarů devítinásobek této sumy. A lépe to ani dopadnout nemohlo! Proti Palmeiras skóroval po 94 sekundách na hřišti, na další tři branky přihrál. "Je to fenomenální hráč s obrovskou budoucností. Věřili jsme, že se něco takového někomu podaří. Ale neočekával jsem takový zralý a přirozený přístup. Proto předvedl tak skvělý výkon," řekl prezident klubu Carvalho. Zkrátka debut z říše snů...

Také proto je Alexandre Pato vedením Porto Alegre ceněn na 20 milionů eur. Na mistrovství světa klubů o něj byl v médiích velký zájem po celém světě. A Pato opět začal stylově, v semifinále proti Al Ahly vstřelil první branku týmu, Internacional nakonec vyhrál 2:1. Jeho driblérský kousek, v kterém si v plném běhu přehodil míč na rameno a pro diváky předvedl několik ramínek, obletěl celý svět. Ne nadarmo je v Brazílii srovnáván s Ronaldinhem. Spojuje je také mimochodem město, v kterém hráli.

Pato disponuje skvělou technikou, kterou piloval už od svých tří let hraním futsalu. Anglická média mu dali přezdívku "kačer", což je odvozeno od místa jeho narození v městečku Pato Branco. Byl od mládí tak nadějným fotbalistou, že si ho vyhlédli skauti Internacionalu Porto Alegre, kde byl ubytován s dalšími 83 hochy, kteří žili stejným snem: obléknout dres prvního týmu. Patovi se to zatím povedlo jako jedinému. Teď dokázal zdolat další vrchol - jeho zatím posledním velkým úspěchem je prosincový triumf v klubovém mistrovství světa proti Barceloně. Přes Puyola a spol se sice i přes velká očekávání neprosadil, jeho spoluhráči však nakonec titul v závěru vybojovali. To už ale neviditelný Pato na hřišti nebyl, nahradil ho střelec jediné a vítězné branky, další mladíček Adriano.

Zájem o jeho služby má celá řada evropských gigantů včetně Arsenalu, či Chelsea. Alexandre Pato však sní sen o Itálii. "Vím, že se o mě zajímají kluby jako Juventus i Inter. Mým snem je hrát v Itálii.". Cena kolem 20 milionu eur se zdá za 17letého hráče příliš vysoká, Fernandao, jeho spoluhráč a kapitán týmu, však ví proč: "Je to výjimečný hráč a má hlavu na správném místě." A když Carvalho, prezident klubu. prohlásil, že "je to směs Sobise, Nilmara a Daniela Carvalha. Má obrovskou budoucnost!," je to sakra velký kompliment!

Celé jméno: Alexandre Rodrigues da Silva
Datum narození: Září 02, 1989
Místo narození: Pato Branco, Paraná, Brazílie
Národnost: Brazilská
Pas EU: Nemá
Výška: 179 cm
Váha: 71 kg

Autor: David Kubáň

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*Adriano

chce ist do italie,a tam je jedinz velkoklub INTER!!!

Reagovat
HOST*ital

Reagovat
HOST*mirror

ty si ale cap...

FORZA MILAN

Reagovat
HOST*Adriano

ale milan...

prve ked sa povie milan mi napadne stara derava obrana.ved to vidis siena da 2 goly len tak

Reagovat
Shevchenko

Pred rokem sis tohle napsat nedovolil co ty ubozaku?

Reagovat
smazaný uživatel

pred rokom si šúchal nohami

Reagovat
HOST*

aaha....juve a milan???!!!

Reagovat
HOST*FUCK INTER

Tz saso,ak sa povie MILAN tak je to pojem klubu co vyhral sest krat CL.

Reagovat
HOST*Adriano

mne napadne stara obrana,nic viac

medra AC

Reagovat
smazaný uživatel

medra

Reagovat
HOST*Adriano

MERDA AC

Reagovat
HOST*

somarik

Reagovat
HOST*Adriano

hehe.trtko

Reagovat
HOST*Parker

Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

at odejde z AC

Reagovat
GrimeBaller98

Well that aged well...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele