Za posledních 10 let utrácel nejvíc Manchester City

01.05.2018, 21:34
Aktuality
Zajímavý žebříček zveřejnil italský sportovní deník Gazzetta dello Sport. Podle jeho zjištění je nejvíce utrácejícím klubem poslední dekády Manchester City. Za posily měli Citizens utratit astronomických 1,4 miliardy liber. Až za ním skončily Barcelona či Paris Saint Germain. Podle italských novin ale investice do kádru naznačují, proč se začínají rozevírat nůžky i mezi absolutní špičkou a jinými stále ještě významnými evropskými kluby.

Částka, kterou v posledních deseti lety dokázal Manchester City utratit, je vskutku astronomická. 1,4 miliardy liber se rovná 40 a půl miliardy českých korun.

Až za Manchesterem se objevili čerství španělští šampioni z Barcelony s útratou ve výši 1,015 miliardy liber a těsně třetí je Paris Saint Germain, který utratil 1,014 miliardy. Právě z Barcelony přivedlo PSG nejdražšího fotbalistu světa Neymara za 222 milionů eur, což je v librách asi 195 milionů, tedy necelá pětina.

Miliardu liber za posledních 10 let utratila ještě londýnská Chelsea, která v žebříčku Gazzetty obsadila čtvrté místo.

Těsně pod magickou hranicí pak zůstaly Manchester United (898 milionů liber), Real Madrid (862 milionů), Liverpool (820 milionů) a Juventus (811 milionů), který jako nejvíce utrácející italský klub skončil na osmém místě.

Gazzetta ještě zveřejnila přibližné účty dalších klubů ze Serie A. AC Milán, Inter a AS Řím se podle ní pohybují v rozmezí od 529 do 617 milionů liber.

Právě tento rozdíl v investicích do kádru podle Gazzetty ilustruje rozevírání nůžek mezi absolutní špičkou a dalšími kluby, které jsou z evropského měřítka stále ještě považovány za velké.

Autor: Jiří Fišara / dailymail.co.uk, gazzetta.it

Komentáře (337)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele