Z nominace Rakouska vypadl akorát mladík Lazaro ze Salzburgu

01.06.2016, 09:34
Aktuality
Finální podoby nabyla rovněž rakouská nominace z dílny Marcela Kollera, na němž bylo už akorát odepsat jediného borce. Tím se nakonec dle očekávání stal nejmladší člen širšího výběru, 20letý Valentino Lazaro ze Salzburgu...

Koller oznámení učinil těsně po utrápené výhře svého týmu nad Maltou, kdy jasný favorit vedl 2:0, dokud v závěru David Alaba nepřispěchal s humorným vlastencem.

Do přípravného zápasu se už zapojili i útočník Marc Janko a obránce Aleksandar Dragović, kteří si v nedávné době oba léčili menší bolístky. Jak vidno, oba by nakonec na závěrečný turnaj měli být připraveni.

Rakušané jinak stejně jako v průběhu celého kvalifikačního cyklu na zranění vůbec netrpí a ve Francii budou vesměs kompletní. Svou pouť načínají 14. června proti Maďarům, ještě 10 dní předtím si odbudou generálku s Nizozemci.

Konečná nominace Rakouska na mistrovství Evropy:

Brankáři:
Robert Almer (Austria Vídeň), Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt), Ramazan Özcan (Ingolstadt);

Obránci: Aleksandar Dragovic (Dynamo Kyjev), Christian Fuchs (Leicester), György Garics (Darmstadt), Martin Hinteregger (Mönchengladbach), Florian Klein (Stuttgart), Sebastian Prödl (Watford), Markus Suttner (Ingolstadt), Kevin Wimmer (Tottenham);

Záložníci: David Alaba (Bayern Mnichov), Marko Arnautovic (Stoke), Julian Baumgartlinger (Mainz), Martin Harnik (Stuttgart), Marcel Sabitzer, Stefan Ilsanker (oba RB Lipsko), Jakob Jantscher (Luzern), Zlatko Junuzovic (Brémy), Alessandro Schöpf (Schalke);

Útočníci: Lukas Hinterseer (Ingolstadt), Rubin Okotie (Mnichov 1860), Marc Janko (Basilej).

Autor: Tomáš Daníček / worldsoccertalk.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velmi zaujimavy tim, tesim sa na nich.

Reagovat
smazaný uživatel

černý kůň na vítězství ve skupině

Reagovat
Manau

Alaba je už braný jako záložník?

Reagovat
smazaný uživatel

v repre jo

Reagovat
Tomanatura

V repre hraje jen v zaloze

Reagovat
smazaný uživatel

v repre je v zalohe

Reagovat
Arsenalista

Ten tým by mohl docela fungovat.. nedivil bych se třeba postupu. Jediné co jim chybí je nějaký opravdu dobrý střelec.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze Lazaro nejede a Jantscher jede? Aha

Reagovat
Rudnevs

Lazaro je tak dobrý? Ale je mladý, má ešte čas.

Reagovat
jenculko

Jantscher odohral tuto sezonu viacej ako Lazaro. Lazaro ktomu bol dlho zraneny len na jar zacal hravat. A vlastne asi nikto neocakaval inu nominacu aka ja.

Reagovat
Darren Fletcher

podla mna o nicom

Reagovat
Liquid

byli byste pro aby měl Red Bull mimo Rakouska a Německa tým i v ČR, Holandsku, Anglii, já si myslím, že by to bylo dobrý pro ty ligy, zvedla by se kvalita, je dobře, že mecenáši utrácí prachy ve fotbale

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by RB koupil např. Slávii, a pak ji nechal zrušit, tak proč ne.

Reagovat
icka

Reagovat
Liquid

SK Red Bull Čcheng-Čchung Slavia Praha - zní to dobře skoro tak dlouhý jako FC Valcovny Plechu Frýdek-Místek

Reagovat
veikko

Red Bull

Reagovat
jenculko

Red Bull chce vstupit do Udinese co som cital ale fanusikovia su proti tomu ked uz od fanusikov austrie salzburg vedia svoje co znamena vstup red bullu do nejakeho klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že Austria to tento rok neudržala ako nováčik z 2.lige. Sledoval som ich celú sezónu prial som im....nebyť odpočtu 6 bodov mohli v závere ešte hrať o udržanie, takto bol odstup už veľký

Reagovat
jenculko

Ich je skoda rad by som ich raz videl spat v bundeslige. Len este maju tam vela roboty pred sebou ale aspon vedeli zachranit existenciu klubu a nezanikol zas

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, podstatné je, že zachránili klub a za pár rokov ho dostali do 2.ligy, to je slušný potenciál do budúcna.

Reagovat
Rudnevs

Škoda ... sympatický ale bez kvality.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby nerobili to čo urobili v Salzburgu a Lipsku tak by možno nikomu nevadil Red Bull, ale ničia celú identitu a históriu klubu a v podstate im ide iba o svoje záujmy...aspoň to tak vyzerá podľa tých krokov v tých 2 mestách.

Reagovat
Honda

Co ten golman? Nebude to jedna ze slabin ?

Reagovat
Rudnevs

Almer je moc dobrý gólman ... Özcan tiež jeden z lepších. Lindner je obrovská nádej do budúctnosti akurát mal smolu, že ho Hrádecký predbehol.

Reagovat
Robbie

prý Real nabízel 50 M za Alabu, ale neuspěl, Alba chce hrát záložníka, tudíž by hrál DM a střídal by ho Casemiro a když Marcelo se zranil tak by hrál tam

Reagovat
F.Torres

máš to tam nějaký popletený

Reagovat
Tigerinho

on je celej popletenej...

Reagovat
Rudnevs

Super. Takže Garics ide na EURO.

Reagovat
smazaný uživatel

Sem na Rakušany zvědavý, po tom co jsem měl možnost vidět přípravná utkání to vypadá, že bude problém hlavně s útočníky, záloha je silná ale Janko střílel gól za gólem v domácí soutěži a to neznamená, že je bude dávat i na ME. Trochu mě mrzí, že Harnika předělali na záložníka protože ve Stuttgartu i předtím rozhodně měl na to hrát v útoku a góly také střílel. Problém by mohl být na gólmanském postu a možná i na jednom místě ve středu obrany, uvidíme koho vedle Dragoviče nasadí. Jinak mají dost vyvážený tým, rozhodně černý kůň turnaje ale musí dávat góly.

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi kvalitná zostavička, prakticky všetko hráči z BL/PL + pár opôr z domácej BL či Švajčiarska, škoda že Rapid nemá zastúpenie, ale nie je miesto.

Podceňujete útok, Janko je kanonier a Okotie je gólový zabijak....vysedával celú jar v TSV takže bude nasrdený a keď ho vypustia na ihrisko tak ho nezastavia haha, teším sa na Rakúsko moc moc a postup zo skupiny by nemal byť problém, neprekvapilo by ma aj 1.miesto a skalp Portugalska.

Reagovat
Rudnevs

Zostava by mohla byť: Almer - Fuchs, Dragovič, Wimmer, Garics - Alaba, Baumgartlinger - Arnautovič, Harnik, Junuzovič - Janko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele