Z Hamšíka je třicátník, hrát chce ještě nejméně pět let

28.07.2017, 11:00
Aktuality
Významný den včera oslavil slovenský záložník Marek Hamšík, když překročil práh třicítky. Přesto se ikona Neapole dle svých slov necítí vůbec stará a pomýšlí na dalších alespoň pět let hraní, potom není vyloučeno, že zůstane ve vedení Partenopei...

Marek Hamšík do Itálie dorazil již jako sedmnáctiletý teenager a v Neapoli strávil posledních deset let, přičemž má v roli kapitána stále kontrakt na další tři sezony.

"Starý se vůbec necítím, je to, jako by mi stále bylo dvacet. Na vysoké úrovni mohu hrát po dalších pár let, jako jsem hrál v uplynulé sezoně, a se stejnými statistikami," věří si Hamšík, který teď v první řadě touží přerušit nadvládu Juventusu nad italskou ligou.

"Moje budoucnost? Uvidíme, jestli (s Neapolí) zůstaneme při sobě, nebo zdali pro mě nebude lepší se vrátit domů. Hráč musí přestat hrát, jakmile se na to sám cítí. Podle mě je maximálním věkem pro odchod do důchodu 35, 36 let," míní odchovanec Slovanu Bratislava, který dále hrával za Brescii.

"V této sezoně patrně překoná rekord Diega Maradony v gólech za Neapol (schází mu dvě trefy - pozn. red.), ale hlavní je, že je stále zdravý. Z mého pohledu je tu potom konkrétní možnost, že by se po konci kariéry zapojil do vedení klubu, ale teď chce ještě alespoň pět let hrát," okomentoval Hamšíkovu budoucnost jeho agent Juraj Vengloš.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (428)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele