Xavi potvrdil informace médií, po sezoně opustí Barcelonu

21.05.2015, 13:40
Aktuality
Už jenom tři zápasy coby hráč Barcelony před sebou má Xavi. 35letý záložník po letošní sezoně ukončí dlouhé dobrodružství v katalánském klubu a zamíří do Kataru, vše dnes oficiálně potvrdil...

"Rád bych oznámil, že po letošní sezoně odcházím z Barçy. Rozhodnutí je definitivní, i když hodně těžké," oznámil.

Xavi je produktem mládežnické akademie Barcelony, v klubu působil od svých jedenácti let a v osmnácti debutoval v prvním týmu. Na své konto si připsal více než 750 soutěžních startů a se spoluhráči a fanoušky slavil řadu trofejí. Ve své sbírce má osm španělských titulů, dvakrát triumfoval v tamním poháru, šestkrát v Superpoháru, třikrát slavil prvenství v Lize mistrů a dvakrát držel nad hlavou trofeje pro vítěze mistrovství světa klubů a evropského Superpoháru. Úspěšný byl i na mezinárodní scéně, dvakrát se stal mistrem Evropy a před pěti lety se Španělskem vybojoval titul mistra světa.

Xaviho v tuto chvíli čekají poslední tři duely v dresu Barcelony. V sobotu večer po souboji s Deportivem převezme trofej určenou pro španělského mistra pro sezonu 2014/2015, následně Barcelonu čeká finále Copa del Rey s Athleticem a finále Ligy mistrů proti Juventusu.

Po skončení sezony pak Xavi zamíří do katarského celku Al Sadd. S jeho vedením se už dohodl na dvouleté smlouvě s opcí na třetí rok.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (721)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele