Wolfsburg znovu hledá kouče, Schmidt po dalším nezdaru rezignoval

19.02.2018, 18:37
Aktuality
Vedení Wolfsburgu musí podruhé v průběhu letošní sezony hledat nového trenéra. Na lavičce bundesligového klubu nebude pokračovat Martin Schmidt, padesátiletý kormidelník nabídl rezignaci a klub ji přijal, VfL vše oznámilo na svých internetových stránkách...

"Rádi bychom našeho cíle dosáhli i s ním, ale nepovedlo se nám rozmluvit mu jeho rozhodnutí. Musím přiznat, že mě tento krok zklamal," prozradil sportovní ředitel Vlků Olaf Rebbe.

Wolfsburg ještě nedávno bojoval o čelní příčky tabulky, v tuto chvíli je ovšem jeho situace zcela jiná a znovu se musí strachovat o přežití mezi německou smetánkou. Po porážce od Bayernu je se 24 body na čtrnáctém místě tabulky s minimálním jednobodovým náskokem na šestnáctý Mainz.

Schmidt dříve vedl Mainz a kormidla Wolfsburgu se ujal v polovině září, kdy mu místo uvolnil Andries Jonker. S týmem vyhrál jenom tři zápasy. Hlavním kandidátem na uvolněnou pozici je Jens Keller.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (14)

Přidat komentář
db18

To vypadá, že k tomu mělo dojít už před posledním utkáním a jen se s vedením domluvili, že ještě počká na Bayern, protože proti němu nebude nový kouč chtít začínat... no, snad teď nepřijde Weinzierl.

Reagovat
Adyss

Jeblo mu v hlave?

Reagovat
Beči

Já stejně ten Wolfsburg nechápu, vždyť kádr mají minimálně na každoroční hru o EL kvalitní dost. A když už takhle hrají dvě sezóny za sebou, jen trenéry to asi nebude. To ti hráči na to kašlou, nemají motivaci, nebo co se to děje?

Reagovat
pospech11

Chce to na ně Magatha a budou mít o motivaci postarané

Reagovat
Rudnevs

Ten ma taktiež napadol, strašne rád by som videl Magatha ešte pri nejakom tíme, nie ani tak preto, že by som ho mal rád, ale skôr preto, lebo by ma zaujímalo, ako by sa mu darilo a nakoľko zmenil stoj tvrdý štýl, ak teda vôbec. Vo Wolfsburgu mimochodom doteraz stojí jeho “Hügel der Leiden”, ktorý nechal vybudovať Magath v tréningovom centre, hráči ten kopec kvôli Magathovým tvrdým metódam nemali radi.

Reagovat
Ferguson6

faktor HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Ať už konečně sestoupi

Reagovat
Spalovač šancí

Wolfsburg může úspěšně trénovat jen Wolfgang Wolf.

Reagovat
Virtuos

Mozem sa opytat, co to sa s Wolfsburgom deje, osobne som mal ich moznost vidiet asi v poslednych 3 zapasov vratane pohara a neprisli mi vyslovene zly a navyse i tie mena, ktore v tom teame posobia su povedzme zaujimave len by som rad vedel kde sa to zaseklo?

Reagovat
smazaný uživatel

Za vsetko moze afera Dieselgate.

Reagovat
Sosi

OT: nějakou dobu jsem to nesledoval, jak si teď vede série FMka? Jaká je aktuální verze, kdy bude další, vyplatí se ji pořídit...? Naposledy jsem hrál 2012 myslím...

Reagovat
wjillm

2018 jsem koupil, ale pustil jsem to na pár hodin a od té doby to nezapínám, není čas, ani nálada. 2012 si už tolik napamatuju, takže ji s nejnovější tolik neporovnám. Čím novější, tím je to komplexnější, náročnější na taktiku, realističtější, výběr hráčů, herní čas.. .už to není, jako dřív, kdy jsi koupil talentované hráče, nastavil rozestavení, pár bodů a mastil jsi hru. Můžeš, celkem i musíš, detailně nastavit taktiku, rádcové radí, hráči se bouří. Přijde mi hra čím dál víc ukecaná, staráš se o spokojenost hráčů, samá konference, hráči mají neustále nějaké požadavky.. v nejnovější verzi je hierarchie hráčů, tj. kdo do jaké skupinky patří. Mně vyhovovali starší, jednodušší verze, které nebyly tak náročné na čas, resp. byly, ale věnoval jsi hře, zápasům, nákupům/hledáním hráčům, nejen různému nastavování taktik (ale to naopak baví jiné hráče, mě ne). Jinak další verze až někdy v listopadu.

Reagovat
Sosi

díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Jens Keller velmi dobrá volba. V Schalke super aj v Union Berlin odvedl dobrou praci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele