Wolfsburg se loučí s ikonou Schäferem, ten se ale časem vrátí

01.03.2017, 20:04
Aktuality
Jedna éra svým způsobem končí ve Wolfsburgu: po deseti letech totiž klub opouští velká stálice dřívějších úspěšných vlčích sestav, dvaatřicetiletý Marcel Schäfer. Ten konec aktivní kariéry stráví v Tampě Bay Rowdies, aby se záhy vrátil do Německa pracovat pro VfL jako funkcionář...

Už v Tampě Bay má Schäfer vedle hráčské role sbírat zkušenosti také v oblasti managementu, které následně bude od roku 2019 prodávat také ve vedení Wolfsburgu. Už v srpnu 2016 Schäfer dokončil kurz fotbalové administrativy.

Levý obránce do Wolfsburgu přišel roku 2007 a okamžitě se zařadil mezi oblíbence fanoušků. V sezoně 2008/09, kdy patřil i do širšího výběru německé reprezentace a nevynechal jediné bundesligové klání, se zasloužil o první mistrovský titul Wolfsburgu, kterému poté roku 2011 taky krátce kapitánoval.

V posledních letech už Marcel Schäfer převážně kryl záda Ricardovi Rodriguezovi a svůj poslední zápas za VfL odehrál 10. prosince, kdy si zároveň poškodil vazy. Dohromady si v zelenobílém dresu odbyl 256 ligových startů a jen o tři zápasy tak zaostává za klubovým rekordmanem Diegem Benagliem.

Autor: Tomáš Daníček / vfl-wolfsburg.de/en

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jeden z mala sympatakov a srdciarov, ktory kedy posobili v nejakom nemeckom koncernovom klube.

Reagovat
Bayern +

Jeden z mála sympatakov tam...

Reagovat
smazaný uživatel

On Begnalio, Arnold a Knoche.... Zbytek jsou jen žoldáci a to ne všichni jsou mi sympatičtí. Škoda, že odchází, ale neměl šanci

Reagovat
irik

Reagovat
Bakary3

Skvelej hrac

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele