Wilmots už není trenérem reprezentace Pobřeží slonoviny

15.11.2017, 09:52
Aktuality
O druhou práci u některého z národních týmů v průběhu necelého roku a půl přišel Marc Wilmots. 48letý trenér po loňském mistrovství Evropy skončil jako kouč Belgie a angažmá si hledá rovněž nyní, po osmi měsících se s ním rozloučili v Pobřeží slonoviny...

"Dnes jsme dospěli ke vzájemné dohodě a ukončili spolupráci s Pobřežím slonoviny," oznámil někdejší belgický záložník na twitterovém profilu.

"Chci poděkovat hráčům, fanouškům, zaměstnancům a vedení a všem popřát lepší výsledky do budoucnosti," dodal.

Pobřeží slonoviny se v tuto chvíli smiřuje s nezdarem v kvalifikaci o postup na mistrovství světa do Ruska. Vše mělo ve svých rukou, v sobotu ovšem doma v přímém souboji o postup podlehlo 0:2 Maroku.

Africká země za sebou má nezdařený rok, který začal neúspěchem na kontinentálním šampionátu. Pobřeží slonoviny jakožto obhájce trofeje skončilo už v základní skupině, tým následně opustil Michel Dussuyer.

Autor: Tomáš Pavlík / rmcsport.bfmtv.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
Y.N.W.A

kam přijde, tam do podělá ...proč furt někdo zaměstnává trenéry bez výsledků a zjevnejch schopností?

Reagovat
oli9

jméno :)

Reagovat
Staenly10

Nastává otázka: Kde to jméno sakra vzali?

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna v jeho pripade se tomu taky podivuju, zkama ho vytahli

Reagovat
fantomas

Tak zrovna Cesi by u Wilmotse mohli vedet. Pokud v roce 2001 nebyli batolata

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Staenly10

Nastává otázka: Kde to jméno sakra vzali?

Reagovat
Mustang™

Co má společnýho jméno s tím, když má 2 ze 2 neúspěšných štací?

Reagovat
smazaný uživatel

tak vydrzel nekolik let u velmi ambiciozni repre, to je neskutecnej kredit. uz jen za tohle je do konce zivota karierne uplne vysmatej

Reagovat
Mustang™

To sice jo. Sice byl dvakrát ve čtvrtfinále. Ale jakej měl tým. S tím by tam došel i náš trenér z okresu. Belgie měla na víc a jeho nezkušenost byla brzdou pro Belgii.

Reagovat
smazaný uživatel

ja s ti. samozrejme souhlasim, ale ten kredit ma

Reagovat
Rudnevs

Eurofighter

Reagovat
smazaný uživatel

Muž, jenž svého času úspěšně zabíjel potenciál belgického národního týmu.

Reagovat
REPLIKATOR

hrozný trenér

Reagovat
SpartaOvenka

Trochu se bojím, že něco takového přivedeme místo štramáka

Reagovat
Messi14

ten by k ACS nesel na to bude moc nobl, jo ale mista jarolima by to moh zazdit jeste vic, napr prohrat se san marinem by mohla byt vyzva

Reagovat
Pablos

podle mě se Sparta na dlouhou dobu nevydá už touhle cestou zahraničního trenéra (Slováka nepočítám) ...ale je to jen můj názor

Reagovat
smazaný uživatel

Není k tomu důvod. Naopak příště s tím již budou mít nějáké zkušenosti. A pokud v Čechách nebude dostatečně kvalitní trenér, tak k tomu znovu přistoupí. Snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozny hráč a ještě horší head coach

Reagovat
smazaný uživatel

Proc hrozny hrac? Aspon na MS 2002 tahl Belgii

Reagovat
Rudnevs

A taktiež jeden z dôležitých hráčov Schalke v ceste za výhrou UEFA-Pokalu, vo finále proti Interu dával gól doma na Parkstadione a v penaltovom rozstrele rozhodol na Giuseppe-Meazza-Stadione.

Reagovat
fantomas

Za sest mesicu predvidatelny bidy dostal zaplaceno 300k USD. Urcite nejhorsi trenerska stace v moderni historii africky kopany...

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom - s Wilmotsom som čítal aspoň pre mňa veľmi zaujímavý rozhovor pri príležitosti 20. výročia od zisku toho titulu a tam vravel, že jak to získali, tak potom týždeň oslavovali a pili, Jens Lehmann počas jednej z tých osláv padol zo stola na zápästie a všetci sa v tom stave báli či ešte bude niekedy schopný chytiť loptu. Najviac opitý bol Andi Müller a ešte v tom stave dával rozhovory. Potom tam ešte mali i raňajky, kde mali všetci strašné bolesti hlavy a rozprávalo sa len potichu.

Ohľadom tehdajšej výmeny Jörga Bergera za Huuba Stevensa - Wilmots nebol Bergerov prestup, ale prestup manažéra Assauera. Rudi to vysvetľoval štýlom “Ja som tu klub, tréner prichádza - a ráno je zasa preč”. Nakoniec prišiel Huub Stevens, tréner z Roda Kerkrade, proti nim už hrali v prvom kole UEFA-Cupu. Medzi Wilmotsom a Stevensom bola zo začiatku mierna rivalita, Huub na Wilmotsa pred spoluhráčmi vždy kričal “Hey, ty malý Belgičan, nedokážeš to urobiť správne?”, Wilmots sa raz nahneval a odpovedal mu “Hey, ty Holanďan, ktože tu dal tri góly proti Kerkrade?”

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele