West Ham se dohodl na spolupráci s manažerem Pellegrinim

22.05.2018, 09:24
Aktuality
Vedení West Hamu United ukončilo hledání nového manažera. Londýnský klub se po sezoně rozloučil s Davidem Moyesem a jeho nástupcem bude Manuel Pellegrini, chilský kormidelník v hlavním městě podepsal tříletý kontrakt...

64letý Pellegrini o víkendu ukončil angažmá v čínském Hebei China Fortune a následně odletěl do Londýna, aby jednal o podmínkách působení ve West Hamu. Poslední detaily se povedlo doladit včera večer a dneska tak mohl být podepsán kontrakt.

"West Ham United s potěšením potvrzuje jmenování Manuela Pellegriniho do funkce trenéra prvního týmu," oznámili Kladiváři v prohlášení na internetových stránkách.

Pellegrini anglickou Premier League velmi dobře zná z dob působení v Manchesteru City, vedle toho vedl rovněž Real Madrid, Málagu a Villarreal. S prvně jmenovaným klubem získal několik trofejí, dvakrát ho dovedl k triumfu v Ligovém poháru a v sezoně 2013/2014 s ním vyhrál anglickou ligu.

West Ham letos nemění manažera poprvé, už v průběhu podzimu byl kvůli špatným výkonům a výsledkům propuštěn Slaven Bilić a jeho nástupcem se stal David Moyes. Kladiváři pod jeho vedením nakonec obsadili třináctou příčku tabulky.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (76)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslím že je to mužstvo ktoré bude pellegrinimi maximálne vyhovovať, s pár posilami môžu hrať kľudne o EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dost dobrý tah :) Arsenal o něm neuvažoval?

Reagovat
wishmaster

ten v PL nechýbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
kaaspis

Tak doufám že Chicharito dostane prostor. Potřebuje hlavně důvěru trenéra a sebevědomí a pak to tam začne padat

Reagovat
smazaný uživatel

U Chicharita se spíš bojím, že půjde v létě pryč.

Reagovat
kolouch

Hodně se o tom mluvilo. Pokud by Moyes zůstal, Chicharito by odešel určitě. V Moyesově rozestavení 3-4-2-1 byl vepředu úplně izolovaný a něměl šanci se prosadit, tak jako Arnie, díky svým proporcím. Pellegrini ale vznává 4-2-3-1, kde má hrot velkou podporu křídel. Podle zákulisních zpráv Pellegrini řekl, že s Chicharitem počítá jako s útočníkem č. 1

Reagovat
Kadlitko

Jsem rád, že se vrátil trénovat zpět do Evropy a přeju mu at se mu daří

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol by West Ham posunúť hore...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NuFc23

Dalsi trenersky dinosaurus, ktory uz nema co nove ponuknut. Dosiahol toho vela, klobuk dole pred nim ma svoje kvality a uspechy, ale treba novu trenersku krv.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže sestup?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tragicky bych to neviděl, přeci jen máte dost hráčů na to, abyste se udrželi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kolouch

Někde jsem četl, že by měl mít k dispozici přestupový budget 65 milionu liber + peníze z případných přestupů. Údajně se nepočítá s Hughillem, Byramem, Fernandesem a Oxfordem, takže by měl mít na přestupy až 100 milionů liber.

Reagovat
kolouch

* z případných prodejů

Reagovat
Beči

Nechápu, proč by prodávali zrovna Oxforda s Fernandesem, vždyť jsou to mladé naděje.

Reagovat
kolouch

Taky bych se jich jen tak nezbavoval, ale Oxford vyjadril touhu zustat v Gladbachu a Fernandes chce pry taky odejit. Co s hraci, kteri v klubu nechteji zustat?

Reagovat
misomy6

Oxford sice tuzbu zostat v Gladbachu vyjadril no West Ham to utol a navyse kedze konci Collins mohol by dostat priestor v A tyme, myslim ze vedenie by ho nemalo predat ( aspon v to dufam )

Reagovat
JessePinkman

S Oxfordem se tam nepočítá už?

Reagovat
Hurrikane

Tak v Číně si nahrabal a teď se stýská po kvalitním fotbale? Snad Manuel vytáhne WHU tam, kde má bejt a další sezóna v EL!

Reagovat
John Obi Mikel

Dobrý tah

Reagovat
raduinho

Reagovat
OnlyWHU

Je to určitě slibný řešení. Hodně lituju Moyese, ale takový je fotbal. Hlavní je, že jde o velezkušenýho kouče se znalostí PL. Snad bude mít šťastnější ruku při přestupech než jeho předchůdci. A taky větší autoritu u vedení i hráčů než měl Bilič. Držím palce jemu, WHU a nakonec i nám fandům. Už jsme si užili až moc. Chtělo by to zase dobrou sezonu! COYI!!!!

Reagovat
kolouch

Udajne si mel vyjednat plnou kontrolu nad prestupy a privest si sportovniho reditele, takze preslapy vedeni pri prestupech z minulych let jsou snad minulosti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misomy6

Inak Pellegrini je urcite kvalitny a skuseny trener, ktory ale vyznava si myslim dost ofenzívny futbal...takze dufam ze prinesie lepsiu organizaciu ofenzivy pretoze castokrat so mal pocit ze ta utocna snaha bola viac o nahode a individualnej chopnosti v danom momente nez o nejakom tymovom ucelovom snazeni...do obrany by mohol konecne prijst nejaky pravy obranca, nic proti zabaletovy alebo evrovi ale oni mi pridu skor ako nejake lepenie slabej pozicie nez jej riesenie

Reagovat
kolouch

Hlavní cíl na RB je Fredericks z Fulhamu, všechno se bude odvíjet od toho, jestli Fulham postoupí do PL nebo ne

Reagovat
Gunner14

12:17 Arsenal zaplatí pokutu dvacet tisíc liber

Pokutu dvacet tisíc liber dostal Arsenal. Londýnský klub je trestán za chování svých hráčů během nedávného utkání s Leicesterem (1:3), konkrétně za protesty proti nařízené penaltě, z níž Jamie Vardy v 76. minutě vstřelil nakonec vítěznou branku. Se pak divíme proč máme tak nízkej rozpočet

Reagovat
Ondiis

Zápas jsem neviděl, co se dělo? A penalta být měla/neměla?

Reagovat
Hachim Mastour

Bez kúpy stopérov a DM zostup.

Reagovat
smazaný uživatel

Poletí v polovině sezóny... Politika výběru a důvěry trenérů u WHU mě udivuje v poslední době.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy sa klub neposunie, ak nejakému trénerovi nedá dôveru na dlhší čas.

Dokonca ani veľkoklub s neobmedzenými možnosťami.

Reagovat
smazaný uživatel

Něco mi říká, že se u tohoto kouče, bohužel pro WHU, uplatní "Stramaccioniho efekt".

Reagovat
smazaný uživatel

Pellegrini je trochu iný level.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopil jsi kontext; bylo to myšleno ve smyslu, že WHU mu bude důvěřovat až přehnaně, což bude mít vliv na průměrný výsledky.

Reagovat
kiwwi

tak teraz uz ten odchod Moyesa dava zmysel, ked ratame s tym, ze toto uz bolo dohodnute dopredu

Reagovat
Liquid

kvalitní trenér, ve WHU by měl především ustálit sestavu, protože tam byla velká cirkulace hráčů poslední roky a to nedělá dobrotu

Reagovat
Bayern +

Super

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký je smysl toho dávat tříletý kontakt když ho vyhodí po půl roce? hlavně u týmu jako je west ham kde si nikdo nemyslí, že mají na něco více než střed tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

Víš jaký? Podobný, jako když se k vám přivedl Harry Redknapp, který vás dostal na vrchol. Kolem roku 2008 nikdo nevěřil, že Tottenham může hrát EL nebo LM, či jen dokonce fotbal, ze kterého není člověku k zblití. I když jak vidím tvůj psaný projev, tak to si nemůžeš pamatovat s ohledem na skutečnost, že psaní čárek v souvětí, které neovládáš, se učí v 3. třídě ZŠ. Přeji krásný den a pokud možno - další kritiku piš konstruktivněji.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš ten rok 2008, kdy jsme měli za sebou 2 umístění na 5. místě, přičemž v 05/06 jenom o dva body za 4. místem? Radši si příště vezmi medikamenty proti Alzheimerovi, než začneš mluvit o paměti.

Přeji krásný den a pokud možno - nedělej si kolem West Hamu přehnané iluze. Tvému nalomenému psychickému stavu to určitě neprospěje.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím ten rok 2008, kdy jste byli na jedenáctém místě po 2 povedených sezónách, před kterými jste byli na 9., 14., 10., 9. a 12. místě. Takže než tady začneš příště mluvit o Alzheimerovi, nauč se aspoň trochu historii týmu, kterému rádoby fandíš. I když je možné, že v tu dobu jsi ještě ani nevěděl, co to je fotbal, případně co je Tottenham Hotspur F.C., ale v pořádku.

Měj se hezky, o můj psychický stav se nestrachuj, je naprosto v pořádku. Spíš se zaměř na ten svůj, případně můžeš pomoct SpursFan3 s interpunkcí, aby nepropadl z ČJ. Přehnané iluze o WHU nemám, pouze věřím, že do 4 let můžeme hrát daleko lepší fotbal, než hrajeme aktuálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Ty dva "Kohouti" uz asi neodepisou

Reagovat
kolouch

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný argumentační fauly tu zkoušíš, nicméně tvá vlastní slova mluví proti tobě (což se stává většině dementů, kteří při psaní druhého příspěvku ani netuší, co psali v tom prvním):

"Kolem roku 2008 nikdo nevěřil, že Tottenham může hrát EL nebo LM" -> Tottenham tehdy hrál EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna ty mi vyčítej argumetační fauly, když tady naznačuješ, že nejsem psychicky vyrovnaný, případně narážka na Alzheimera. Ano, Tottenham byl v EL, ovšem podívej se jak a s jakými výsledky. Z poměrně slabé skupiny postupoval z 2. místa, vyřadil Slavii a následně vypadl s PSV. Jestli tohle považuješ za úspěch či za "hraní EL", tak nevím... Ono stačí si vzpomenout na krásný dvojzápas s Gentem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, hraní EL považuju za hraní EL. A co se týká tebe, demencí jsem si čím dál jistější.

Reagovat
kolouch

Já moc nechápu, co se tady snažíš vyhádat. To, že byl Tottenham ještě před pár lety na úrovni West Hamu, je prostě fakt a dvěma povedenými sezónami to neobhájíš. Ještě když v sezóně 2006/7 stačilo k pátému místu shodou okolností pouhých 60 bodů. My měli před dvěma lety taky povedenou sezónu a rozhodně to nebyl začátek nějakého vzestupu. Saints měli taky povedené sezóny a letos se strachovali o holou prdel..

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, jak na to koukám, tak letos máme desáté výročí, kdy je Tottenham nepřetržitě nad West Hamem

U vás povedená sezóna byla jenom chvilková anomálie, protože jako klub stojíte za piču, no. U Tottenhamu byla tou anomálií právě sezóna 07/08 s Juande Ramosem, jinak byl klub od převzetí Levym celou dobu víceméně na vzestupné tendenci.

Reagovat
kolouch

Ty jsi fanoušek svého týmu jak se patří. Je vidět, že fandíš Spurs krátce, jinak bys nenapsal takovou hovadinu. Celou dobu se tady bavíme o době před vzestupem Spurs.. Podle tvého hodnocení jste tedy stáli jako klub za piču podstatnou část historie klubu

Reagovat
kolouch

Než poběžíš na wikipedii hledat další statistiky a historické umístění v tabulce, radší se zamysli, jestli budeš dál dělat Tottenhamu ostudu nebo se na to radši vysereš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš ty statistiky, které by akorát znova potvrdily to, že Tottenham byl odjakživa lepším klubem než West Ham a že byl od 2. světové války s výjimkou 90. let a začátku milénia elitním anglickým klubem? Statistiky jako nekonečná ligová tabulka, počet FA Cupů nebo evropských trofejí?

Tak ty vytahovat nemusíme, protože o tom se tu od začátku nebavíme. Jsi jenom další argumentačně faulující dement, co se přidal do diskuse. A co hůř, přestože sám nevíš, o čem je řeč, obviňuješ z toho mě. Na začátku bylo blouznění uživatele bravo7, který srovnává současný West Ham s Tottenhamem v roce 2008, přičemž se snažil dehonestovat Tottenham, a to na základě chybných domněnek, což mu bylo dokázáno. O ničem jiném se tu nebavíme. Výklad uvnitř tvé duté hlavy se samozřejmě může lišit, nicméně toto jsou fakta.

Reagovat
smazaný uživatel

Za prvý - když už jsem dement, tak pro tebe pan dement.

Za druhý - argumentační fauly vytahuješ naprosto stejně.

Za třetí - West Ham bych s Tottenhamem nikdy nesrovna, my nevykupovali vaše hráče, abychom se pak tvářili jako tým postavený na odchovancích.

Chybných domněnek? Takže Spurs hráli celou existenci jako s partesu a patřili mezi elitu PL? Vážně? Navíc pokud si tady hodláš na wikipedii dohledávat fakty, tak se podívej na poslední velký úspěch anglické reprezentace - ano, stáli za ním hráči WHU v čele s Bobby Moorem. Ukaž mi kapitána Spurs, který dotáhl svůj tým na MS ke zlatu.

Reagovat
smazaný uživatel

1)Jeez, ty sis vážně na úřadě nechal napsat svůj duševní stav do kolonky "příjmení"?

2) Ne.

3) ???

*v bodě 2 řeknu, že druhá strana vytahuje argumentační fauly úplně stejně. V bodě 3 řeknu, že Tottenham s West Hamem bych nesrovnával ("Podobný, jako když se k vám přivedl Harry Redknapp, který vás dostal na vrchol. ", bravo723.05.2018 03:55#) a přidám... porovnání klubů. Co se týká úspěchů jejich hráčů (!) v reprezentaci.*

To je faul ve faulu. Překonáváš se

Reagovat
smazaný uživatel

1) Můj duševní stav je naprosto v pořádku, stejně jako mé informace a psaný projev, což se u tebe říci bohužel nedá.

2) Rozumím. Když poukážu na neznalost historie klubu, kterému SpursFan3 či ty údajně fandíte, jedná se o argumentační klam, poněvadž užívám premisy vašeho nízkého věku, nicméně tvé nepodložené fabulace, dle kterých domněle zpochybňuješ můj psychický stav (argumentum ad hominem), jsou naprosto v pořádku, ačkoliv docházíš pouze k irelevantním závěrům. Gratuluji.

3) Tvé otázce nerozumím, případně přítomnosti otazníků na místě, kde postrádají význam.

V předchozím bodě 2 jsem pouze naznačil, že tvá argumentace nevychází z faktů, nýbrž jen z útoků na mou osobu. Tottenham a WHU jsem nesrovnával, nýbrž jsem pouze uživateli SpursFan3 vysvětlil na jednoduchém příkladě, proč vedení angažovalo Pellegriniho. Stejný příklad by byl třeba i Moyes v Evertonu a mnoho dalších, nicméně jsem předpokládal, že coby fanoušek Spurs pochopí nejlépe variantu s Redknappem.

Porovnal jsem pouze individuální výkony hráčů WHU s individuálními hráči Tottenhamu, nikoliv týmy jako takové. Vím, je to pro tebe očividně složité na pochopení, nicméně ti to nemám za zlé. Toto srovnání jsem užil v návaznosti na tvůj zcela mylný argument o tom, jak Tottenham patřil vždy mezi elitní anglické kluby. Pro úplnost přidávám zajímavou tabulku:

Celkový počet ligových titulů v anglické nejvyšší soutěži od roku 1889

1. Manchester United 20

2. Liverpool 18

3. Arsenal 13

4. Everton 9

5. Aston Villa 7

6. Sunderland 6

7. Chelsea 6

8. Manchester City 5

9. Newcastle United 4

10. Sheffield Wed. 4

11. Leeds United 3

12. Wolverhampton 3

13. Huddersfield Town 3

14. Blackburn Rovers 3

15. Preston North End 2

16. Tottenham Hotspur 2

Jak koukám, nejste ani v první desítce. Ano, fandím celku, co nejlépe v první lize skončil na třetím místě, ale aspoň z celku, co má na účtě 2 tituly (poslední z roku 1961) nedělám "elitní klub".

Tak či tak, rozumné argumenty a fakta nemají smysl, poněvadž tvé porozumění psaného textu končí u učebnice prvouky pro 5. třídu. Přeji krásný den a nadále s tebou již nebudu ztrácet čas.

Reagovat
kolouch

Jenže srovnání od bravo 7 bylo zcela na místě, což dokazuje tvoje větal: U vás povedená sezóna byla jenom chvilková anomálie, protože jako klub stojíte za piču, no. U Tottenhamu byla tou anomálií právě sezóna 07/08.... Ale chápu, že těch narychlo vyčtených informací z wikipedie je najednou moc, nedá se pobrat a pak se do těch tvých "faktů" sám zamotáváš. To, že všechny, se kterými nesouhlasíš nazýváš dementy, vypovídá o tvém intelektu a neschopnosti, jakkoli věcně argumentovat. Když budeš do svých urážek vkládat cool slovní spojení jako "argumentační faul", nijak to nezachráníš. Opravdu nejlíp uděláš, když se vyvaruješ psaní těchhle rádoby fundovaných příspěvků. Možná bude i lepší, když se vyvaruješ psaní úplně

Reagovat
smazaný uživatel

Moje věta je o tom, že situace v Tottenhamu se lepšila od převzetí klubu Levym v roce 2001, přičemž sezóna 07/08 byla na této cestě nejhorší chvilkovou anomálií, zatímco West Ham je k hovnu klub, z čehož je chvilkově vytrhl Payet.

Tato věta tedy nedokazuje, že srovnání je na místě. Naopak, ta věta to rozporuje. Ty opět meleš sračky a já ztrácím čas tím, že ti to několikrát vysvětluju

Reagovat
kolouch

Od r.2001: 9,10,14,9,5,5,11,8 - neuveritelna vzestupna tendence Proste to jen potvrzuje to, co napsal bravo7. Nahoru vas dostal Redknapp. Po dvou patych mistech, jste se vratili do prumeru. Sracky tady meles ty a kazdym prispevkem se vic a vic zesmesnujes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A pravděpodobně desáté výročí tvého narození. Gratuluji.

Reagovat
kolouch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, klub byl na vzestupné tendeci. Co naznačuji je pouze to, že podobný smysl je i v příchodu Pellegriniho do WHU, což tvůj kamarád SpursFan3 nechápe, ačkoliv zřejmě ani ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to máš poměrně nízké nároky.

Reagovat
Hokaido

wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Coby, jen tady hází perly sviním, teda slepicím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině dobře. Snad přes léto provede nutné změny a příští sezóny budeme hrát o poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

wau

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele