WENGER VOLÍ FERGUSONA

26.04.2007, 20:46
Aktuality
Arsene Wenger, francouzský manažer londýnského Arsenalu, prohlásil, že se při výběru nejlepšího kouče Premier League dal spíše na tradici a zkušenost. Při jednom z rozhovorů odhalil svého favorita. Podle Wengera by se nejlepším trenérem za tuto sezónu měl stát Alex Ferguson, manažer Manchesteru United.

Šéf Gunners vlastně skoro nemohl jinak. S Jose Mourinhem, trenérem Chelsea, nemá vůbec dobré vztahy. Často spolu přes média vedou válku. Takže přesto, že Blues mají sezónu rozehranou hodně dobře, a dokonce ještě doufají v Quadruple, Wenger Mourinha při volbě opomněl. Chelsea ve finále Carling Cupu porazila právě Arsenal a také díky tomu stále může získat všechny čtyři trofeje, které se dají za jediný rok v Anglii vyhrát. Spolu s Fergusonem trenér Arsenalu vyzdvihl také práci Steva Coppella, jehož Reading se stále drží v první poovině tabulky.

Wenger měl s Fergusonem v minulosti také spory, ale nyní na jeho adresu říká: "Volím Fargusona, protože jeho Manchester je první v lize a hraje líbivý fotbal. Nesmím ale zapomenout na Coppella. Ten dostal Reading tam, kde ho nikdo nečekal. Navíc Reading je aktivní na jakémkoli stadionu, vždy chce hrát fotbal."

Ohledně svého vlastního týmu Wenger přiznává, že se tato sezóna příliš nevydařila. Očekávalo se, že se mladý tým po neúspěšném finále Ligy mistrů z minulého roku v této sezóně bude prát s Manchesterem a Chelsea o titul. To se však nestalo. Arsenal ztrácel od úvodu podzimní části. "Tento rok je pro náš klub velkým zklamáním. To, jakým způsobem jsem vypadli z Ligy mistrů, nebylo opravdu nic příjemného. Ale máme mladý tým, který se z neúspěchu poučí a věřím, že v příští sezóně budeme o hodně lepší."

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele