Wembley se prodávat nebude, zájemce stáhl nabídku

17.10.2018, 19:02
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevím na co by měl Fulham tak obří stadion, poloprázdný stadion by vypadal dost blbě, jedině, že by dali vstupné třeba za 5 liber.

Reagovat
martin.b

Fulham by ve Wembley vůbec nehrál, Khanovi šlo spíše o to dostat do Wembley pravidelně zápasy NFL.

Reagovat
Chazy

Khan vlastní NFL franchise a je dlouhodobě zájem o expanzi NFL v tom směru, že by se nějaká franchise přestěhovala do UK. Právě Khan je asi největším bojovníkem za to a zajistil si, že Jaguars hrají každej rok aspoň jeden zápas v Londýně - tenhle rok to připadá na popříští víkend. Takže Fulham neFulham, jeho zájmy jsou určitě hlavně v tomhle směru.

Nicméně i ty nejoptimističtější prognózy mluví o tom, že ta londýnská frančíza bude nejdřív v roce 2025. Ale je to celý nereálný z logistickýho hlediska, prostě by ten tým byl v naprosto neuvěřitelný nevýhodě, kdyby trávil o tolik víc času v letadle než ostatní týmy. Praticky je to závislý na tom, jak se podaří dostat zpátky do provozu nadzvukový letadla pro osobní transport. NFL snad i investuje do nějaký společnosti, která je vyvíjí.

Reagovat
Pipo123

To sťahovanie Jaguarsvsa spomína uz 20 rokov, k rozpisu zapasov, najnovší návrh je taky zeby Jaguars hrali 4 zapasy doma za sebou, 4 zapasy vonku za sebou atd. To je jedina reálna moznost

Reagovat
Chazy

Jono a taky byla myšlenka, že 8 doma a 8 venku.

Ale všichni vědí, i NFL to ví, že to prostě nejde. Je to proti logice toho sportu, domácí a venkovní zápasy se nějak musí střídat, jinak máš výhodu. Hrát 4x doma v řadě je prostě velká výhoda, 8x doma v řadě je neuvěřitelná výhoda, kor když ten soupeř letí přes oceán.

Není to prostě proveditelný, dokud nedojde k pokroku v letecký dopravě prostě. Ale samozřejmě je jasný, proč NFL ta myšlenka tak láká. Rok co rok, nikdy se to nemění, je v top 50 nejsledovanějších sportovních utkáních v US třeba 40-45 NFL. Dokonce i draft NFL bejvá sledovanější jak třeba stanley cup zápasy, nebo všechno playoff MLB a NBA mimo finále.

http://www.sportsmediawatch.com/2018/01/top-sports-audiences-2017-nfl/

Ten trh je využitej na max a může to jedině stagnovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja treba si nemyslim, ze je vubec vyhoda hrat pak 8x venku.

Kdyz hraci cestuji venku a treba nemaji zase svuj obvykly zazemi atpod.

Co si povazuju za vyhodou je to, ze by ten system vzdelanim a vychovanim tech amer.fotbalistu mohlo prenest i do Evropy/Anglii.

Coz by paradoxne mohlo zvetsit trh pro am.fotbal. Ikdyz se ti zda, ze vetsi uz nemuze byt.

Anglie je bastu pro rugby a to neni pro zacatek zle zakladnu i pro NFL.

Vem si treba jak se rozsiril baseball do Asie (Japonsko a Korea) a pro baseball to bylo jedine dobre. Korejci a japonci to maji hrozne radi a ekonomicky prinosy pro MLB jsou i zjevne.

Takze to neni, tak spatny pro NFL, pokud by se rozsirili o jeden tym v Evrope.

Podle me prinosy do budoucnu je mnohem vetsi, nez zapory na zacatku.

Sice skloubit cele toho kolosu je dost tezke, ale v tom litaji miliony, takze neni to problem. Vsechno se da vyresit rozumne.

Navic moznost jit na zapas v NFL v Evrope, tak blizko nas... hmmm...

Reagovat
Chazy

Ona je to obrovská výhoda. Prostě by si mohli hráči zvyknout na daný prostředí, neřešili by přelet časových pásem, mohli by 8 zápasů v řadě mít stoprocentní přípravu na soupeře jak na tréninkovým hřišti, tak u videa.

Naopak soupeř by se trápil s tímhle vším.

Kdyby pak hráli osm zápasů venku, tak by určitě měli zas nějaký zázemí uprostřed států, odkud by jen lítali na zápasy. Takže by to třeba bylo pro ně ještě výhodnější, jak lítat dejme tomu z Jacksonville.

Byl by to fakt hnus, ochrana před tím, aby byli znevýhodnění, by vedla ke zvýhodnění. Opravdu si myslím, že jedinej způsob, jak to udělat férově, je taková, že budou mít naprosto standardní schedule jako ostatní týmy a jen to technicky nějak půjde. Což, jak říkám, bude znamenat podporu od leteckých inženýrů.

Z ekonomikckýho hlediska to má přínosy obrovský, už teď prostě NFL bez potíží vyprodá tři UK zápasy ročně a vyprodala by i víc. A kvůli tomu se to bude tlačit i za cenu toho, že to bude nějak rozbíjet koncept NFL schedule, tím jsem si jistý. O přínosech se vůbec nehádám, jen mám obavu, že ta forma nebude šťastná.

Další problém je třeba to, že Jaguars mají v divizi Houston, Indy a Tenneessee, což není úplně východní pobřeží. Lepší by byli Dolphins, když lítají do NJ, Massachusetts a Buffala.

A teda Američany to extréééémně sere, že přijdou o jeden z 32 klubů a darují ho Evropě. Fakt to neunášejí velmi brutálním způsobem

Reagovat
Zaschrona

Ono zas na druhou stranu jen ta jedna londynska franchise by asi byla jen prechodna, maximalne na nekolik sezon. Neumim si moc predstavit, ze kdyz uz do toho NFL pujde, tak skonci u jedne evropske franchise. Bez vize evropske divize nebo idealne dvou ta expanze do Evropy dlouhodobe stejne nepujde, aby to byl udrzitelne fungujici system, na kterem NFL muze nekdy taky financne zacit vydelavat a aby to cestovani pres ocean nebyla az takova silenost, ono to nebude jen te franchise z Londyna, jako jejich diviznim rivalum. A hracum se tam mozna taky nebude chtit moc chodit hrat, aby porad litali sem a tam. Ona doba letu asi ani neni takovy problem jako hlavne ten casovy posun.

Jen teda moc nevim, jestli je realny, aby se v Evrope nasla krome dvou franchise v Londyne dalsi mesta, kde by tym mohl fungovat, nekdy taky zacit vydelavat a byl tam odpovidajici stadion, treninkove zazemi a potencialni fanouskovska zakladna. Minimalne ze zacatku by to muselo jit cestou typu tym ve Francii a domaci zapasy rozhazet po cele zemi. Navic by bylo jeste mnohem obtiznejsi udelat franchise v ramci EU nez v Britanii, navic tam neni bariera i legislativni, ale jazykova, je to jeste o hodinu vetsi casovy posun. A hlavne teda jsou v Evrope obecne mnohem vetsi dane. Vedle toho je zas s rozsirenim spojeny mozny problem nedostatku talentu na vic tymu, ale to je nakonec asi nejmensi problem.

Ale kdyz by se povedlo soucasnou NFL rozsirit na dve evropske divize s 4 tymy na 40 tymu a 18 kol s dvema bye weeky, tak si umim predstavit, ze to muze fungovat dlouhodobe. Evropske tymy by mely 14 zapasu v Evrope a jen ctyri v USA. Zamorske max 2 v Evrope, druhy bye week mohou parovat s TNF. S temi bye weeky a tripy na dva venkovni zapasy uplne bez problemu, stacila by jedna neutralni zakladna v USA i v Evrope, kde by se tymy mohly stridat. Nejvetsi problem by prisel az v playoff, ale s tim nepujde udelat nic tak jako tak.

Reagovat
Pipo123

Momentálne v EU sú reálne len Londýn a Nemecko, inak tiež si myslím že reakcie hráčov na ten prechod do EU by boli rozpačité,

Reagovat
Pipo123

Já som proti tomu aby sa NFL posúvala ďalej, chápem že ide o biznis, v posledných rokoch sa najviac spomína Anglicko, Nemecko a Mexiko, no podľa mňa by to trošku tratilo na tej zaujímavosti NFL. Khan nikdy Jaguars do Londýna nedostane, dlhodobo strháva pozornosť na seba, nič viac, skôr si myslím žeby bolo reálne prestahovanie sa Jaguars do iného mesta o čom sa tiež písalo.

Dúfam že sa v blízkej budúcnosti dočkáme zápasu NFL v Nemecku, veľmi rád by som videl konečne Cleveland na živo

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí vytáhnout zpět Concordy... totálně asi spustím flame-wars, ale vždyť byli naprosto spolehlivé a došlo jen na strojem nezaviněnou chybu (ehm sabotáž).

Reagovat
smazaný uživatel

Neslo tam skor o to, ze tie lety boli strasne nakladne a teda uplne nerentabilne?

Reagovat
Mastný Chobot

a nešlo aj o to, že tie lietadlá spôsobovali zdravotné problémy ľuďom žijúcim pri letiskách a narúšali statiku budov?

Reagovat
smazaný uživatel

Co vím, tak do ehm nehody, byli možná nákladné, ale výnosné...

Reagovat
Spalovač šancí

Ale byly drahé a hrozně hlučné. Momentálně je ve vývoji pár modelů s nižší hlučností, ale holt fyzika.

Reagovat
Chazy

Jako co jsem četl, je to prý na velmi dobrý cestě. Ale já se obávám, že tomu bude škodit, jak špatnou pověst mají ty concordy a že se lidi budou bát tím lítat.

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Podmořský Hyperloop postavit a cajk!

Reagovat
smazaný uživatel

Rozvoj fotbalu. Ano věřím, polovina částky by tam šla. Zbylá půlka by udělala šťastné bafunáře z nejvyššího vedení FA...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele