Watford nastálo z Barcelony přivedl Deulofeua

11.06.2018, 14:42
Aktuality
Gerard Deulofeu se z hostování ve Watfordu do Barcelony nevrátí. Anglický celek na 24letého křídelníka aktivoval opci, podle které do Katalánska pošle 13 milionů eur...

Čtyřnásobný seniorský reprezentant Španělska je odchovancem proslulé barcelonské akademie, odkud se před rezervní mužstvo posunul až do prvního týmu Blaugranas.

Do nabitého kádru se však Deulofeu příliš neprosadil, odešel proto na hostování do Evertonu, kde působil během ročníků 2013/14 a 2015/16, mezitím ještě hrál za Sevillu.

Zmíněnou druhou sezónu již Deulofeu patřil Toffees, odkud se uprostřed předminulého ročníku přesunul do AC Milán, kde si dobrými výkony řekl o návrat na Camp Nou.

Barcelona aktivovala opci a svého odchovance získala za 12 milionů eur, Deulofeu se však ani během právě skončené sezóny nedokázal nastálo prosadit a jarní část následně strávil ve Watfordu, součástí hostování bylo předkupní právo, které nyní anglický celek využil.

Deulofeu se na Vicarage Road stěhuje za 13 milionů eur, další 4 miliony potom může FCB získat na základě výkonnostních bonusů. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč uzavřel kontrakt do roku 2023. "Jsme rádi, že můžeme Gerarda uvítat zpátky na Vicarage Road," uvedl výkonný ředitel Scott Duxberry, přičemž Barcelona si měla zajistit i procenta z dalšího prodeje.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (1118)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele