Watford má nového kouče, týmu se ujme Gracia

21.01.2018, 20:14
Aktuality
Jenom několik hodin hledalo nového kormidelníka vedení Watfordu. Londýnský klub se dnes dopoledne rozloučil s Marcem Silvou, jehož povinnosti přebírá Javi Gracia, obě strany se dohodly na kontraktu platném do června 2019...

"Watford s potěšením oznamuje jmenování Javiho Gracii jakožto nového hlavního trenéra. Zkušený 47letý kouč, který podepsal smlouvu na osmnáct měsíců, v minulosti vedl týmy v rodném Španělsku, stejně jako v Řecku a Rusku," stojí v prohlášení Hornets.

Watford měl vynikající start do letošní sezony a v tuto chvíli je na desátém místě. Silva ztratil důvěru po včerejší porážce s Leicesterem, u vedení to ovšem měl nahnuté již několik týdnů. Vše začalo ve druhé polovině podzimu, kdy nového manažera hledal Everton a jedním z kandidátů byl i někdejší lodivod Hullu. Watford Silvu neuvolnil a následně sledoval pokles v trenérově soustředění a výsledcích - Watford vyhrál jediný z minulých 11 zápasů.

Gracia dříve vedl Cádiz, Olympiakos Volos, Kerkyru, Almeríi, Osasunu a Málagu. V létě 2016 vyrazil do Rubinu Kazaň, kde vydržel jenom jednu sezonu.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
h8_sfatto

OT: Jak to bylo s čapím hnízdem....

https://www.youtube.com/watch?v=yS4BfL4wV2g

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto bolo do detailu naplánované. Watford dal vyhadzovu MS úplne iný rozmer, kurvy.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Výborný kouč, ve Watfordu ho bude škoda.

Reagovat
LeonardoUžoa

Co je na něm výborného?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho prace v Hullu a i ted na zacatku angazma ve Watfordu, byla opravdu dobra. Potom se to nejak zkazilo s tim, jak ho nepustili do Evertonu, coz je mi zahadou. Nevim, co cekal, kdyz byl u Hornets teprve par mesicu a dost se jim darilo. No, ale predtim dokazal, ze umi hrat hezkej utocnej fotbal a pracovat s mladymi hraci. Navic je to porad mladej kouc a celou karieru ma pred sebou. Pro me velka nadeje do budoucna.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, ty jsi myslel asi Graciu, potom to ignoruj.

Reagovat
LeonardoUžoa

Co jineho jsem mohl myslet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasny, nechapu, proc jsem si myslel, ze pises o Silvovi. Uz radsi pujdu spat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V Malaze, kde dostal patricny prostor, dokazal tymu vstepit systemove narocny agresivni styl fotbalu, ackoliv uz byla tehdy Malaga vedena jako klub druhe poloviny tabulky. Hned svuj druhy rok byl ten system na defenzivnim vrcholu a byl takrka neprustrelny (skore 38:35). Gracia pote do zahranici odchazel jako jeden z takticky nejvyspelejsich treneru La ligy. Jeho prace pomohla udrzet Malagu v klidu i dalsi rok nez nastal pri upadkovem zpusobu vedeni klubu zakonity propad na hranici boju o udrzeni. Takze bezpochyby to dokaze byt asi ne vyborny, ale urcite kvalitni trener. Otazka je jestli dostane cas a prostor vstepit neco tymu, jemuz klub co chvili meni tvar.

Reagovat
LeonardoUžoa

Nevím no, jsem zvědav. Na jednu stranu dobré, že zkouší nová jména v PL, ale čistě z pohledu na předešlá působiště mi přišel jako týpek paběrkující po malých fotbalových adresách.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak díru do světa zatím neudělal, ale nevím proč by měl být Watford vnímán jako ambicióznější destinace než Kazaň. Předpokládám, že od něho budou chtít především stabilizaci výsledků s defenzivnější organizací hry. Nejde přece do Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejak se mi nechce verit tomu, ze by se Silva na to vysral po tom, co ho nepustili do Evertonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zmluva na rok, tusim dostavajú rozum :D

Reagovat
smazaný uživatel

|Technická: Od kdy má rok 18 měsíců? xD

Reagovat
smazaný uživatel

Neber to uplne doslova

Reagovat
Thundeus

Watford sestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten špatně dopadne.. dávám mu cas do dubna.. pak leti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele