Vzpoura tápajících

24.09.2015, 22:57
Názory a komentáře
Trápily se, šly od porážky k porážce a jejich vstup do sezóny šlo rozhodně označit jako katastrofální nebo přinejmenším mizerný. Vložené 6. kolo ale přineslo zlom a dost možná obrat k lepším zítřkům. Za vzpourou dosud tápajících týmů se ohlíží komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

Spodek tabulky? Tam nepatříme!
Úplný začátek sezóny nebyl špatný, ale po dvou výhrách Leverkusen třikrát v řadě nedal gól a ani nedokázal bodovat. Proto pro účastníka Ligy mistrů bylo domácí utkání s Mohučí velmi důležité. Přes velkou převahu Bayer vstřelil jen jeden gól, ten ale nakonec na tři body stačil. Podstatné je především to, že se poprvé trefila v Bundeslize nejdražší letní posila Leverkusenu. Javier Hernández se po trefě proti Borisovu v Lize mistrů začíná rozkoukávat i na německé půdě. Pokud chce Bayer dohnat rozjetý vlak na čele tabulky, tak právě Chicharitovy trefy budou hodně potřeba.

Slušné výkony bez bodových zisků
Do poslední chvíle se v minulém ročníku Hoffenheim rval o Evropskou ligu, podobné starosti letos ale Markus Gisdol rozhodně nemá. Jeho svěřenci nejsou schopni slibně rozehrané zápasy dotáhnout do vítězství nebo alespoň k bodovém zisku. Z šesti zápasů hned čtyřikrát Hoffenheim šel do vedení 1:0, ale celkem z toho jsou pouze dva body. Remíza s Dortmundem se může zdát jako zisk, ale z pohledu aktuálně předposledního týmu tabulky je to jen další ztráta. Asi poslední šancí na nakopnutí sezóny bude sobotní duel v Augsburgu, který také zatím nenavázal na povedený loňský ročník. Pokud ani tam nepřijde kýžené vítězství, tak už asi bude muset dojít v Hoffenheimu k personálním změnám.

Nové koště dobře metlo
Minulá sezóna byla pro Mönchengladbach báječná. Hříbata pod Lucienem Favrem dokonala rozkvět posledních let a díky třetímu místu vybojovala premiérovou účast v základní skupině Ligy mistrů. Úvod letošní sezóny však přinesl tvrdý návrat na zem. V Bundeslize po pěti kolech byla Borussia stále bez bodu a navíc padla i v Lize mistrů na půdě Sevilly. Situaci se rozhodl vyřešit sám Lucien Favre. Švýcarský trenér, který dotáhl Gladbach od barážových pozic až na vrchol, se rozhodl odstoupit, ač ho vedení chtělo podržet. Asi nikdo nečekal, že tahle změna přinese tak rychle ovoce. Tým dočasně převzal André Schubert a mohl být nadmíru spokojen především s prvním poločasem proti Augsburgu. Hříbata nasázela soupeři hned čtyři góly a rozhodla tak o svém premiérovém vítězství v letošním ročníku Bundesligy. Hodí se zmínit, že v předchozích pěti kolech Gladbach vstřelil dohromady jen dva góly. To, zda se Borussia definitivně probrala k životu, ukáže už nadcházející víkend, kdy Mönchengladbach cestuje do Stuttgartu.

Obrat v zápase i v sezóně?
Stuttgart stejně jako Mönchengladbach neměl před šestým kolem na kontě ani bod. Navíc na půdě Hannoveru opět nezačal dobře a už ve 14. minutě prohrával 0:1. Pak ale přišel obrat na 3:1, který by mohl konečně Stuttgart nakopnout za lepšími zítřky. Jedna vlaštovka ovšem jaro, nebo spíš zatím podzim, nedělá. Každopádně výhra na hřišti dalšího z tápajících týmů je velmi cenná. Podobně důležité utkání Stuttgart čeká už v sobotu proti Gladbachu. Vítěz tohoto souboje se vymaní alespoň na chvilku ze sestupových depresí a navíc namočí soupeře ještě víc do marastu dna tabulky.

Autor: Tomáš Petr / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Tipovačky se vloni definitivně utnuly?

Reagovat
fabec1222
Reagovat
smazaný uživatel

Kovboj na Hrad!

Reagovat
Kang & Kodos

Ale najdou se tady mnohem větší hlody.

Reagovat
Posledni Kovboj

sice me to boli, ale je to tak

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Nevite nekdo kde hraje Stuart Holden?

Reagovat
Kily

Bolton, ale nehraje, má problémy s kolenem a už byl na čtyřech nebo pěti operacích

Reagovat
smazaný uživatel

DikY, ale divim se ze ho furt Bolton ma pod smlouvou

Reagovat
stas87

U Gladbachu to bola len otazka casu a ze to odskakal Augsburg nie je prekvapenie.Ten bude mat sam co robit aby sa vyskrabal do lepsej polovice.VfB konecne zacalo byt efektivne,perfektne to vcera odohral Die,tak doleziteho hraca mal Stuttgart posledny krat v Kvistovi.O problemoch Hannoveru som pisal pod suhrnom,nemyslim si ze Kindove kroky za posledny rok ci rok a pol boli dobre.

Reagovat
vfb

to s tebou musím vyjímečně nesouhlasit.. Die a Kvist se absolutně nedají srovnat.. Ať už fotbalově, kde je Die(za působení u nás) mnohem víš, ale hlavně co se týká přínosu do týmu.. tam byl Kvist součást týmu, ale Die je tahoun.. Loňský jaro byl Die jeden z hlavních bodů záchrany a věřím, že to bude táhnout i tuto sezonu.. už jen to že začátek nehral, nebo hrál po zranění.. a jak to vypadá..

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš, jaká je situace Klimenta?

Reagovat
smazaný uživatel

Byl přeřazen do rezervy Stuttgartu do 3. ligy, ale momentálně si již měsíc nekopl ani za tu...

Reagovat
db18

Teďka už byl zase na lavičce.

Reagovat
db18

...jinak si osobně myslím, že až se sžije s týmem, tak jakoby nahradí Harnika, kterého to potáhne do Anglie. (v zimě - nejpozději v létě... jen můj odhad)

Reagovat
vfb

u Klimenta mi právě přijde strašná škoda, že ho nepošlou do rezervy, protože jako čtvrtý útočník si zatím prostě nekopne.. až je škoda, že s ním počítají.. šanci se prosadit mu určitě dají.. až se divím, že věřím, že se prosadí :)

Reagovat
db18

Přece jenom je stál poměrně dost éček, a právě proto mne taky překvapí, když se kouknu na to, jak hrála rezerva VfB a vidím, že na střídačce je jen 6 hráčů a Kliment nikde (ale třeba v tom je něco víc a zatím se intenzivně věnuje němčině nebo tak...)

Reagovat
smazaný uživatel

Nákup Dieho bol fenomenálny ťah. Ja som ho poznal trochu z predchádzajúceho klubu, ale hlavne z repre. To je presne hráč u ktorého sa nemusíš báť, ako zapadne, on zapadne všade výborne. Je to hráč, ktorý takmer nemá výkyvy výkonov a hraje stabilne vo svojej forme. Proste pred zápasom vieš, že Die odohrá minimálne svoj vysoký priemer. Takých hráčov milujem.

Reagovat
Posledni Kovboj

akorat je to trochu problem, kdyz chces skandovat jeho jmeno, ne kazdej ma tu vyslovnost uplne v maliku

Reagovat
smazaný uživatel

To je vážny problém

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
vfb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: FIFA16 (PC) klub Czechoslovakian hledá hráče, pokud máš zájem, kontaktuj mne na origin:hack008

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik mi z toho kápne?

Reagovat
pa3ce

Párky a pivo po zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych bral, někdy se odehraje tolik zápasů, že bych si pak mohl otevřít i obchod.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele