Vždy jsem chtěl hrát pod Guardiolou, uvedl po přestupu Danilo

23.07.2017, 10:46
Aktuality
Manažer Manchesteru City Pep Guardiola se rozhodl pro obměnu hráčů na okrajích obrany a novou posilou anglického celku se díky tomu stal Danilo. Brazilec prošel zdravotní prohlídkou a svým podpisem stvrdil přestup za třicet milionů eur. Do anglického klubu ho přivedla touha hrát právě pod někdejším koučem Barcelony a Bayernu Mnichov...

"Jsem velmi, velmi šťastný, že budu hrát za Manchester City. Byl zde velký zájem ze strany jiných klubů, ale mým cílem vždy bylo hrát pod Pepem Guardiolou. Jakmile jsem o jeho zájmu slyšel, okamžitě jsem věděl, že chci být hráčem Manchesteru City. Už se nemohu dočkat, až začnu. Těším se, že v následujících týdnech poznám své nové spoluhráče," řekl po podpisu smlouvy.

Danilo se Citizens upsal na pět sezon. Real Madrid vedle třiceti milionů eur může dostat ještě dalších pět milionů, a to díky bonusům.

26letý Danilo strávil v hlavním městě Španělska dvě sezony a v obou se radoval z triumfu v Lize mistrů, v loňské sezoně k tomu navíc slavil zisk mistrovského titulu. V nejvyšší španělské soutěži celkem odehrál 41 zápasů, v nichž dal tři branky, více mu nepovolily zdravotní problémy a také velká konkurence v osobě Daniho Carvajala.

Danilo je druhou letní posilou Manchesteru City na okraj obrany, když už před ním přišel z Tottenhamu Kyle Walker. Další akvizicí se pak brzy stane Benjamin Mendy, jehož transfer z AS Monaco za 52 milionů liber je pravděpodobně otázkou několika hodin.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (349)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele