Vyhrát Premier League je těžší než LaLigu, řekl Guardiola

15.04.2018, 11:28
Aktuality
Manchester City je jedno vítězství od triumfu v Premier League, a pokud by v neděli zaváhali rivalové z United proti West Bromwichi, může modrá polovina města slavit už nyní. Manažer Pep Guardiola, který tým k mistrovskému titulu dovedl, se nechal slyšet, že to bylo podstatně těžší, než jeho předchozí ligová prvenství s Barcelonou v LaLize nebo Bayernem v Bundeslize.

Guardiola je jako kouč mimořádně úspěšný. S Barcelonou třikrát triumfoval ve Španělsku, s Bayernem Mnichov získal další tři mistrovské tituly v Německu. Pokud nepřijde jeden z největších kolapsů v dějinách sportu, pak brzy přidá první anglický titul coby manažer Manchesteru City.

Po sobotním vítězství Citizens nad Tottenhamem 3:1 jim chybí jediné vítězství. Vše může být zpečetěno za týden v domácím zápase proti Swansea.

"Vyhrát Premier League je těžší, než vyhrát Bundesligu nebo LaLigu," potvrdil Guardiola v rozhovoru pro deník Marca. "Ať už jde o počasí, stadiony, nebo počet zápasů bez oddechu. Věříme, že se nám to podaří dotáhnout příští neděli a bude to něco, co si budeme pamatovat po zbytek života," uvedl kouč, který blížící se triumf označil za jeden z největších úspěchů v životě.

"Byl by to určitě jeden z největších úspěchů, podobně jako první ligový titul s Barcelonou, nebo výhra v Lize mistrů tady ve Wembley proti Manchesteru United," řekl Guardiola po utkání. "Tohle by byl hodně podobný moment. Už to skoro máme v kapse, ale chceme to také dokázat způsobem hry, který jsme po celou sezónu předváděli. Máme druhý mečbol a věříme, že budeme slavit před našimi fanoušky," připomněl Guardiola, že Citizens mohli slavit už před týdnem, kdy měli na lopatě Manchester United v přímém souboji. Nadějný náskok 2:0 ale neudrželi a nakonec prohráli.

Autor: Jiří Fišara / football-espana.net

Komentáře (472)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele