Vrba utekl zadem a bez díků. Nyní je čas na svěží vítr

05.07.2016, 10:53
Názory a komentáře
Když Pavel Vrba před dvěma a půl lety usedal ke kormidlu českého národního týmu, asi si svůj konec takto nepředstavoval. Ale stalo se - bývalý kouč Viktorie Plzeň odchází zadním vchodem, potichu, bez potlesku a český fotbal je na rozcestí. Bude se nadále točit v kruhu, nebo vyjde na novou stezku?

Po českém konci na letošním Euru ve Francii, kde národní mužstvo neslavně skončilo s jediným bodem už ve skupině, jsem napsal, že Pavel Vrba hrál o všechno a prohrál. Byť se to spolu s Miroslavem Peltou snažili po návratu domů jakkoliv - a nutno podotknout, že až trapně - bagatelizovat, byla to pravda.

Jak se ale ukázalo, Vrbův bleskový úprk možná nebyl tak spontánní, jak by se mohlo zdát. Jistě, neoddiskutovatelný neúspěch na Euru tomu pomohl, ale Pavel Vrba měl nejspíš budoucnost naplánovanou mnohem dřív, než vůbec do Francie se svými svěřenci vyrazil.

To by nemusel být takový problém, kdyby o tom ovšem spravil také veřejnost. Takový Antonio Conte už před turnajem oznámil, že odejde do Chelsea, jakmile na lavičce Itálie odkoučuje poslední zápas na Euru. Podobný plán měl zřejmě i Vrba, jen zvolil opačný a zcela špatný přístup.

Bývalý kouč Viktorie Plzeň potvrdil, že svou roli vůbec nezvládl a reprezentační závaží ho povalilo. Po návratu do Prahy jednohlasně s nejvyšším fotbalovým bossem Miroslavem Peltou tvrdil, že nevidí důvod, proč by od reprezentace odcházel, a zvídavé dotazy novinářů, zda se nechystá vrátit na klubovou scénu, arogantně odpálkovával.

Přitom o jeho možném odchodu od reprezentace se mluvilo víc než půl roku. Už v prosinci deník Sport napsal, že Vrba zvažuje odejít do Ruska. To vedení národního týmu soustavně popíralo. "Můj sen? Abyste mi konečně našli klub, kam v létě půjdu," pravil Vrba sarkasticky před Eurem.

Sám se ale nakonec stal poraženým ve válce s novináři, kterou zcela nepochopitelně sám rozpoutal. "Si napište, kam já půjdu, vy to víte nejlíp," říkal Vrba ještě pár dní po příjezdu domů se vší nabubřelostí, která se pro něj překvapivě po příchodu k reprezentaci stala typickou.

A nakonec otočil. Jako blesk z čistého nebe se prý ozvala Anži Machačkala, akceptovala výkupní klauzuli ve Vrbově smlouvě u českého národního týmu a prakticky během pár hodin už dvaapadesátiletý trenér patřil dagestánskému klubu.

Ať už to bylo jakkoliv a Pavel Vrba se o zájmu Machačkaly dozvěděl až po Euru (což je krajně nepravděpodobné), anebo měl tento únik naplánovaný dlouho dopředu, sehrál to špatně. O to horší pak je, že nejhůř z toho vyjde on sám.

Ze strahovských kanceláří mohl odejít hlavním vchodem, kdyby chtěl, jenže to by musel mít pokoru a sebereflexi. Vlastnosti, které po nástupu k národnímu týmu Pavel Vrba záhadně ztratil. Když se k tomu pak přidal neúspěch na Euru, podepsal si Vrba ortel, že se do historie českých reprezentačních koučů zapíše jako jeden z těch nejslabších, na které se může klidně rychle zapomenout.

Anži Machačkala pak rozhodně nemůže být Vrbovou vysněnou destinací. Byť se sám kouč tváří, že je vše v pořádku, když s Plzní před lety udivoval Evropu, jistě mířil k vyšším metám. Mluvilo se o tom, že by po dlouhé době mohl český trenér zase konečně prorazit v zahraničí, ale Dagestán za nějakou významnější stopu být považován nemůže. A především Vrba si tam může velice snadno zavařit kariéru.

"Peníze mu zatemnily mysl," nešetřil kritikou Vlastimil Petržela, který má právě v Rusku po úspěšném působení v Zenitu Petrohrad velké jméno. "Přitom měl (u reprezentace) výborné podmínky, jako nikdo jiný před ním," míní Petržela a má svým způsobem pravdu. Vrba byl celou dobu Peltovým chráněncem. Šéf fotbalové asociace ho podržel i v případech, kdy evidentně ani on sám nebyl přesvědčený, že je to tak správně.

Nakonec možná ale i jemu - nejen fotbalové veřejnosti a reprezentaci - vrazil Pavel Vrba kudlu do zad. Pokud nyní Miroslav Pelta říká pravdu, nemá náhradu za odešlého trenéra připravenou. O to důležitější je, aby vzal rozum do hrsti a klíčové rozhodnutí provedl co možná nejlépe.

Český fotbal si teď nemůže dovolit sáhnout vedle a bude nesmírně důležité, aby nyní k reprezentaci usedla osobnost, jež má nejen potřebný respekt, ale také erudici a ambice posunout naši kopanou kupředu. Můžeme jen doufat, že ve skutečnosti Miroslavu Peltovi, který pro fotbal dýchá, současný stav také nevyhovuje a podruhé už se tolik nespálí. Změnit se bude muset také on, pokud se má český fotbal posouvat...

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (357)

Přidat komentář
Hector17

Vrba je frajer. Taky bych od Pelty utekl a navíc s tím materiálem v repre má se pracovat nedá

Reagovat
patrikhm

Odejit by mel Peltaven

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
celeb

A jeje, uz je to tu zas. Uz sa neplace, ale nadava.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Le Gunner

Ať už se z těch médii omýlaných jmen vybere kdokoliv, nikdo nebude mít takové přivítání a pozitivní ohlas u fanoušků, jaké měl při nástupu Vrba. Já osobně bych chtěl Lavičku s Dovalilem, ale budu fandit a důvěřovat tomu, koho Pelta zvolí. Tak přeji šťastnou ruku.

Reagovat
kylo ren

"Vrba utekl zadem a bez díků. Nyní je čas na svěží vítr" třeba zhubne

Reagovat
smazaný uživatel

soudny clovek by utekl uz davno, kvalifikace byla nahoda a vrba to vedel moc dobre, s tema zebrakama neudela nic nikdo jiny i kdyby se snazil sebevic...

Reagovat
xhejl

podle týhle logiky by měli utéct i trenéři dalších 30 týmů v Evropě, protože maj taky žebráky se kterýma nikdo nic neudělá. Takhle to asi nefunguje.

Reagovat
Baronne

Zdenda Zeman nástup

Reagovat
Uwe háže buly

Straka a asistent 1/2pit.

Reagovat
smazaný uživatel

Csaplár asistent Karoch

Reagovat
smazaný uživatel

To nejde, kdo bude ve studiu jako expert? Mají náhradu? Možná Karel Šíp?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem přesvědčený, že Šíp by ten národák vedl líp jak tyhle 2 dvojice dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
lojzah

záleží na tom, kam

Reagovat
Uwe háže buly

O to bych se nebál, mohl by tam být třeba Karol Marko.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se jmenoval ten knírač jak usínal ve studiu a mluvil pomalu?

Reagovat
Uwe háže buly

Panenka.

Reagovat
smazaný uživatel

Schwarzenberg?

Reagovat
smazaný uživatel

ne ne ale měl taky hrozně smutný oči a málo vlasů

Reagovat
PetersCZ

Levý?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
PetersCZ

Tak ten teď převzal Slovácko po Habancovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Karel Gott

Reagovat
smazaný uživatel

Hřídel, asistent Žák

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Uwe háže buly

Csaplára zdiskreditovala média a hráči už ho neberou. Straka bere.

Reagovat
Baronne

Straka by mi nevadil

Reagovat
cetto

omg

Reagovat
smazaný uživatel

Víťo pojď

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavej jak budou ti líní a nudní hráči z Gambrinus ligy hrát kvalikaci o MS..... v ščechách není žádnej top fotbalista, krom Čecha, možná Darida je tak na půl.. ale jinak je to zoufalost co českej fotbal nabízí na tý nejvyšší úrovni.... tohle nikdo trénovat nechce, akorát si udělá ostudu....

Reagovat
Baronne

Sorry ale neni to jenom o tom že nemáme top fotbalisty.. Island nebo Severní Irsko nám dokázali že to jde i bez ní..

Reagovat
Baronne

Bez kvality

Reagovat
kylo ren

Reagovat
Uwe háže buly

jde to jednou za čas, ne pořád. Navíc Island hned jak narazil na prvního dobrýho soupeře, tak hnedka dostal bůra.. SIrové taky postoupili, jen díky tomu, že Ukrajinci vyklidili pole.. Ty by jsme taky dokázali porazit.

Reagovat
smazaný uživatel

Island nebyl v tom zápase o nic moc horší. Spíš měli Franticí kliku, že jim tam v prvním poločase spadlo úplně všechno, co šlo na branku.

Reagovat
Le Gunner

No, takže se vlastně ukázala kvalita Francouzských hráčů...

Reagovat
Le Gunner

*francouzských

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ta obrana Islandu hořela jak papír.

Reagovat
Messier

Reagovat
Baronne

Jasně že to nejde pořád.. Jen si nemyslim, že bychom byli úplně bez šance kvuli tomu, že nemáme kvalitu v hráčích..Věřim, že když tam půjde například Lavička, kterej bude dávat šanci mladejm jako Juliš, Souček, Černý, Schick (Jestli se chytne), a kdokoliv jinej okolo 20ky s formou, tak tu baráž dáme. Btw na levýho beka doufám že bude konečně nominovanej Lecjaks, na kterýho se mrdá už hodně dlouho..

Reagovat
Uwe háže buly

Nevim jesli zrovna Lavička je trenér, co by dělal nominace podle formy, minimálně poslední rok ve Spartě se tak nechoval. Ještě je schopnej vyřídit Timymu občanství, aby měl koho střídat v 80. minutě Lecjaks asi jedině, kdyby hrál Frýdek v záloze, jinak asi ne.

Reagovat
Baronne

Jo určitě, Frýdek je asi vhodnější, ale podle mě je ho na beku škoda, taky si moc neumim představit zálohu s Váchou a Pavelkou vedle sebe..

Reagovat
smazaný uživatel

taky záleží na štestí jaký máš soupeře ve skupině a Island má fotbalisty co hrajou za lepší miužstva v evropě monetálně.... ted prostě dlouhodobě budeme v loji.... na MS můžeme zapomenout....

Reagovat
Baronne

O tu baráž se poperem s Irama a Norama Škoda z Číny to vystřílí

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, takovýhle soudy..

Reagovat
kardous

už se tak přibližně ví kdo to převezme?

Reagovat
smazaný uživatel

Karol Marko - specialista na Italský fotbal !!! s ním budeme hrát jako ti taliáni

Reagovat
kylo ren

weiss

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, naše počínání na Euru bych asi nehodnotil kladně. Ale přijde mi, že za to co se odehrávalo na hřišti nezaslouží moc kritiku. Jasně m ohlo to skončit překvapením, m,ohli jsme postoupit, urvat bod se Španělskem, porazit Chrovatsko, remizovat s Tureckem, ale to by tak kurevsky neodpovídalo tomu kádru a hře které předvádíme. Jsme prostě dlouhodobě underdog tým a underdog týmů nemůže každý rok vyletět já nevím 8. Letos jsme to prostě my nebyli. Merkněte jaký je zájem o naše hráče, to je v prdeli prostě... Může nás mrzet, že nehrál Vrba útočně jako v Plzni? Nevím no, mám pocit, že by to pak skončilo totálním debaklem s Chorvatskem, Španělskem a Tureckem nevím. Zase na druhou stranu, se Španělskem bylo k bodu pár minut, měli jsme bod s Chorvatskem, s Tureckem tam něco mohlo padnout tu velkou část zápasu, kdy jsme byli lepší, jasně neodpovídalo by to kádru a hře, ale stejně hranice nebo neúspěchem je tenká, v osmi se mohlo stát cokoliv a Vrbu bychom ted nosili na rukou... Jako kritizuje se nominace, jasně nebyla ideální, ale jako bychom mezi temi kopyty měli nějak na výběr Tady se nebavíme, že bral 40% hráče místo 70%, tady se bavíme, že bral max 40% hráče místo 45%. CO mne ale mrzí, že i když ty hráče nemáme, prostě nezkoušel mladý, každá i kurevsky nejsílnější repre prostě mladý bere, i když jim doma zůstávají desítky lepších hráčů...

Co mne sere hodně je Vrbovo vystupování v médiích, takhle arogantního trenéra jsme u národáku prostě neměli nikdy.... CO mi vadí je, že měl v hlavě Machačkalu už před šampionátem, zase na druhou stranu vy bystě nezvažovali práci, kde třeba můžete dostávat 8x tolik? U národáku měl půl mega v Machačkale může mít třeba 4 naprosto v klidu.

Takže kdo teď? Někdo zvučenější ze zahraničí nebo Zeman je asi vlhký sen. Pelta v životě do vlastního rybníčku nepustí nikoho kdo jedná, myslí a nominuje samostatně. Takže to prostě jistojistě skončí nějakým Lavičkou nebo Jarolímem, to ještě v tom lepším případě.

Já bych tam bezesrandy hodil někoho mladého, kdo září s juniorkou někde v Anglii nebo Španělsku, někoho prosgresivního, komu nejde o prachy a chce si udělat jméno. Protože jestli se bude chtít někdo ze zahraničí, tak skončí s nějakým děsným přikurvilem typu Gardeho nebo Carvera a ještě bude brát x mega měsíčně

Ono je hrozně fajn nominovat podle jména a pofiderních zásluh z kapr ligy kouče šedesátníky, ale mi potřebujeme sakra progresi a koncepci. Ne antikoncepci ffs...

Reagovat
Azazelo RD

Viděl bych to podobně. K remíze se Španělskem chybělo pár minut. S Chorvatskem ok. A Turecko se moc nepovedlo, ale i oni jsou papírově favorité. Nechápu, jak tu může nostalgicky někdo vzpomínat na Bílka. Na EURO se dostal s urvanýma ušima a v nejslabší skupině v historii EURA s 16 týmy jsme utrpěli jeden z nejhorších debaklů na závěrečném turnaji a hráli jsme dobře jen prvních deset minut s Řeckem a ušel první poločas s Portuglaskem.

Reagovat
kylo ren

Reagovat
smazaný uživatel

No nostalgicky, s Bílkem jsme se dostali mezi nejlepších 8, s Vrbou mezi 24

Reagovat
Azazelo RD

Jenže to jsem právě popsal výše, že to sice papírově úspěch je, ale nehrálo se o nic líp než teď, spíš ještě výrazně hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hodnotí se úspěch nebo hra? Navíc mám pocit, že pod Bílkem to bylo prostě organizovanější.

Reagovat
Azazelo RD

Tak s odstupem času umístění. Nicméně postup z tak slabé skupiny nelze považovat za nějaký velký úspěch. Spíš splněnou povinnost, ale nic navíc. Organizovanější to nebylo. Navíc je opravdu otázka, na kolik tenkrát Bílek těžil právě z práce Vrby v Plzni. Plus tenkrát měli někteří hráči životní formu, což letos tedy opravdu nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

SLabé neslabé, my tu skupinu vyhráli a skončili o 15 míst lépe, než letos A hra opravdu o tolik horší nebyla, dost bych se příklaněl k tomu, že i lepší....

Reagovat
Azazelo RD

V kvalifikaci byl jasně lepší Vrba. Debakl jako s Ruskem jsme pod Vrbou neutržili. S Řeckem jsme měli skutečně skvělých deset minut a pak jsme hráli totální shit a ještě se klepali o výsledek. S Polskem to byl takový vyrovnaný zápas. Ono taky když máš ve skupině dva opravdu silné soupeře, tak je logické, že ta hra bude horší, protože jsme mohli hrát jen to, co nám dovolili. Za mě rozhodně lepší Vrba.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi si musíš vyjasnit jestli se bavíš o úspěších, hře, ME nebo kvalifikaci, máš v tom hokej.

Tak s Ruskem jsme prohráli 4:1 a vyhráli skupiny, s Tureckem 3:0 a šli do prdele, to je mega rozdíl.

Reagovat
Azazelo RD

Já v tom hokej nemám. Jen jsem od aktuálního EURA přešel ke srovnání Vrba vs. Bílek a za mě Vrba. S Ruskem jsme prohráli 4:1, ale mohlo to být i 10. Plus to první místo ve skupině, to byla práce iluminátů v čele s Karlem Šípem a příhodné sluneční erekce.

Reagovat
taws

ta hra oproti tomu co předvedli ted byla tenkrát podstatně lepší

Reagovat
Azazelo RD

Nesouhlasím. Taky to musíš hodnotit ve vztahu ke konkrétním soupeřům.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozved to prosím.

Reagovat
Azazelo RD

Je rozdíl hrát proti Maltě a Španělsku. A co se Bílkova EURA tak se mi skutečně líbilo jen 10 minut s Řeckem a první poločas s Portugalskem. Navíc to tenkrát bylo postaveno na individuálních výkonech Pilaře, Jiráčka a Gebreho. Ano, minulé EURO bylo úspěšnější, ale co se týče přínosu a práce trenéra, tak tam je třeba hodnotit více faktorů než ten, že jsme se tenkrát dostali mezi nejlepších osm a teď jsme ani nepostoupili ze skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme měli ve skupině v 2012 Maltu jo? Teď jsi to krásně okecal, ale nerozvedl jsi nic, v čem byla třeba trenérská práce Vrby s CHorvatskem lepší, než Bílkova s Řeckem? Prosil byhc nějaké příklady, díky.

Reagovat
Azazelo RD

Chceš příklad? Jsi kokot!

Reagovat
smazaný uživatel

ok děkuji za věcnou diskuzi plnou argumentů

Reagovat
Azazelo RD

Říkáš si o to nickem.

Reagovat
taws

ta hra pod bílkem se strašně démonizuje. Zrovna nedávno jsem si ze zvedavosti pustil zápas z minulýho eura a oproti zápasu proti chorvatsku to byla pastva pro oči. Je jasný že proti španělsku nebo chorvatsku nebudou 90 minut útočit, ale taková připosranost bylo jen čekání na inkasovaný gól. Určitě šlo hrát aktivněji. Věřím že takovej Island nebo Wales by předvedli mnohem víc.

Reagovat
Azazelo RD

Který zápas? Předpokládám, že s Řeckem a Ruskem ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna s Ruskem jsme herně tak špatně nehráli, i když tomu výsledek neodpovídá. Sorry kamaráde, ale ty tu totálně vaříš z vody. :-)

Reagovat
Azazelo RD

Vždyť měli Rusáci dalších asi šest ložených šancí. To mohlo být 8:0 a nikdo by nemohl nic říct. Ten Karžakov nebo, kdo to tenkrát byl, zakončoval jak vožralej mužik. Ses díval na Rusko v 96tym?

Reagovat
smazaný uživatel

přečti si znovu co jsem psal a nereaguj na nic jiného

Reagovat
Azazelo RD

Ach jo. Hráli jsme s Ruskem mizerně. Jediný, kdo něco předvedl byl Pilař. Obrana byla mizerná až na sračku trapná a byli jsme totálně tragičtí. Výsledek naší hře opravdu neodpovídá, protože jsme měli dostat naloženo daleko víc. Za mě teda jedna z největších repre ostud, co jsem zažil. A oklikou se dostáváme k tomu, že tak slabého soupeře jako bylo tenkrát Rusko jsme letos ve skupině neměli.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsi toho moc nezažil + jsi jenom zopakovat to co nahoře

Reagovat
Acrocephalus

Pastva pro oci... ty sis na nich sedel? Co zapas to hnus. Tady v Cesku se tak rychle zapomina, jak na komunisty. Zapasy pod Vrbou byly herne uplne nekde jinde, melo to smrnc a zaslouzene jsme taky kvaldu vyhrali. Kecy o nahode a stesti si strcte nekam, to je naprosta volovina.

Reagovat
smazaný uživatel

(az na tu cast s novym trenerem)

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Na obrázku asi zrovna připravuje taktiku na Španělsko

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl, ty hráči jsou až moc vepředu

Reagovat
exot12

Varianta A - Vrba už vedel o odchode

Čo by ste robili Vy? Naozaj by ste to zverejnili? Čomu by to pomohlo? Ak by to zverejnil, tak po tomto "neúspechu" by ho všetci zožrali a zvaľovali vinu na to, že sa reprezentaciu nevenoval, že mal byť odvolaný už dávno... Všetci by boli ešte viac podráždený.

Treba si uvedomiť rozdielnu mentalitu ľudí a porovnanie s Talianskom nie je správne. Aj po prípadnom neúspechu by sa v Taliansku nespochybňovala práca Conteho, len preto že odchádza.

Varianta B - naozaj o tom nevedel

Tak potom sú tieto špekulácie zbytočné a je to mlátenie prázdnej slamy.

Naozaj urobil Pelta prešľap angažovaním Vrby? Bol to tréner, ktorého si želali snáď všetci, vyhral skupinu v kvalifikácii, nepostúpil zo skupiny, ale je to naozaj až taký neúspech? Neboli predsa len súperi lepší?

Kto po Vrbovi? Ďalší takýto kandidát na ktorom by sa všetci zhodli proste nie je! Takže Pelta to schytá tak či tak minimálne na začiatku a keď sa nedostavia výsledku, tak aj do budúcnosti. Otázka je či Pelta má kryštáľovú guľu a vidí budúcnosť, aby sa vyvaroval "ďalšiemu" prešľapu

Reagovat
terry

Já si naopak myslím, že paralela s Contem je poměrně trefná. Sám Conte po posledním zápase prohlásil, že na to byl ty dva roky většinou sám, proti všem, a jsem přesvědčen, že kdyby na turnaji vybouchl (což by ale s tím kádrem ani nebylo takové překvapení), určitě by neodcházel bez kritiky. On k tomu ale přistoupil jinak, respektive ukázal své schopnosti.

Kdyby Vrba o zájmu Machačkaly nevěděl, tak by to opravdu byly neopodstatněné spekulace, jenže tomu se těžko věří, když ve Sportu o tom opravdu poprvé napsali už v prosinci. Redaktoři přiznali, že šli tehdy trochu na risk, ale měly zdroje správné. Já zkrátka nevěřím, že se to celý upeklo za, dejme tomu, 72 hodin.

Reagovat
Mönchengladbach

Navíc pokud by šel Vrba do Chelsea, nikdo by na to neřekl ani popel, to se prostě neodmítá. Když už teda vytahujete Conteho.

Reagovat
xhejl

hele ať je to jakkoli a Anži ho oslovila kdykoli, tak ze sebe udělal kreténa tím, jak arogantně a nabubřele reagoval na jakoukoli otázku ohledně odchodu. Ono je něco jiného říct 'zatím s nikým nejednám a o ničem nevím' a pak přijít s tím, že se to holt takto narychlo vyrobilo a něco jinýho je říct, že 'hahaha vy kreténi, co se na to pořád ptáte, já nikam přece nejdu debilové' (parafráze) a pak najednou odejít.

Pracovat jako veřejná osoba (což repre trenér určitě je) vyžaduje vždycky v první řadě pokoru. Jinak se ti to vrátí.

Reagovat
smazaný uživatel

A to měl děkovat za to že mu po vyřazení všichni nadávali jako kdyby bylo Česko favoritem skupiny a celého šampionátu? Pokud by šlo o mě tak bych byl ještě víc arogantnějši než Vrba. Co mi má kdo mluvit a dokonce odsuzovat to jak se rozhodnu pokračovat ve své kariéře, ve svém zaměstnání? Tahle štvanice na Vrbu postrádá smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

je to národní tým proboha, co má plebs jiného komentovat než tohle

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Fairplay

Reagovat
smazaný uživatel

No on byl ale arogantni uz davno pred me

Reagovat
xhejl

Nikdo ho nenutil vzít práci, která ho postaví do pozice jednoho z nejsledovanějších lidí v ČR vůbec. To překvapení českých trenérů (Rady, Bílka a teď i Vrby), že když vezmou práci u nároďáku, tak se lidi a novináři budou zajímat a budou komentovat jejich práci a jejich kroky (fakt neskutečná drzost!), je skoro až dojemná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

potom sa zrazu necudujte, ked nebudete moct pre narodak zohnat kvalitneho trenera, kedze vsetci budu dopredu vediet, ze sa od nich bude cakat nemozne a ked sa to nedosiahne, tak kazdy perohryz si na nich bude vylievat zlc a vinit ich za vsetko mozne/nemozne.

Vrba s tym kadrom, co mal k dispozicii zvladol BRAVURNE kvaldu, nechali ste za sebo Turkov aj Holandanov. Na MS s uradujucimi ME prehral tesne v zavere 1:0, s Chorvatmi zazracnu (a nezasluzenu) remizu, s kvalitativne lepsim Tureckom sa hrala vyrovnana partia, kde Turkom padli 2 goly z prvych dvoch striel na branu.

Keby Vrba vedel, ako sa k nemu zachovaju novinari/fanuskovia, tak by repre nikdy nezobral.

A teraz som zvedavy, kto pojde dobrovolne strcit hlavu do slucky.

Reagovat
ian.rush

Článek totálně o ničem, čirá spekulace, očerňování. Klasická česká nátura.

Reagovat
papanegra

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

tak se prestehuj treba do Bangladese, tam budes mit jinou naturu

Reagovat
ian.rush

Jen jsi mi potvrdil můj dojem v tom, že "valná většina" čtenářů na EF mají intelekt dlažební kostky, nechávají se strhnout davem a jsou absolutně bez vlastního názoru. Děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

tady to mysleni ve stylu urbise, rozumim tomu jen ja a ostatni jsou ovce, me vzdycky rozesmeje

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofotbal se čim dál tim více začíná podobat Sportu, žádná objektivita, pouze honění si vlastního ega jednoduchými útočnými články. Už nadpis jak z bulváru.

Reagovat
xhejl

jako co je spekulace a očerňování? že Vrba se zachoval jako kretén a ještě k tomu retard, když nejdřív na otázky ohledně odchodu reagoval jako arogantní hovado a pak dokonce ještě skutečně odešel?

Reagovat
Azazelo RD

Jasně, protože třeba v Anglii sklidil od veřejnosti Hodgson pochvaly a uznání a možná mu postaví sochu.

Reagovat
papanegra

100x se bude řešit odchod Vrby, ale aby se řešili hlavně hráči, kteří propadli to ne, a že není kde brát.. A že z Belgie a Chorvatska odcházejí mladí hráči za částky více jak půl miliardy a více.. Odnás půjde náš dlouhodobě "největší" talent Krejčí sotva za 80 mega..

Po neúspěchu na euru je terčem kriiky stále jen Vrba..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Já proti tomu mám jednoduchý argument: Itálie, Island, Wales, Maďarsko. Mohli jsme na to jít jinak než tou nejalibističtější cestou. Po bitvě je každý generál, ale já prostě nevidím důvod, proč bychom měli dělat, jako že se vlastně nic nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
papanegra

To ano, ale zase kravina řikat špatné euro, protože se nepovedl jen jeden zápas. Po prvních 2 zápasech, jsme mohli být šťastní a pak s Tureckem to byl boj 50 na 50%, kde selhali spíše jednotlivci..

Reagovat
terry

Já nesouhlasím už s tím, že se nepovedl jen jeden zápas.

Reagovat
Le Gunner

Se Španělskem povedený a smolný zápas, sice gól visel ve vzduchu téměř 90 minut, ale v 87. hlavička zabolí. Ale taktické úkoly hráči plnili, respektive nelze s takovým výběrem hrát líp proti mistrům Evropy.

S Chorvatskem naopak jalový výkon, chyby individualit a z pekla štěstí. Fungovalo zde pramálo věcí a těžko říct, s jakým cílem do zápasu Vrba šel.

S Tureckem to byla lekce z efektivity, protože Turci vytěžili z minima maximum a jediná jejich individualita, která stála za pozornost, byl Mor. Neříkám, že naši hráli dobře, ale rozhodně jsme zápas s Tureckem nezahráli špatně.

Řekl bych, že tak půl na půl...

Reagovat
naheCZ

Reagovat
xhejl

a stejně tak můžeme argumentovat spoustou dalších týmů, které totálně propadly a proti kterým to dopadlo ještě dobře. Nikdo neříká, že Euro nemohlo být lepší a že tohle je absolutní maximum. Ale taky to objektivně nebyla úplná katastrofa a to že Islandu a Maďarsku (srovnání s Walesem a Itálií ani nemá cenu komentovat) na tom nic nemění. Příště se to třeba zase povede nám a ani budou průměrní.

Reagovat
terry

Itálii tam zmiňuju hlavně směrem ke Contemu. Kdyby to koučoval někdo jako Vrba, ani náhodou Itálie na turnaji s tím kádrem, co měla, nepředvede něco podobnýho, o tom jsem přesvědčen. Samozřejmě že i tak je ta kvalita úplně někde jinde, ale jde o princip.

To, že by se něco podobného mělo povést příště nám, zatím nic nenasvědčuje. Ale právě teď se o tom bude rozhodovat

Reagovat
Azazelo RD

Co tam dělá ta Itálie? Plus teda Wales má papírově také silnější kádr než my a pokud bychom neměli Čecha a Rosického (nutno přihlédnout k tomu, že jeden je brankař a druhý lazar), tak bychom byli kádrem na tom možná hůř než Island a Maďarsko.

Reagovat
Pipo123

Je zložité napodobniť to čo sa deje v Chorvatsku, hlavne je rozdiel v tom že kluby ktoré kupujú v Chorvátsku sa neboja zaplatiť za tých hráčov, lebo zatiaľ všetko čo išlo von sa presadilo a kopec hráčov sú TOP. To "naši" hráči odchádzajú len ako "možné" prekvapenia, takže nikto ich nebude zbytočne preplácať keď dojdu do zahraničia a zaradia sa medzi priemer a v ničom poriadne nevynikajú. Pjaca má 20 rokov a 60 štartov za Acko Dinama

Reagovat
papanegra

Chápu, ale takovej Krejčí, je z lepší ligy(aspoň podle koeficientu), možná lepšího klubu, za ačko nastoupil už od 17ti, má 131 startů v lize.. Dnes má 24 narozeniny a bojím se že už díru do světa neudělá.. a dalšího někoho schopnějšího na levej kraj nemáme a to je to horší

Reagovat
Pipo123

V Chorvátsku im asi o koeficent nejde, Dinamo a Hajduk robia hlavne biznis, rok čo rok vychovajú TOP hráčov a predajú za veľké prachy do zahraničia, to čo ukázal Pjaca či Roga proti Španielsku nepredvedie žiadny Slovenský či český hráč v 20 rokoch. Takých hráčov je zložité vychovať a asi je to v ich DNA. Srbsko, Chorvátsko majú skvelé reprezentácia do 20 rokov a je tam kopec hráčov čo už hraje v zahraničí a presadzuje sa v TOP ligách, zatiaľ čo "my" sa bijeme do hrude aké máme skvelé výsledky u reprezentácii do 20 rokov, lenže všetko hráme takticky, bojovne, ale kvalita jednotlivca chýba, tam já vidím ten problém. Pozeráme na úspechy kolektívu, nie na presadenie sa jednotlivca

Reagovat
Kang & Kodos

Protože u nás to dělaj dementi, který si peníze na mladý od města nebo z dotací daj do kapsy. V Chorvatsku jsou chytřejší. Tam se za ty prachy vychovává spousta talentů, nechaj je hrát od 16-17 ligu, aby je mohli za těžký prachy prodat... a až potom si ty peníze daj do kapsy

Reagovat
Pipo123

Ale učia ich hrať futbal, nejakej voľnosti, práve aj u mladších reprezentácii. To čo mne osobne strašne vadí na našich mladších repre, máme úspechy a hlavne Česko. Ale jednotlivec v tej repre nemá ani zďaleka takú techniku ako borci čo kopú za Chorvátsku, Srbskú repre. My to kompenzujeme bojovnosťou, taktitkou. Treba začať hráčom dávať volnosť, viac pracovať s loptou, snažiť sa hrať kombinačne a nie ich zväzovať bojovnosťou, taktikou v tak mladom veku, na to budú mať času dosť keď budú kopať za kvalitné kluby v zahraničí. Fakt zamyslieť by sa mali hlavne ľudia čo zodpovedajú za mladšie repre.

Reagovat
Kang & Kodos

Nejlepší příklad je naše U20 z 2007. Byli jsme schopný vyřadit Španělsko s Matou, Javi Garciou nebo Piquem, ve finále jsme sehrál krásnej zápas s Argentinou, kde byl třeba Aguero. Ale na letošním Euru byl z toho týmu akorát Suchý, kterej taky jako jedinej má relativně úspěšnou kariéru.

Reagovat
Baronne

Tahle generace je úplně vpíči no ..

Reagovat
Le Gunner

Čas od času si najdu tu soupisku a jen plaču nad osudy těch hráčů... Střeštík s Kaloudou, to byly tehdy terna. A Fenin, ten si to zpečetil sám. Šimůnka je strašná škoda, letos mohla být stoperská dvojice Šimůnek - Suchý válec. Je to strašné, ale nejhorší je, že se lidi nepoučí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Když nemá kdovíjakej talent, tak ho ty nej kluby chtít nebudou a radši koupí za 3x tolik talentovanýho Pjacu z Dinama, i když je z horší ligy nebo i třeba toho Beneše z Žiliny.. Neřikam, že je Krejčí špatnej hráč, má na to si zahrát lepší ligu, ale že na velkoklub nikdy mít nebude je jasný poměrně dlouho.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Protože se 99% národa shodne na tom, že byla špatně zvolena taktika. Což je naprostá pravda, navíc nejeli hráči, kteří jet měli a naopak. Vrba měl taky dlouhodobě velmi špatný přístup k veřejnosti a k médiím, což se pro repre trenéra moc nesluší. A přitom se mu neustále vytvářela dobrá atmosféra.

Reagovat
kylo ren

Reagovat
papanegra

Po oznámení nominace jsem v diskuzi nečetl takovéhle komentáře, nejvíc kritiky se jen říkalo na Koláře.. Jinak jel ten kdo měl, vzal to nejlepší co asi mohl.. Tak bych nebral Černýho, co se teprve párkrát dostal do zápasu v Ajaxu, jinak nemáme kvalitnější hráči co měli jet..

Taktika bych ani neřekl, Španělsko a Chorvatsko bylo OK, Turecko nezvládli hráči..

Goly jsme dostávali především z inviduálních chyb..

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné, 99% národa, přesná statistika a nic jiného než pravda... Celé je to hovno od začátku až do konce a jen klasické české vyústění toho, co se děje, když nějaký sportovec nesplní přehnaná očekávání. Někteří si myslíte, že jsme středobod vesmíru, perfektní a dokonalí, i přes to, že bylo už před turnajem očividné, že nemáme hráče ani s formou, ani s kvalitou. Ovšem 99% národa by přivezlo co zlatou, možná i stříbrnou a bronzovou medaili, že...

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
xhejl

99% národa to je strašně super

Reagovat
exse

Tak Krejčí rozhodně není největší talent, stejně starej Vydra už rok před tím, než si udělal Krejčí jméno na ME19, táhl Baník skoro k titutlu a udělal přestup za 100 mega. O rok mladší Kalas ve stejné době přestupoval dokonce za 150 mega. A stejně starej Kadlec hrál ligu pravidelně o 2 roky dříve.

Ačkoliv taky zastávám názor, že by se hráči měli posouvat do ligy dříve a tím pádem i odcházet dříve a za více peněz, tak vždy se k tomu musí říct i to B. A to, že to negativně ovlivňuje výkonnost týmu a konkurenceschopnost v Evropě. Což je aktuálně nejvíce vidět na Nizozemcích. Určitě je super, že dokáží dělat každej rok několik velkých přestupů nad 10ME, ale pak jejich nejlepší tým prohání v evropské lize i Jablonec a ztrácí místo v základní skupině LM na úkor naší ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
taws

hráče ted zrovna kvalitní nemáme, ale to Vrba nechal cely euro prosedět na lavičce hráče jako jsou Suchý, Gebre, Pudil nebo Kadlec a místo toho hrají tragedi jako je limberský nebo hubník a pak si ten vůl ještě stěžuje že naše liga není kvalitní.

Reagovat
johnik

Je zvláštní jak jeden zápas může vše rozhodnout. Kdybychom turky porazili, tak ho tu všichni chválí, že udělal s týmem maximum. Ale ne teď se bude srovnávat s Bílkem, který hrál celou kvaldu úplné houno, akorát měl štěstí, že se mu tým rozehrál v baráži a následně dostal hodně schůdnou skupinu. Ale na druhou stranu jsem celkem rád že Vrba odešel. Čekal sem od něj trochu flexibilnější přístup, co se týče skládání základní sestavy. Pořád tam cpal ty "svoje" plzeňáky, a ti bohužel, na to opravdu neměli. Jinak nový trenér by to měl začít stavět na mladších hráčích, jedině tam vidím cestu.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Realita je taková, že Bílek v reprezentaci dokázal daleko víc než Vrba. S tou lehkou skupinou běžte do prdele, zvlášť když letos postupovaly 3 týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, nedokázal.

Reagovat
smazaný uživatel

ano dokázal

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný jeho úspěch byl postup z nejlehčí skupiny v historii Eura. Navíc ještě po takových výkonech, který byly vyloženě k blití. Ty dvě totálně trapný kvalifikaci ani nezmiňuji, protože dostat doma od Litvy, trojku od Dánska nebo zuby nehty ubránit remízu doma proti Bulharsku, tak to chce fakt kousek umění.

Reagovat
smazaný uživatel

Že tu skupinu vyhrál jsi jaksi zapomněl dodat. Zkusím zopakovat po třetí pro pomalejší:

Michal Bílek umístění na Euru: 6. místo

Pavel Vrba umístění na Euru: 21. místo

opravdu tam nevidíš ten rozdíl v úspěchu jo?

Reagovat
SIRBRANIKE

Ty si dobrý demagóg.

Reagovat
Kang & Kodos

Ne, to je masopust

Reagovat
smazaný uživatel

v čem? Porovnávám umístění, které je o 15 kurva 15 míst rozdílné

Reagovat
deiw

Bílek dosáhl určitě většího úspěchů, ale Vrba u repre dával prostě větší smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

v čemže je ten smysl?

Reagovat
deiw

Jak již bylo zmíněno, postoupil z prvního místa v těžké kvalifikační skupině a přitom zároveň hrál, až na pár zápasů, poměrně atraktivní fotbal. V jeho práci byla vidět jistá koncepce, měl svou osu týmu i systém hry. Samozřejmě, ne vždy se to dařilo, ale přiznejme si, máme velmi špatný kádr. Je někdy až směšné o jakých hráčích se někdy uvažuje do nominace a přitom je to kolikrát opravdu reálná možnost. A věřím také, že by v příštím kvalifikačním cyklu počítal s hráči jako Souček, Černý nebo Schick, ale je také potřeba, aby i tito hráči nastupovali a předváděli odpovídající výkony.

Za Bílka byly nominace i sestavy často úplně nelogické, většina zápasů připomínala totální chaos. S kvalifikace na euro jsme postoupili v podstatě jen proto, že Skotsko bylo ještě marnější než my a hodně taky rozhodlo Rezkovo simulování. Baráž se zvládla celkem dobře, i když odvetný zápas byla také spíše tragédie. Euro poté skončilo určitě úspěšně, každopádně to bylo spíše dílem obrovské vyhecovanosti po prvním zápase, čímž nechci úspěch snižovat, na druhou stranu se však nedá mluvit o trenérově umění. A další kvalifikace už skončila nepostupem, skupina sice byla velmi těžká, takže bych to jako neúspěch ani nebral, ale opět bylo k vidění mnoho trapných výkonů. A právě Bílek měl ještě dobrou možnost zabudovat do týmu docela nadějné hráče. Takže v tomto.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no, ale těžko ten "smysl" něco změní na FAKTU, že byl Bílek v repre úspěšnější trenér.

Reagovat
deiw

Ale pokračovat Bílek dál nedostaneme se ani na tohle euro.

Reagovat
smazaný uživatel

To víš jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No já jenom že na Euru 2012 jsme skončili 6. a jestli teď dobře počítám, tak tady skončíme 21.

Reagovat
uff

Reagovat
Le Gunner

Měl by se obětovat jeden, klidně i dva kvalifikační cykly, aby se v kádru zabydleli mladíci. Brankáři jsou daní, pravá strana obrany je pořešená též solidně, stopeři Suchý, mladíci a třeba Sivok nebo Mazuch, podle formy... Vlevo bych ještě nechal jako zálohu Pudila a pak se uvidí, Novák, Lecjaks, Matějů... Darida s Dočkalem by měli být ve středu zálohy šéfové, defenzivní post Frýdek, Petrák, Pavelka, Souček, Zmrhal... Občas by měl dostat prostor i Čermák. Nad Skalákem či Šuralem bych ještě nelámal hůl, Krejčímu by Bologna třeba prospěla, jinak tam máme Černého, který by si mohl už minimálně přičichnout. No a útok - Necid, Schick, Kozák, Kadlec, Vydra... Necidovi by prospěl odchod zpět do Nizozemska, ostatní by ho mohlo doplňovat.

Reagovat
Neuminho92

Tvl smažte to, dělá se mi z toho prasečího ksichtu šoufl.

Reagovat
Kincl

Pro naší Repre je strop se na ten šampionát dostat. Pak už je vše jen překvapení to je fakt.

Reagovat
Kang & Kodos

Tohle byla přesně ta skupina, kde se mělo ukázat, proč tam je zrovna Vrba, a ne třeba Jarolím. Španělsko zvládl dobře, zatáhli jsme se sice až moc, ale skoro to stačilo, a hlavně jsme si neposrali skóre hned na začátku. Ale potom? Šli jsme na Chorvatsko, který mělo neschopnýho trenéra, kterej tam byl jako loutka svazu, kterej asi ani neměl pořádnej respekt u hráčů. Čekalo se, že Vrba předvede to, co předváděl s Plzní, kdy tu chybějící kvalitu dožene taktikou, a že se třeba i prohraje, ale se ctí. Místo toho to bylo nejhorších 70 minut, jaký jsem u repre viděl. Že jsme nakonec uhráli bod, byl zázrak, a Vrba díky tomu dostal druhou šanci. Šel na Turecko, který mělo po dvou zápasech skore 0:4, kde se mluvilo o hádkach s trenérem, prostě tým ve sračkách, kterej by jsme mohli dorazit. Jenže Terim vytáhl 18letýho kluka, kterej si tam dělal, co chtěl. Což logicky upoutalo pozornost na nominaci našeho týmu, kde byl nejmladší skoro 24letej Krejčí. My jsme sice nějaký šance měli, ale po druhym gólu už všichni rezignovali. Nakonec se s Peltou poplácali po zádech, že se postoupilo na Euro, co by jste jako chtěli víc. A že do Ruska teda ani náhodou.

Reagovat
terry

Díky. Přesně ta věc, že Vrba jako trenér na Euru nepředvedl prakticky vůbec nic, mi vadí nejvíc. 70 minut s Chorvatskem jsi bohužel popsal přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Reagovat
monty25

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mada

Reagovat
stas87

Lenze Vrba ti povie, ze mladych nezobral preto, lebo si to nevykopali v kvalde a ze bral hracov, ktorym veri. Skratka by podla neho mal ist na turnaj len ten, co maj naj formu a hotovo. Tak ja sa pytam, aku formu mal taky Sural? Z neho sa stal len trapny a alibisticky posuvac lopt spät na beka, uplne sa posral z protihraca.. a taky hrac si zasluzi miesto? Mor odohral minimum, naproste minimum a Terim sa ho nebal zobrat a nesnazil sa to obkecat nejakymi zalsuhami. Ale ja uz o tom znovu pisat nebudem, v tomto bode ma Vrba dost sklamal. Tak tu zasa bude situacia, kedy tu hrac bude povazovany za talenta do 22-23 rokov a mozno si zahra zopar zapasov v repre, az mu bude prave tych 22-24 rokov.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak co si budem povídat, Mora vzal Terim hlavně proto, aby ho ulovil pro tureckej nároďák a neskončil třeba v příští kvalifikaci v tom dánským..

Reagovat
stas87

A nezobral ho na na zaklade toho, ze zahral velmi dobre proti Ciernej Hore a bol jednim z naj hracov na ihrisku? Nepopieram, ze to co pises, mohlo mat vplyv na rozhodnutie Terima. Len by som to nepisal stylom, ze islo hlavne o to, pretiahnut ho do tureckej repre. On by si to Turecko dost mozno vybral sam.

Reagovat
T44v3tt1

Reagovat
Neuminho92
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

kopnite si do Vrbu, je to cool

Reagovat
smazaný uživatel

uz jenom cekam na nejake ty fundovane nazory, ze je treba okyslicit repre a nas fotbal obecne nejakym tim albancem, negrem, ciganem s tim, ze je to nevyhnutelna budoucnost.....

Reagovat
Kang & Kodos

Beztak to vezme havloid Lavička

Reagovat
Uwe háže buly

a s ním přijde negr Konaté

Reagovat
smazaný uživatel

Hrebik. Ted je idealni prilezitost, protoze je v repre generace hracu, ktere trenoval a ma ho rada. Zeman je akorat libive medialne znejici nesmysl, Lavicka naprosta silenost (a proto to tak nejspis taky dopadne) a Jarolim je sice po Hrebikovi druha nejlepsi moznost, ale pokud ho MB nechce pustit, tak at si ho nechaj. Plazeni po kolenou uz bylo v pripade Vrby, tak si to tentokrat muzeme odpustit, vyber reprezentacniho trenera by mel prece jen bejt trochu dustojna zalezitost

Reagovat
Le Gunner

Já jsem pro Hřebíka a asistent Dovalil...

ale těžko říct, Pelta ho asi ani nezváží.

Reagovat
smazaný uživatel

Hřebík už je starej.

Reagovat
monty25

Ať už půjde k nároďáku kdokoliv, tak by neměl mít nálepku nějakého spasitele, protože to v českém fotbale evidentně nefunguje (Hašek, Vrba). Přijde mi, že v médiích má k něčemu takovému nejblíž Zeman...

Reagovat
smazaný uživatel

No až neuspěje ani Zeman, což je dost pravděpodobné vzhledem k jeho vztahu ke hře a úspěchům, tak už nevím co si bude český národ myslet.

Reagovat
smazaný uživatel

Víte co si může celá ta fotbalová veřejnost v čele s autorem článku? Všichni zavírají oči před opravdovýma problémama, o fotbal se zajímají jen v případě kdy "Vyhrajeme", v případě kdy "Prohranou" se v lepším případě nezajímají v tom horším se stávají odborníky na slovo vzaté.

Nejhorší části letošního EURO byla veřejnost, novináři, potom "fanoušci" sázející vesele proti našim a pak ti experti na ČT. Každej má hubu plnou keců, ale NIKDO nepřijde s řešením.

Vrba odvedl u reprezentace skvělou práci. Nepovedl se mu 1 zápas na šampionátu proti Turkům, kteří hráli poslední zápas fakt o všechno. S Chorvatama to byla 2/3 zápasu bída - stane se. Tou poslední třetinou se ale vykoupili. Se Španělama to byl zápas s nejvyšším nasazením od EURO 2004. Kdyby se postoupilo, tak teď všichni Vrbu velebíte do oblak a on by nemusel po tý šílený neoprávněný kritice utíkat. Každej normální člověk by odešel po tak neoprávněný a drtivý kritice.

Jste banda pokrytců a jen potvrzujete, že pokud se někdo nestane úslužným lidu, tak ho veřejnost zatratí a zlinčuje.

Už vidím články za 5 let, až to Vrba někam dotáhne, nároďák bude úplně ve sračkách na úrovni Černý Hory a VY se mu tady budete zase "omlouvat" jako onehdá Bílkovi.

Reagovat
smazaný uživatel

nojo, jenze tahle tvoje uvaha ma jeden vazne problem - ono se nepostoupilo..

Reagovat
smazaný uživatel

No a co má bejt? Tak se nepostoupilo..... to se stane když máš těžkou skupinu a zápasy hraješ v nejhorším možným pořadí - Španělsko, Chorvatsko, Turecko.

Nechcete mi snad tvrdit, že jste schopní to porovnávat se skupinou ve který sme před 4 rokama měli Řecko, Polsko a Rusko....

To je přesně o čem mluvím. Nepostoupili jsme, může za to trenér a není nic snazšího než ho zpranýřovat a zkritizovat. Podpory by se tu nedočkal nikdo. Ani Conte, Ferguson, Ancelotti nebo Guardiola. Všichni by se stali psancema.....

Všichni se budeme rozplývat nad Walsem nebo Islandem. Jenže tam táhnou VŠICHNI, nejen tým, za jeden provaz. Když se cítí podpora, tak se výkony předvádí skoro sami......

Reagovat
Gryphonheart

Trenér za to samozřejmě sám nemůže, ale pokud se rozhlédnu kolem, tak se nekritizují ani tak výsledky, kritizuje se přístup a výkony. Zcela právem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo? A co se kritizuje? Zamyslel se někdo? Vyhráli jsme kvalifikaci.

Na turnaji sme začli s mistrama Evropy, kde celej tým jezdil po prdeli a bojoval. Prohráli jsme v 87 minutě. Mohl z toho bejt skvělé bod. Že jsme to neotevřeli? Vždyť na to vůbec nemáme hráče.

S Chorvatama jsme hořelo 70 minut, to je pravda. Ale všichni zapomínají jakej heroickej výkon kluci podali na konci zápasu a že jsme obrali famózně hrající Chorvaty o body.

A ano zápas proti Turkům se nepovedl. Tam se pokazilo vše co se pokazit mohlo.

Ale není to dost nefér kritika? Byl to JENOM 1 nepovedený zápas. Kdy Turci ještě hráli pěkně špinavou psychologickou hru.......

Reagovat
stas87

S Chorvatama jsme hořelo 70 minut, to je pravda. Ale všichni zapomínají jakej heroickej výkon kluci podali na konci zápasu a že jsme obrali famózně hrající Chorvaty o body.

Super, takze uplne vypustime 70 minut neuveritelnej ostudy, ktoru nepredviedol ziadny mancaft na turnaji a ideme sa poplacat po ramenach za slusnych 20 minut, kde sme mohli aj vyhrat. Nadherna logika.

Reagovat
smazaný uživatel

řekl slovák

Reagovat
Rišan

Takovej vůl jako tenhje gauč se tu opravdu hned tak nenajde!

Reagovat
smazaný uživatel

A jestli vám vadí, že k zápasům přistupovali alibisticky, že je těžký, skoro až nemožný vyhrát ty těžší zápasy.

Tak proč se tak mohutně vsázelo proti našim? Když chcete nebojácnost a víru, tak začnete u sebe...... a zkuste podporovat a věřit.

Reagovat
smazaný uživatel

A pro koho si myslíte že vůbec v nároďáku hrajou?

Pro národ co jim nevěří........ tak proč by vůbec měli bojovat?

Reagovat
smazaný uživatel

koukni se na albance, polaky, italy, islandany atd atd.. proste maji narodni citeni a nejaky vztah ke sve zemi.. to jsem u nasich hracu bohuzel postradal

Reagovat
smazaný uživatel

No dobře máš pravdu, ale nepostrádali to i fanoušci? Copak by albanci, poláci, italové nebo islanďani sázeli v případě Chrovatska (70%) v přpadě Španělů (přez 90%) proti vlastním? Tak když už si lidi nemůžou pomoct a sázej a nevěřej, tak ať aspoň na nároďák nesázej..... tebe by to snad jako hráče nesralo, že v tebe ti, za který se jdeš rvát nevěřej?

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, prave si prisel z rande s Vrbou nebo co ? naopak poradi tech zapasu pro nas bylo nejlepsi jaky mohlo bejt. navic sme prvni zapas zvladli slusne, takze to rozjety bylo v pohode.. bohuzel Vrba dalsi zapasy prokoucoval svejma chybama at uz pri volbe hracu na stridani, ale taky hlavne v pristupu k hracum a obecnou priposranou naladou, kterou pak ty hraci samozrejme vyciti a pristupujou k tomu taky pak tak primo v zapase

Reagovat
smazaný uživatel

1. zápas - mentálně nejtěžší utkání co můžeš dostat. Španělé dominujou na míči a ty musíš běhat bez míče a hlavně se bránit.

2. zápas - černej kůň turnaje, který jde do zápasu s tím, že když vyhraje tak bude moct postupovat z prvního fleku

3. zápas - Turkové, kteří jsou všichni do jednoho nasraní a vybičovaní s tím, že se jím už ukázali slabiny v taktice v předešlých zápasech.

Takže si to vezeme, první zápas vodjezdíš poprdeli jak blázen a prohraješ golem v 87, pak jdeš na Chorvaty kde se nemůžeš po minulým zapase dostat do tempa. Když už se tam dostaneš a zahraješ 20 minut famozně, tak ti všichni chytrolíni o hlavu otloukají, jak si měl hrát s Neckou od začátku i když ti to po Španělech všichni vyčítali. No a nakonec jdeš na zběsilýho vsteklýho Turka, kterej má za zádama biče svých "pánů" a musí vyhrát. Jojo nejlehčí los .

A jak už jsem říkal hodněkrát. Až veřejnost, novináři a média začnou přistupovat k nároďáku s určitou vírou a motivací.... tak potom možná nároďák začne hrát s vírou ve výhru.

Beztak akorát všechny sere, že byl Vrba silnej kouč, kterej se byl schopnej postavit za svoje rozhodnutí a ne jako připosránek Bílek, na kterým se všichni mohli povozit.

Reagovat
Losinho

"Mentálně nejtěžší utkání" bylo nejlepší možný hned zkraje turnaje, dokud byla šance Španěly zaskočit. Prohodit pořadí zápasů s Chorvatskem a Španělskem, tak je to pro nás mnohem horší. Turci byli slabí a rozhádaní, to se mělo vyhrát stůj co stůj.

A obhajovat těch 70 minut s Chorvatama..

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
uff

Reagovat
Gryphonheart

Nevím jak za 5 let, ale šance, že v Dagestánu vydrží aspoň rok, je hodně mizivá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ježíši je úplně jedno kde Vrba bude za 5 let. On je opravdu, opravdu kvalitní trenér, prokazoval to v Plzni, prokazoval to u reprezentace, kde s nejslabším kádrem za posledních 20 let dělal slušný výsledky. Prokazovat to bude dál.

Nevím proč tu lidi žijou v přesvědčení, že jsme fotbalová velmoc s kvalitou jako v Portugalsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme lepší než Portugalsko a to neustálé podceňování našeho týmu je směšné. Stejně tak jako že z Chorvatska odchází podprůměrní hráči za neskutečné sumy a od nás jde nejlepší hráč ligy za 80 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Já náš nároďák nepodceňuju.... myslím si, že když bychom se semknuli, tak na čtvrfinále máme úplně bezproblému. Souhlasím, že máme lepší TÝM než Portugalci. Jenže Portugalci prostě mají lepší individuality. Až se přestanou média do všech nasírat a lidi začnou víc podporovat, tak pak šanci máme. Rozhodně bychom si měli vzít příklad z Walesu. Ale tohle hanění Vrby, kdy si do něj všichni musej kopnout mě fakt sere.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme lepsi nez portugalsko wtf the fuck?

Reagovat
stajnko

L.Krejci > C.Ronadlo

Reagovat
smazaný uživatel

wtf the fuck? Ty vole, tak to je zajímavá slovní hříčka. "What the fuck the fuck"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Omg my god...

Reagovat
Gryphonheart

Když ti to je jedno, tak proč to řešíš?

Reagovat
xhejl

A jaký by mělo být to řešení? Vrbovo působení u repre bylo veskrze průměrný. Kvalifikace se mu povedla, Euro ne. Dva zápasy byly průměrný, jeden z velký části otřesnej. Nakolik za to mohli hráči, nakolik objektivní možnosti a kvalita soupeřů a nakolik Vrba je otázka k polemice, ale tak jako tak to ME bylo objektivně NEÚSPĚCH.

Já jsem si nevšiml, že by zrovna třeba tady tolik lidí volalo po jeho okamžitém odvolání a ukřižování. Spíš určitý sebereflexi a trošku normálnějšímu chování (ne jako arogantní blb).

To co většinu lidí (i mě) nebetyčně sere není ani to, že odešel. Ale jakým způsobem to udělal. Jak nejdřív měl arogantní a silácký kecy a pak najednou během dvou dnů utekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Už od začátku jeho angažmá po něm všichni šli a čekali na každý jeho klopýtnutí. Až si zažiješ jaký to je když ať uděláš cokoliv, tak se vždy najde nějakej blb co se po tobě bude chtít povozit, tak pak pochopíš Vrbovo chování a jeho "arogantní" a "silácký" řeči. Není nic jednodušího než vytrhávat věci z kontextu a pochybuju, že si s ním viděl všechny tiskovky a všechny jeho rozhodovry, přičemž ano já jsem je taky všechny neviděl. Ale je vidět markantní rozdíl, když dává rozhovor nebo prohlášení, či odpovídá na otázky někomu, kdo ho ustavičně vysírá/vysíral a nebo někomu normálnímu.

Ano Vrba to neustál, nedivím se..... takovej tlak jako u českýho nároďáku nemaj snad ani na San Bernábeu.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Losinho

Napsal jsi jednu velkou sračku, chceš to nějak rozvést nebo se spokojíš s tímhle konstatováním?

Reagovat
Spalovač šancí

Pelta má docela větry ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ježíši je úplně jedno kde Vrba bude za 5 let. On je opravdu, opravdu kvalitní trenér, prokazoval to v Plzni, prokazoval to u reprezentace, kde s nejslabším kádrem za posledních 20 let dělal slušný výsledky. Prokazovat to bude dál.

Nevím proč tu lidi žijou v přesvědčení, že jsme fotbalová velmoc s kvalitou jako v Portugalsku.

Reagovat
uff

Reagovat
Spalovač šancí

Chápu, že jsou to názory a komentáře, ale napsat "že se do historie českých reprezentačních koučů zapíše jako jeden z těch nejslabších" je totálně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

On je celý článek mimo, protože staví akorát na jedné jediné domněnce autora, že Vrba o zájmu z Ruska věděl už před turnajem, byť to tak třeba být doopravdy mohlo. Pak se k tomu vybere pár Vrbových komentářů z nějaké tiskovky, které se zrovna hodí do krámu a abraka dabra, máme na světě další zbytečný žvást o Vrbovi a jeho nepovedeném angažmá u nároďáku. Ale všechno to jsou jen názory nějakých lidí. To špatné propírají tak dlouho, až nakonec vznikne nějaký blud, kterého se už těžko zbavuje. A proto je z Vrby nakonec arogantní a slabý trenér, který lže české veřejnosti...

Reagovat
xhejl

Ne. To jestli to věděl, je třeba pro mě vedlejší. Prostě pokud se na tiskovce chováš jako arogantní hovado a urážíš se kvůli otázkám na odchod a za 5 dní fakt odejdeš, tak z toho prostě oprávněně vyjdeš jako arogantní blb.

Reagovat
smazaný uživatel

Však to říkám. Stačí pár odpovědí na nějaké otravné otázky a i z úplného miliuse se udělá největší darebák na zemi.

Reagovat
xhejl

A kdo z něj dělá největšího darebáka na zemi? prostě se zachoval jako blb a teď to dostává sežrat. Když někdo vezme takhle sledovanou fci, tak by se měl chovat pokorně a normálně a nebo počítat s tím, že to dost možná takto dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to jsou jen takové malichernosti, co se furt hledají, aby se mělo o čem psát. Ty třeba o něm vůbec nic nevíš, ale neváháš ho na diskuzích shazovat a nadávat mu do arogantních hovad a ještě pak dokonce vyžadovat, aby se choval nebo odpovídal podle tvých představ.

Reagovat
DreamTeam

Reagovat
Didier Drogba

ono spolupracovat s těma novinářskýma krysama není zrovna nic příjemnýho...nezvládají to a posílají je do prdele i mnohem větší osobnosti než nějakej Vrba

Reagovat
terry

Co můžeš z té tvé poslední věty popřít?

Reagovat
smazaný uživatel

A čemu jako pomůže, že jak jsem Vrbu viděl, tak jako arogantní nevypadal? Tady je problém, že se vždycky najde nějaký viník (ať právem či ne) a řeší se horem dolem jeho chyby, probírají se doslova píčoviny o tom, co kde řekl a jak to myslel. Ale že je naším nejlepším hráčem na euru Rosický, který celou sezónu díky zraněním nehrál soutěžní zápas, to se neřeší vůbec. Ovšem asi to byl natolik dobrý tým a máme tak skvělou generaci fotbalistů, že to opravdu posral jenom slabý Vrba no...

Reagovat
terry

Ještě jsem to mohl svalit na Limberskýho no.

Reagovat
lampas

Když nepočítám Straku s Pešicem, tak slabší (méně úspěšný) trenér než Vrba na repre lavičce byl pouze Rada, takže moc nevím kdo je tady mimo

Reagovat
Spalovač šancí

Hašek byl taky slabší. Chovanec byl horší. Bílek srovnatelný.

Reagovat
Rox

Říkejte si co chcete, ale tu českou parodii na repre nezchrání už nikdo. Není kde brát. Z mládeže do ligy projdou max protekční šmejdi a pak se všichni diví že nemáme pořádný fotbalisty.

Reagovat
Losinho

Vrbovi se od konce kvaldy nepovedlo vlastně vůbec nic a tak se netřeba divit, že odchází a nikoho to vlastně nemrzí.

Ale nezávidim jeho nástupci, tým se bude budovat od začátku s tím, že není moc kde brát (pokud se bavíme o top kvalitě) a čeká ho hned boj o MS, kde teda bude velkej úspěch uhrát aspoň baráž.

Reagovat
smazaný uživatel

Je cas na svezi vitr z Peltovy prdele? Tak kdo to bude? Nova vychazejici trenerska hvezda z Ruska? Nebo nejaky obev z Ciny? Nasi repre nepomuze na dlouhou dobu nic. Uroven klesla. Letos se to projevi i na klubove urovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně, Slováci to s Kozákem naprosto vyhráli a to že tam nešel Vrba jim zachránilo úspěšné ME.

Reagovat
Pipo123

Ani nie, my máme jediné štastie že pár hráčov je v najlepšom veku a hrajú v zahraničí + sa tam dostávajú ďalší, Skriniar - Sampdoria, Ivan - Samdporia, Benes - Gladbach atd, to môže byť pre nás záchrana do budúcna.

Reagovat
terry

Tu generaci teď máte mnohem silnější.

Reagovat
Spalovač šancí

Nevím. Slováci mají oproti ČR výhodu v tom, že mají aktuálně k dispozici několik slušných tvořivých hráčů, včetně nadprůměrného Hamšíka. Nicméně i v OF bylo vidět, že za top týmy silně zaostávají (stejně jako ti naši dřeváci)

Reagovat
smazaný uživatel

uvědomuješ si rozdíl v těch hráčích, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Že toho ten Kozák na Euru předvedl, no.

Reagovat
Pipo123

Posral to podobne ako Vrba, lenže napr proti Nemecku sa tam nebal postaviť mladých hráčov ako Gyomber, Skriniar atd, v minulých zápasoch sa nebal dať do základu Dudu, už len kvôli tomu sa mi páči jeho prístup. Vrba sa posral a všetko dával stávku na istotu, taký Plašil nemal v tomto kvalifikačnom cykle čo robiť

Reagovat
smazaný uživatel

Ta odvaha se mi u něho líbí, to jo. Ale takticky to moc nezvládal.

Reagovat
Didier Drogba

Slováci toho teda zrovna moc neukázali a navíc mají oproti těm našim chudákům lepší hráče. Když jsem tak koukal na ty zápasy, tak po individuální stránce jsme měli snad nejhorší repre ze všech.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
cristiano.K.

furt dokola. To je tak když postoupíš nečekaně z kvalifikace a místo uznání přichází další absolutně nesmyslná očekávání.

Opravdu jste čekali před turnajem, že po zápase se španěli a chorvaty budeme hrát ještě o postup? Tak to jste buď 1. Naivní blázni 2. nerozumíte tomu. Obě kombinace jsou sloučitelné.

Děkuji Vám pane Vrbo za to, že jste dostal naší repre na ME, že jsem naživo mohl vidět zápas s chorvaty

Reagovat
terry

Já spíš teda děkuju chorvatským fanouškům, že jsem tam ten stadion nakonec nemusel vzteky rozbourat. Protože to opravdu bylo snad nejhorších 70 minut, co jsem v životě viděl.

Reagovat
cristiano.K.

to jsme se cítili stejně, nebudu zastírat, že padaly hlášky "výlet za všechny prachy atd" a taky přišlo následných 20. minut, kdy jsme byli štastni, že jsme jeli.

Reagovat
terry

Jojo, a ještě že tak. Jinak jsem stejně měl lepší zážitek pod Bílkem v Polsku.

Reagovat
lampas

Jedinej kdo tomu nerozumí jsi evidentně ty

Reagovat
cristiano.K.

jj, s nakým Černým z Ajaxu nebo vlastně s kýmkoliv jiným bychom udělali díru do světa

Reagovat
lampas

"Opravdu jste čekali před turnajem, že po zápase se španěli a chorvaty budeme hrát ještě o postup? Tak to jste buď 1. Naivní blázni 2. nerozumíte tomu. Obě kombinace jsou sloučitelné."...Já bych jen rád upozornil, že o postup hráli po zápasech s Chorvaty a Španěly i Turci s nula body a skore 0:4. A málem nakonec postoupili

Reagovat
cristiano.K.

Turci před zápasem s námi měli malou šanci na postup, to že jsme jim vlastní neefektivitou dali šanci na postup je věc druhá. A furt je tam nejdůležitější na tvém komentáři to slovo "málem"

Reagovat
lampas

Jak se říká, není nic horšího než hádka s blbcem

Reagovat
cristiano.K.

konečně se s tebou dá souhlasit

Reagovat
Losinho

Já ale zároveň nečekal, že to Vrba tak enormně posere.

Reagovat
cristiano.K.

enormě? Já mu teda vyčítám jen nasazení Lafaty v jednom zápase a nenasazení Kadlece při formě našich stoperů a levých beků.

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Azazelo RD

Ehm, technicky vzato ano, protože s Tureckem byla jediná, i když malá šance na výhru a ze skupiny postupují tři týmy.

Reagovat
cristiano.K.

tak pro mě bylo pravděpodobnější skore, kteří měli turci než to, že uhaluzíme bod s chorvaty. Navíc Turecko jsme herně 60. minut přehráli,což byl opravdu jediný soupeř k porovnání v naší skupině.

Reagovat
Azazelo RD

Moc nechápu Tvoji reakci. Já jen reagoval na to, že předem bylo jasné, že pokud budeme hrát o postup, tak právě až po zápasech se Španělskem a Chorvatskem, což znamená s Tureckem. Navíc postup byl možný i se třemi body, takže tam ta šance až do zápasu s Turky téměř jistě mohla být.

Reagovat
cristiano.K.

to nijak nepopírám, jen ta první věta se dala pochopit na víc způsobů. Já jsem opravdu čekal,že spíš budeme mít skore 0:4 po dvou zápasech než, že uhaluzíme jeden bod. A tohle skore se opravdu jevilo jako nepostupové viz. Turecko.

Reagovat
Azazelo RD

Ok, už se chytám, souhlas. Nicméně nejhorší dva celky spolu ve dvou skupinách mohly remizovat, takže by i Turecko mohlo postoupit.

Reagovat
cristiano.K.

souhlas, ale furt by se to jevilo jako šílený luck, nemyslím si, že v budoucnu při tomhle systému bude někdo pravidelně postupovat se záporným skore o dva goly.

Na druhou stranu, kdyby Italové neměli jistý postup a nepostavili béčko, tak by Irové měli smůlu.

Reagovat
DreamTeam

Necekane z kvalifikace

A ano postup cekal kazdy,zvlast kdyz na tomhle turnaji stacily k postupu i 3 body.

Pokud tam Vrba jel s tim,ze postup neceka a jen si prohlednou francii,tak potes koste No nutno rict,ze jsme byli asi nejmene bojovny tym na turnaji.Zlata Ukrajina.

Reagovat
cristiano.K.

ty jsi přesně typický příklad českého fanouška. Postup z kvalifikace přes Turecko,Island,Holandsko. Vždyt to je samozřejmnost s tím materiálem, který máme

Tři body nestačili, máš na to hned dva příklady. Říct, že jsme nebojovali je blbost,když jsme drželi 85.minut remízu s mistry světa a evropy, dokázali vyrovnat prohraný zápas s chorvaty a 60. minut přehrávat turky.

Reagovat
DreamTeam

Jj pred kvalifikaci rozhodne vsichni favorizovali Island Nehlede nato,ze hrace mame rozhodne lepsi nez Islandane

Necekal se rozhodne az takovy propad Nizozemi,ale tim spis by postoupit byl fail

Navic postupovalo 24 tymu

Severni irsko i Portugalci postoupili se 3mi body.Zvlastni

Remizu jsme sice drzeli,ale jen se stestim,navic tohle fakt nebylo silne Spanelsko.S Chorvaty to byla vylozene traparna,kde jsme vyrovnali jen shodou vsech moznych okolnosti.A turci si z nas udelali prdel no,ale stejne ani tam ta bojovnost nebyla takova jakou bych ocekaval,kdyz ti staci jakakoliv vyhra k postupu.

Reagovat
DreamTeam

*nepostoupit

Reagovat
Azazelo RD

To asi nefavorizovali. Ale největší favorit bylo Nizozemsko. A Turecko by také mohlo skončit před námi. Takže střízlivé očekávání by bylo třetí místo a baráž.

A když se podíváš na klubovou příslušnost hráčů Islandu, tak je tam Premier League, Championship, Eredivise, Ruská liga. A zbytek Švédsko, Dánsko, takže pokud máme lepší hráče než Island, tak rozhodně ne výrazně.

Reagovat
DreamTeam

Vzdyt se podivej jak ten Island hraje.Nikoho neprehravaji,protoze na to hrace nemaji.Jsou zalezli a 90minut cekaji na jednu,dve sance.Otazka spis je zda cesky narodak nezacit stavet na podobnych principech

Kdyz uz ted nas povazujes za podprumer evropy a delas z ty kvalifikace necekany zazrak,tak je to s nama evidentne hodne zly.

Reagovat
smazaný uživatel

To mne se nejvic libilo Madarsko. Nebali se balonu, nezakopavali, snazili se kombinovat. Peknej fotbal.

Reagovat
Azazelo RD

Zázrak ne, ale lepší umístění jek třetí místo bylo papírově nadplán. Stejně jako vyhoření Nizozemska bylo pod jejich plán.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
DreamTeam

A co s tím? Vždyť v té baráži jsou všechno týmy, který musíme porážet. To si tu vážně myslíš že ten národak je podprůměr v Evropě?

Reagovat
Azazelo RD

Třetí místo v té skupině podprůměr není, ale papírově bylo jasný favorit na první místo Nizozemsko. A papírově na druhém místě to vypadalo spíš na Turky. Jinak se podívej, jaké soutěže hrají ti Islanďané a uvidíš, že opět PAPÍROVĚ mezi jejich kádrem a našim není žádný výrazný rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

To pořád máte s těmi Turky? Dlouhodobě neprokazují výsledky ani kvalitu. Vy si furt myslíte že když tam hraje Turan tak je to bůhvíjakej tým. Takové musíme porážet. Pravidelně! Island má silnou jedenáctku, ale v dlouhodobé soutěži by jsme taky měli být před ním.

Reagovat
Azazelo RD

Není to jen Turan. Jsou tam další hráči, co hrají v lepších německých týmech. A Galatasaray a další Istanbulské kluby jsou lepší než naše. Můžeme je porazit, ale rozhodně ne pravidelně. Souhlasím s tou poslední větou, i když si tedy myslím, že naše repre půjde během dalšího cyklu zase o něco níž svojí úrovní.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou tam další hráči, ale zahráli vůbec někdy dobře v reprezentaci? Vždyt ty výsledky Turecké reprezentace rozhodně nejsou nic, čeho by jsme se měli bát. před losem byli v třetím koši zcela zaslouženě.

Kvalitu tureckým klubům dávají hvězdy ze zahraničí, rozhodně né turci.

Reagovat
smazaný uživatel

A teď jsem si uvědomil, že ty hvězdy ze zahraničí jsou třeba Sivok či Necid

Reagovat
Azazelo RD

Myslíš to v nadsázce, že?

Reagovat
Azazelo RD

Také píšu o síle soupeře na papíře.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Azazelo RD

Já si ani nevšiml, že Ukrajina na EURU byla.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou strašný sračky. Postup na Euro byl povinnost když tam postupuje polovina Evropy. A mělo se postoupit už ze skupiny. Bohužel to Vrba i přes ty nejlepší podmínky za posledních 10 vůbec nezvládl.

Reagovat
Acrocephalus

Co maji rikat Nizozemci... Proti nim jsme teda dopadli jeste obstojne.

Reagovat
smazaný uživatel

To samozřejmě, Nizozemci jsou největším výbuchem kvalifikace. Jenže ti měli skvělé MS a nulový čas na přípravu. Vrba se na kfalifikaci připravoval s týmem skoro rok.

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
C-M@ster

Ondřeji prosím...

Reagovat
C-M@ster

Málem bych zapomněl:

http://tinyurl.com/hewu895

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kang & Kodos

Vždycky mě zajímalo, kdo to řekl víckrát. Prosim X di do prdele?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Vždycky se mi u toho vaří krev.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem slysel, tak Vrbu nejvic nasralo, ze chtel vzit Schicka misto Skody, ale Pelta mu to zakazal kvuli cinanum..

Reagovat
Euphael

Dolare pls

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Euphael

supr vtipne

Reagovat
smazaný uživatel

Copak?

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Kang & Kodos

To, že na Peltu zatlačili soudruzi, byl jedinej důvod, kterej mě napadl, abych nominaci Škody nějak logicky odůvodnil. Ale jak odůvodnit Koláře nebo Šurala. Nebo Lafatu, kterej měl podle týhle logiky útočník čislo dva, i když Vrba evidentně neví (nevěděl), co s nim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja Vrbu neobhajuju. Predevsim tam nemel co delat Lopata. To misto nej mel jet Schick.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

no uprimne, nedivil bych se, kdyby to byla pravda

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se. Cina nam ted bude do fotbalu kecat a nic s tim neudelame.

Reagovat
Uwe háže buly

Klasika.

Reagovat
Greny

http://reportermagazin.cz/fotbalovy-boss-si-objednal-vrazdu-uooz-to-odlozil/

silnější pes mr*á? pokud je na tom něco pravdy, regulerne bych tu Pribram i Zizkov vyradil z FACRu

Reagovat
monty25

Proč Viktorku? Tu už vlastní dávno někdo jinej...

Reagovat
Greny

jo sorry, to mi nedošlo, že to prodal

Reagovat
Kang & Kodos

Třicetník za kříž nabral trochu jinej význam...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
db18

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
stajnko

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Greny

http://reportermagazin.cz/fotbalovy-boss-si-objednal-vrazdu-uooz-to-odlozil/

silnější pes mr*á? pokud je na tom něco pravdy, regulerne bych tu Pribram i Zizkov vyradil z FACRu

Reagovat
smazaný uživatel

Vsade na svete je futbal futbalom v roznych verziach ...len Cechuji maju kopana...tak sa necudujte,ze ste v repre rozklade :D ...itak isto ako s mesiacmi v roku ...januar,februar atd atd a nasi nafukani bratia leden,brezen atd atd ..choreee

Reagovat
smazaný uživatel

Bardejov´s Mikuláš. Probably the best cunt in the world.

Reagovat
smazaný uživatel

"Vsade na svete je futbal futbalom v roznych verziach ...len Cechuji maju kopana..."

lez

Reagovat
smazaný uživatel

Nogomet

Lipiec

Reagovat
Sosi

Omg, další tendenční článek?

"Šéf fotbalové asociace ho podržel i v případech, kdy evidentně ani on sám nebyl přesvědčený, že je to tak správně."

Tím se myslí prosím co, uniká mi nějaká událost?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, každý by chtěl pohádku, jakou má Wales či Island. Jenže i ten Wales má kvalitnější tým než máme my. Nás táhne jen česká liga, děravý gólman a Rosický, který je skleněný a svá léta už si prožil. O kvalitě Walesu netřeba mluvit. I kdyby nás trénoval Ancelotti, tak z té naší bídy nic nevytvoří. Bez těsta bábovku neupečeme. A dokud bude u nás hráč talentovaný do 25 let a 17letí a 18letí nebudou dostávat příležitosti, nic se nezmění. Musíme si tímhle projít. Ideálně, abychom dostali sodu už v kvalifikační skupině. Aby si ty másla u nás uvědomili, že tak, jak se s našimi hráči pracuje, se tak pracovat nemá. Na MS nemáme, co dělat. A doufám, že Rosa po konci kariéry zůstane v Anglii, protože u nás by opět jen někde stříhal trávník. Za to Pelta a jemu podobní musí být stále u korýtka. Vše souvisí se vším a u nás nejen hráči, kvalita i vedení a celkové práce s hráči je na 3 věci. Vrba udělal dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli pořád česká veřejnost bude po naší repre vyžadovat aby hrála to co před 12 lety tak se opravdu asi ještě dlouho nedočká. Všechno musí začít v klubových mládežnických týmech. Dokud nezačnou šikovní mládí kluci hrát s důvěrou trenéra za A týmy tak se nikam neposunem. U nás jsou všichni posraný že to mlaďoch nezvládne a trenér je na hraně vyhazovu že radši sází na zkušenosti a rychlý úspěch. Repre je až konečná českého fotbalu.. Tam se odráží dlouholetá práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Výběr trenéra je náročnej. Jsem přesvědčenej, že Zeman o to místo stojí. Stejně tak by ho uvítali i fanoušci. Pak bychom ale projeli díky útočnýmu atraktivnímu fotbalu nějakej zápas a hned by se na něj valila kritika. Nebo Pelta vybere někoho kdo bude jako Vrba a bude hrát opratrnej fotbal na výsledek. Osobně je pro mě Zeman nejlepší volba, protože když prohrajeme, ale budeme hrát dobře, tak mi je to celkem jedno. Naopak pokud budeme hrát jak posraný a stejně prohrajeme, tak už nasranej budu.

Reagovat
Robbie

jestli přijde Dovalil nebo Lavička tak se nedostanem ani na ME bezdomovců

Reagovat
smazaný uživatel

S tim Dovalilem jsi me ted hodne vydesil.

Reagovat
Robbie

a ne ? dyt on hraje 4-5-1, tím pádem s k Lavičkovi hodí, navíc Dovalil hraje každý turnaj na vysokého útočníka, nic jinýho neumí, ani reagovat na zápasy, je jen jeho chyba že sme nejeli na OH, protože on nám to posral dvakrát

Reagovat
smazaný uživatel

Uz to jmeno nepis bitte.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo tě Dovalil pochčije

Reagovat
stajnko

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Česká klasika

( neviem, čo sa čakalo, keď ťahún tímu nič neodohral a základ mal hráč z Brightonu)

Reagovat
smazaný uživatel

Hovno se prostě nedá zaškatulkovat...

Reagovat
FORZAMILAN

Trapák prolhanej, typyckej čech, lže, mlží a myslí si, že je všechno v pohodě, že to projde. Přitom se před národem akorát ztrapnil

Reagovat
FORZAMILAN

Trapák prolhanej, typyckej čech, lže, mlží a myslí si, že je všechno v pohodě, že to projde. Přitom se před národem akorát ztrapnil

Reagovat
smazaný uživatel

ale cesi hrali celkom dobre postupili na euro aj na eure ste sa snazili hrat , mal ostat pri repre podla mna ale je to jeho rozhodnutie

Reagovat
smazaný uživatel

Svěží vítr jako Lavička, no to snad ne. Hrála by hlavně Sralta a dobrý výsledek by byl 3.místo v kvalifikaci ale zamával by fanouškům.

Reagovat
Kepy_FCB

OT: z Baníku zdrhnul Dobrotka

Reagovat
smazaný uživatel

chce to dlhodobu pracu v klube a potom sa dostavia uspechy comu ale vacsinou majtelia nerozumeju ale v repre je to o nieco ine ale aj tam sa to vyplaca, vrba je dobry trener ale preco isiel do anzi, resp aka je tam situacia? viem ze tam bol nejaky bohatsi majitel ale potom tam uz prestali prudit financie ci ako to bolo, skor mal ostat v europe ale je to jeho rozhodnutie

Reagovat
CHONG

Ten hate na Vrbu je fakt komický, zvláště pak ten výblitek, který sesmolil "novinář" z Blesku, ten je na facku a kopanec do koulí.

Reagovat
Jolly Roger

Není to tak, že by Bílek byl ve srovnání s Vrbou dobrý trenér, ale Vrba byl v závěru svého působení u reprezentace skoro stejně mizerný a neinvenční jako Bílek.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda jako nemyslím, že by byl Vrba v kvaldě extra invenční, výsledky hovoří jasně pro Bílka...

Reagovat
smazaný uživatel

Bilek i Vrba jsou skveli treneri.

Reagovat
inbloom

Vidím, že se všichni tady dohodneme na tom, že Vrba hodně zklamal po trenérské stránce, ale hlavně maximálně po lidské. Po bitvě každý generál, papírově 0:1 se španělskem golem v 86 a 2:2 s Chor je vlastně v pohodě, ale teda je to jedno z největších zklámání, když si vzpomenu, jak jsem byl strašně rád, dkyž tu repre přebíral :(

Reagovat
smazaný uživatel

Zklamání předchází zbytečná očekávání. Naše reprezentace není tak kvalitní, aby byl postup ze skupiny na EURU samozřejmostí.

Reagovat
vanGomm

Už v kval.měl Vrba kliku V Turecku jsme vyhráli se štěstím a můžeme děkovat tomu,že Holandsko v kval.absolutně tzv.vybouchlo.Něco podobného se jim asi hned tak nestane.Bez těchto 9 bodů bychom na žádné EURO nejeli.To štěstí nás neopustilo ani tam.Všichni naši soupeři ve skupině nás přehrávali o třídu a že že jsme skončili pouze se skorem 2:5 bylo jen shodou náchod.Navíc se z naši skupiny nikdo nedostal ani do ČF a to také o něčem svědší.Před časem jsem tu psal,že jaký je Vrba trenér se poszná až pokud postoupí na MS.To se už ale nepozná

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle ubohý úprk od reprezentace po jednom neúspěchu (byť ostudném) jsem od Vrby opravdu nečekal. Myslel jsem si, že je to větší frajer, tímhle klesl na úplné dno.

Reagovat
smazaný uživatel

Úprk do bezvýznamného klubu v Rusku.

Reagovat
smazaný uživatel

O to je to smutnější, že šel prostě jen za pěnezma do klubu, kde stejně nemůže nic dokázat, protože Machačkala má svoje „výsluní" za sebou a jen těžko se někdy vrátí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele