Vrátíme se zpět, vzkazuje po dalším sestupu předseda Wiganu

29.04.2015, 14:13
Aktuality
Ve fotbale se věci mění hodně rychle a jedním z důkazů je Wigan Athletic. Anglický klub před dvěma lety slavil historický triumf v FA Cupu, aby o několik dní později spadl z Premier League. A nejedná se o jediný sestup poslední doby, v příštím ligovém ročníku totiž bude hrát pouze třetí nejvyšší soutěž...

Latics se letošní sezonou protrápili a v 45 zápasech posbírali jenom 39 bodů, což v tuto chvíli stačí na předposlední místo tabulky. Definitiva sestupu v jejich případě přišla včera večer poté, co Rotherham United porazil doma Reading.

"Naším jediným cílem pro příští sezonu je postup zpět, nic jiného nepřipadá v úvahu. Fotbal je plný příkladů klubů, které se po sestupu dokázaly vrátit ještě silnější," neztrácí hlavu mladý předseda Wiganu David Sharpe.

Wigan bude League One hrát znovu po dvanácti letech. K jeho záchraně nepomohla ani řada lednových posil, klíč k úspěšnému závěru sezony nenašel ani někdejší kapitán Gary Caldwell, který se v průběhu jara stal novým manažerem.

"Dnešek je smutným dnem pro všechny, kteří jsou spojeni s organizací Wiganu Athletic, ale vrátíme se zpět. Chci, aby právě toto bylo pro naše fanoušky hlavní zprávou dnešního večera. Gary Caldwell a jeho tým už pracují na obnovení klubu. Ve Wiganu stále věříme. Nesmíme se nechat srazit, naopak je třeba se připravit na to, abychom postoupili zpět hned na první pokus," burcuje Sharpe.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Reagovat
smazaný uživatel

stále víc trofejí v poslední době než liverpool

Reagovat
Spalovač šancí

Co je v "poslední době"?

Reagovat
smazaný uživatel

3 roky cca

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš, mentále?

Reagovat
smazaný uživatel

Come On Latics!!!

Reagovat
Murtago

Čeho se Whelan na smrtelný posteli nedočká

Reagovat
smazaný uživatel

Takový klučina je předseda?

Reagovat
C-M@ster

Ročník 92, zdědil to místo po dědovi. (podle wiki)

Reagovat
smazaný uživatel

David Sharpe was born in Wigan on May 11 1991

měl narozeniny zrovna v den, kdy Latics vyhráli FA Cup

Reagovat
Aldeano

Náhoda?

Reagovat
kubys

Nemyslím si.

Reagovat
Paul Anka

ILUMINÁTI

Reagovat
smazaný uživatel

osud

Reagovat
janinho

neviete ci ten predseda Wiganu uz skoncil strednu skolu?

sice reagujem len na foto ale zda sa ze niekto hra manazera na PC a niekto rovno v reale

Reagovat
smazaný uživatel

Ročník 1991. To by musel být hodně špatnej, aby ji ještě nedokončil.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

tady to nějaký mladý "hajzlík" vytuneloval

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
hefy

Tahle sezona byla jedna velká tragédie, nicméně mam opravdu pocit, že se blýská na lepší časy. Martinez byl člověk, kterej byl těžce spřízněnej s klubem.. Gary Caldwell je na tom úplně stejně. Odkoučoval sice asi jen tři zápasy, ale hra měla konečně smysl a bylo vidět, že mu na tom klubu záleží (i proto ta agrese a červený karty. Na tom ale stopro zapracujou). I přesto, že se padá, tak vlasně budoucnost vidim docela pozitivně. Sice neni moc jistý, jak bude ten kádr vypadat v příští sezoně, ale ty změny nevidim moc drasticky.. je na čem stavět a mít nižší cíle než okamžitej návrat by bylo špatný.

WAFC ♥

Reagovat
livefan

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna ty červený bych nebral jako bernou minci, na Millwallu to bylo hrozně vyhecovaný a rozhodčí trošku podlehl tý nenávistný atmosféře, viz toto třeba -http://goo.gl/NPjOmV, první červená klukovina Waggyho (klasika- frustrace, urážky z hlediště, neunes to holt), ta druhá vymyšlená za perfektní tackle, naštěstí už anulovaná. Ta poslední červená proti Wolves zbytečná prasečina McCleana, letos je bez debat Player of the Year, ale s tímhle prasením to přehání dlouhodobě a úplně zbytečně, v tom je Gary nevinně.

Jinak ale souhlas - připomněl hráčům, že hrát za Wigan je závazek vůči klubu, fanouškům...vzniklo vynikající motivační video a podnítil ty meet and greet sessions s fanoušky. Co se týká herního pojetí, tak se právě snaží dát tomu týmu nějakou herní tvář a

navázat na Martineze.

V létě se právě plánuje velká obměna kádru, většina hráčů jsou hostovačky nebo short term kontrakty do konce sezony. Plus se dá očekávat odchod Perche, McCleana, Carsona...Četl jsem, že by mělo přijít minimálně deset novejch hráčů + zapracování mladíků jako Chow atp.

Alespoň se Gary v koučování trochu okouká v tom přecejen míň kompetitivním třetiligovým prostředí

Reagovat
hefy

Spíš jsem to myslel tak nějak celkově, že tým se zvedl, pochopil, že umí hrát a tak se snažil, až byl přeemotivovanej a proto padaly karty. :) Jak mi přišlo to angažování Garyho ze začátku směšný, tak si mě hned získal a moc mu fandim a u věřim.

Ty hostovačky jsem ani nemyslel, tam je ztráta pouze Maguira, protože ostatní buď vůbec nehráli nebo v případě Oja jen zaplnili prostor v tý šílený marodce. I přesto, že odejdou ty největší hvězdy jako je McClean a Perch, tak by mohla pro ostatní důležitý hráče právě osoba Garyho zafungovat jako takovej motivátor k setrvání a vrácení klubu toho, co do nich vložil (tedy hned postoupit).

Tak tak, snad ho to otrká a do Champu se vřítí pln síly a odhodlání.

Reagovat
hefy

*přemotivovanej, lol

Reagovat
smazaný uživatel

oba čeští fans drží palce

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že Latics zopakujú tohtoročný Bristol City

Reagovat
VojtovaChelsea

čím to, že ty kluby co sestoupí z PL sestupujou pak dál a dál....

Reagovat
Noustress

tým že v zime polovica kádru odišla a druhá bola zranená ;) Inak vidím to na okamžitý návrat, verím, že sa zapracujú mladý hráči a další rok boj o čelo Champu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele