Vrátí se Harry Redknapp? Za fotbalového ředitele ho chce Derby

14.03.2016, 18:33
Aktuality
K zajímavému kroku se hotoví Derby County. Aktuálně pátý tým druhé anglické ligy sice stále okupuje příčky zaručující play-off, zároveň však ve složité trenérské situaci ztrácí půdu pod nohama, a správný kurz má teď mužstvu dát veterán manažerského řemesla Harry Redknapp. Ten bude dle informací BBC Radio Derby brzy představen coby nový fotbalový ředitel Rams...

Někdejší lodivod Tottenhamu či Portsmouthu se ze světel reflektorů z velké části uklidil v únoru 2015, kdy nečekaně rezignoval na funkci trenéra sestupujícího QPR. Od té doby se živil převážně jako odborník v televizních studiích.

Nyní se Redknapp na velkou scénu pravděpodobně vrátí, a opět přitom bude mít co vysvětlovat.

Zatímco před rokem veřejnosti příliš nevoněla jeho výmluva na blížící se operaci kolene, tentokrát má londýnský rodák kývnout na funkci, jejíž smysl ještě v listopadu 2014 znevažoval.

Dnes 68letý Redknapp tehdy v reakci na počínání Tottenhamu mimo jiné utrousil: "Kompletně to podrývá vaší roli manažera, když si nevybíráte vlastní hráče. Je to fraška, vážně, když se od vás očekává práce s hráči, kteří nejsou vaši."

Spurs byli tehdy až dvanáctí a fotbalový ředitel Franco Baldini se ocital pod ostrou palbou kritiků za způsob, jakým investoval peníze z prodeje Garetha Balea.

Redknapp přitom takový postoj zastával dlouhodobě a právě na jeho výslovné přání se také Tottenham roku 2008 rozloučil s Damienem Comollim, aby toho času čerstvému vítězi FA Cupu umožnil práci v ideálních podmínkách.

Teď má ovšem Harry Redknapp na stará kolena vzorově otočit a pokusit se z pozice fotbalového ředitele vyřešit krizi Derby County.

Rams v minulém měsíci vyhodili trenéra Paula Clementa, jeho náhrada do konce sezony si však nevede o nic lépe. Pod Darrenem Wassallem Derby vyhrálo jediné z posledních čtyř utkání a od nepostupu do play-off ho dělí už jen tři body.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com, dailymail.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
B3n

C´mon Arry !

Reagovat
fantomas

Docela srandisti v tom vedení Derby. Co tam letos vymejšlí, je fakt celkem k nevíře.

Reagovat
supporter

Hlavne nemeli odvolavat Clementa!

Reagovat
fantomas

No, o tom mluvim předevšim. Pět bodů od čela, prc - teď tři body od nePO.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tohle bych teda koukal spis jenom jako ze nechteji vyhodit druheho manazera v tak kratke dobe, tak mu privedou "mentora". Jinak je Arry na pozici sportovniho reditele je vtip a navic si pekne nasral do huby.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Usty

Nemám názor.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

stačila expreska

Reagovat
fantomas

Anebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Defoe a Crouch k Derby?

Reagovat
smazaný uživatel

spolu s Krjančarem

Reagovat
Zaschrona

chteji zkrachovat?

Reagovat
fantomas

Tak teď zas že prej v březnový kvaldě povede Jordánsko jeden hloupější nápad jak druhej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele