Villa v MLS bojuje o zlatou kopačku a jedná o další spolupráci

20.10.2016, 18:18
Aktuality
Už jen jedno kolo zbývá do konce základní části severoamerické Major League Soccer a naplno ještě hoří boj o titul nejlepšího střelce, když španělský veterán David Villa jen o jediný gól zaostává za Bradleym Wright-Phillipsem. O hodně jde přitom i jeho New Yorku City, který ještě potřebuje obhájit automatickou vstupenku do semifinále východní konference...

Loni se v cílové rovince o zlatou kopačku MLS podělili Sebastian Giovinco s Keiem Kamarou a k nerozhodné situaci by mohlo dojít i tentokrát. Villa sice o víkendu na rozdíl od Wrighta-Phillipse neudeřil, ovšem s nadcházejícím soupeřem z Columbusu má skvělou bilanci o čtyřech gólech ve stejném počtu zápasů.

Anglický kanonýr válčí za konkurenční New York Red Bulls, který už o první místo ve východní konferenci může připravit leda zázrak. To boj o druhou strategickou pozici slibuje drama: Villovo City má před Torontem pouze bodový náskok a výrazně horší skóre.

New York City tedy dost možná bude nutně potřebovat další Villův zářez, aby se vyhnul zrádnému konferenčnímu čtvrtfinále. I tak ale Patrick Vieira ve své první sezoně jako hlavní kouč NYCFC zdaleka překonává uplynulý ročník, kdy se osmému celku konferenční tabulky bitva o play-off ani netýkala.

Pro tuto sezonu ambiciózní celek posílil o čerstvě draftovaného mladíka Jacka Harrisona či záložníka Federica Brava, hosta z argentinské Boky Juniors, a City rázem působí navýsost konkurenceschopně. Není proto divu, že si Villa v rozhovoru pro Sports Illustrated život v Americe pochvaloval.

Rekordman v počtu gólů za španělskou reprezentaci je aktuálně v New Yorku vázán do konce roku 2017, kdy mu bude 36 let, vzhledem k jeho současné 22gólové vizitce však není vyloučeno, že si zvládne udržet úroveň i déle. A Villa skutečně potvrdil, že se s vedením o novém kontraktu baví.

Kromě toho kanonýr v rozhovoru s Grantem Wahlem vyjasnil, že po mistrovství světa 2014 oficiálně kariéru v národním týmu neukončil, a v případě nominace by tak klidně na sraz přijel, a krom toho povykládal rovněž o své vlastní fotbalové akademii DV7, kterou nyní provozuje už na šesti místech. Dvě 'pobočky' operují v New Yorku, dvě ve Španělsku, jedna v Portoriku a jedna v Hong Kongu.

Autor: Tomáš Daníček / si.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

https://youtu.be/S4YfuoUbC4M

Messim s tym Nanim pekne pocvicil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta oslava

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda. Jeho hra mě bavila vic nez hra neymara nebo suareze. Mel skvelej cit pro kombinaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
QooBo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

Legenda mozno tak repre alebo Valencie. Inak velky sympatak, od tej unavovej zlomeniny (na MS klubov?) to uz bolo s vykonmi horsie.

Dufam, ze tu zlatu kopacku a potiahne co najdlhsie. Pan fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

coze patrick vieira trenuje ny? to tak brzo skoncil u mladeze v city nebo tam ani nezacal? kazdopadne tehdejsi villuv vodchod z barcelony byl vobrovska chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

uz na to nemel

Reagovat
smazaný uživatel

to sem videl pri ctvrtfinale LM no...

Reagovat
smazaný uživatel

Od začiatku tejto sezóny MLS (pozn. hrá sa systémom jar-jeseň a playoff od konca októbra).

Reagovat
smazaný uživatel

aha dik.

Reagovat
smazaný uživatel

Od té nešťastně zlomené nohy to s ním šlo z kopce. Ovšem svou práci v Barceloně odvedl na jedničku.

Reagovat
smazaný uživatel

jako asi mas pravdu ale stejne ho meli podrzet dyl si myslim. misto nej prisel tusim sanchez a messi zacal hrat falesnej hrot ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Po jeho odchodu jsme neměli čistokrevnýho hroťáka. Sanchéz rozhodně nedosahoval jeho kvalit.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je jasny. hlavne sanchez delal messimu spis komparz a behal za nej. ptal sem se kdy zacal messi hrat falesnej hrot. to bylo teda az po prichodu sancheze nebo guardiola tocil messiho i s villou? dik.

Reagovat
Svatej

Ot.

Viděli jste ten trailer na Logana ? Za mě paráda, fakt super atmosféra a budu se na to hrozne těšit.

Reagovat
DerekZoolander

se mi zdá, že každý druhý komiksový trailer teď má nějakou starou hitovku v pozadí.

Reagovat
H.N.T.

Co jineho nez perfektni soundtrack muze tyhle filmy tahnout. Viz suicide squad... Takové...Kdyby se vam to nelibilo, soundtrack to zachrani, nejlepe stare pecky ktere navodi pocit ze ten scenar nemyslime vazne ciste sub nazor, krome batmana nesnasim komiksove filmy

Reagovat
smazaný uživatel

Suicide Squad neměl perfektní ani ten soundtrack teda. Čistě výběr písniček ok, ale to jejich použití v samotným filmu bylo strašně na sílu a působilo to hrozně rušivě.

Reagovat
H.N.T.

Samozrejme ze pusobilo, tak jsem to myslel. Teda jako byly to same top songy ale prijde mi ze je v mode to dat ke scenam kde se to nehodi... Nevim jestli to ma pusobit drsne, nebo na odlehceni situace.. prijde mi to tam nacpane jak rikas nasilu ve stylu "heej sak tato scena je prdeeel, ostatne jako cely film"

Reagovat
smazaný uživatel

Old Man Logan

Reagovat
smazaný uživatel

BWP si to pohlídá, Davide

Reagovat
smazaný uživatel

Už len aby postúpil do playoff Portland

Reagovat
smazaný uživatel

Mls

Reagovat
smazaný uživatel

MLS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele