VIERI JE ZPĚT A CHCE VÍCE

07.05.2007, 12:37
Aktuality
V zápise o utkání Serie A se v kolonce střelců poprvé po osmnácti měsících objevilo jméno Christian Vieri. 33letý útočník Atalanty Bergamo je zřejmě konečně fit po vážném zranění kolena, včera dal nádherný gól do sítě Sieny a už začíná pomýšlet na lukrativnější angažmá...

"Ten gól věnuji všem, zvláště všem v Atalantě za to, že vě mě věřili. Jsem připraven vrátit se do vrcholového fotbalu," hlásí spokojený Vieri.

Zkušený útočník s bohatými zkušenostmi z italských, španělských a francouzských klubů, včera v 54. minutě utkání se Sienou vystřídal Zampagnu a za jedenáct minut se mohl radovat. A jeho trefa skutečně stála za to. Ve vzdálenosti zhruba 35 metrů od brány si zpracoval míč, rychle se otočil a lobem ho poslal za záda brankáře Manningera.

"Viděl jsem, že brankář není na brankové čáře a míč mi pěkně skočil, tak jsem to zkusil. Naštěstí to tam spadlo," směje se Vieri, jehož o více než rok kariéry připravilo vážné zanění kolena.

"Po druhé operaci jsem se začal cítit lépe. Dva a půl měsíce po ní jsem začal běhat a další čtyři měsíce pak musel čekat, než jsem mohl zase hrát. To nejhorší už je za mnou, teď jenom potřebuji chytit svůj zápasový rytmus," raduje se Vieri.

33letý útočník toho za sebou má již hodně. Hrával za oba milánské velkokluby AC a Inter, byl na výplatní pásce Lazia a Juventusu a na čas si odskočil třeba do Atletika Madrid nebo Monaka. Bergamo je v tuto chvíli na osmé příčce ligové tabulky a stále má teoretickou naději na účast v příštím ročníku Poháru UEFA. Ten, nebo ještě lépe Ligu mistrů, by si Vieri jednou rád zahrál ve Fiorentině.

"Jsem Atalantě hodně vděčný. Není lehké odejít, proto si promluvím s prezidentem a uvidíme, co se stane dále. Fiorentina? No, bydlím od ní deset kilometrů... " naznačil Vieri, kam by mohly vést jeho další kroky.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele