VIEIRA: DO REALU NE!

04.09.2003, 19:43
Aktuality
Kapitán Arsenalu Londýn a jeden z nejdůležitějších hráčů francouzské reprezentace Patrick Vieira se pustil do kritiky nejslavnějšího světového klubu Realu Madrid. Záminku mu dal způsob, jakým Real jednal s jeho kamarádem a spoluhráčem z národního týmu Claudem Makelelem.

Tu aféru zná snad každý, koncem srpna se o ní mluvilo a psalo asi nejvíce. Claude Makelele, defenzivní štít a velmi důležitý hráč Realu Madrid, se rozhodl stávkovat za vyšší plat. Jeho přínos týmu byl nezpochybnitelný, vždyť právě na něm končila spousta útoků soupeřů, přesto měl až pětkrát nižší mzdu než ostatní hvězdy Realu. Odmítal trénovat a chtěl si vyvzdorovat přidání nebo odchod, klub však dlouho odolával a hrozil sankcemi. Po týdnu se Makelele vrátil, absenci odůvodnil zdravotními problémy. Během následujících dní však dosáhl toho, co chtěl – Real jej prodal do Chelsea Londýn.

Vieira se nyní nechal slyšet, že je rád, že i přes dlouhotrvající vyjednávání do Realu nešel a zůstal v Arsenalu. Dodal, že po tom, jak jednali s Makelelem, by už ani nezvažoval možnost do Realu přestoupit. "Nedokážu pochopit, jak mohl Real nechat Makeleleho odejít, byl to podle mě jejich nejdůležitější a nejlepší hráč. Je to totální přehlížení jeho schopností a zdá se mi, že je to jen otázka peněz. Pochopil bych to, kdyby šlo o jiný klub, ale rozhodně ne v případě Realu Madrid," prohlásil Vieira.

Makelele bude Realu nepochybně chybět. Kromě něj totiž odešli i další dva defenzivní záložníci, Albert Celades a Flavio Conceicao, zbývá tedy snad jen nezkušený Argentinec Esteban Cambiasso, Iván Helguera, který však má místo v obraně, nebo odchovanec Guti, který na postu štítového záložníka několikrát zaskakoval. Defenziva Realu přes léto hodně ztratila, nejen že odešel Makelele, ale ani nepřišla žádná náhrada za vyhozeného Hierra a i sám sportovní ředitel Jorge Valdano připustil, že jim s defenzivními posilami ujel vlak. Další možnost nákupu je až v lednu, do té doby musí Real vystačit s tím, co má. A v defenzívě toho mnoho není...

Autor: Petr Starý

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*

tak teď je z toho týmu šlichta. Dobře jim tak, udělali si to sami.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra pravdivý článek. Po krachu s Militem měl Valdano ještě půldruhého měsíce na angažování dalšího stopera. Jenže měsíc nedělal nic a myslel si, že mu Valencia s Ayalou na poslední chvíli ustoupí. Co se týče Makeleleho, tak tam už na náhradu mnoho času nezbývalo. Ale proč mu proboha nepřidali alespoň něco??! Claude by si to rozhodně zasloužil. Uplynuly dvě kola a Real už to má na talíři. Proti Betisu zavinil gól Cuchu Cambiasso, proti Villarrealu zase Rubén. Tito hráči ještě do základu nedorostli.

Reagovat
antimadrista

Realu v tuhle chvíli začínají sakra těžký časy.

Reagovat
smazaný uživatel

Max. do ledna. Ale i tak to bude na Barcu s přehledem stačit.

Reagovat
antimadrista

To si myslíš :-)

Reagovat
HOST*Fatboy

Real si timto prestupem podepsal vlastni kremaci...

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád máme Ronalda, který dá gól skoro ze všeho.

Reagovat
antimadrista

Ronaldo asi bránit nebude, že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Když budeme v zápasech dávat 3-4 góly, tak to bude i se slabší obranou stačit na výhry. A to my dávat budeme!!!

Reagovat
antimadrista

Asi tak jako my :-)

Reagovat
HOST*

Bez dobrých defenzivních hráčů to nejde a spoléhat na to,že bude real dávat 4 góly za zápas je nesmysl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele