VIANA V LÉTĚ ZŮSTANE NA MESTALLE

10.03.2006, 23:10
Aktuality
Hugo Viana se na konci sezóny do Newcastlu již nevrátí. "Straky" se totiž s Valencií, kde hráč hostuje, dohodly na trvalém přestupu. Španělský klub za hráče zaplatí pouze 1,2 milionu liber a podepíše s ním pětiletý kontrakt, který vejde v platnost začátkem července.

Pro Newcastle tak Hugo Viana znamená hodně prodělečnou investici. V létě roku 2002 totiž tehdejší manažer United Sir Bobby Robson neváhal zaplatit za talentovaného fotbalistu 8,5 milionu liber, tedy více než sedminásobek toho, co za Portugalce dostane Newcastle nyní.

Ve Valencii, stejně jako na St. James Parku Viana nedostává příliš příležitostí ukázat se na hřišti. Přednost dostávají jiní, především pak Pablo Aimar. Na Mestalle s ním však pro příští roky počítají. Možná i proto, že nový prezident Realu Madrid Fernando Martín se nedávno nechal slyšet, že by velice stál právě o argentinského tvůrce hry.

"Viana má velký potenciál a pro nás je velmi zajímavým hráčem," vysvětlil důvod tohoto kroku sportovní ředitel Valencie Javier Subirats a následně dodal, proč se španělský klub s Newcastlem dohodl na přestupu portugalského reprezentanta již nyní: "Je to mladý hráč, který bude hrát na mistrovství světa."

V případě dobrých výkonů na světovém šampionátu v Německu by totiž Vianova cena mohla vyletět strmě vzhůru a Valencia by v tom případě musela sáhnout hluboko do kapsy, aby ho udržela v kádru, zatímco nyní ho získala za "hubičku".

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výborně. Právě dneska ráno jsem si říkal, že nám 4 stažení útočníci nestačí. 5-6, to je ten ideální počet

Reagovat
smazaný uživatel

Viana za hubičku, to by šlo, co odehrál tak dobře, místo v záloze bude ale jasně Eduovo, jako případný nástupce Aimara za určitou delší dobu bude spíše Silva, který nám září v Celtě Vigo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele