Veterán Novaković se nechal zlákat domů, posílil Maribor

19.02.2016, 12:55
Aktuality
Zaujalo nás
Vůbec poprvé ve své profesionální kariéře si zkušený slovinský reprezentant Milivoje Novaković zakope domácí soutěž. Již 36letý veterán s bohatými zkušenostmi z německé bundesligy včera pózoval s dresem NK Maribor po boku legendárního Zlatka Zahoviće. S ligovým mistrem podepsal kontrakt na rok a půl.

Maribor je aktuálně ve slovinské nejvyšší soutěži druhý za Olimpijí Lublaň, a tak Novakovićovy kvality bezesporu užije.

Milivoje Novaković naposledy na slovinské klubové scéně účinkoval roku 1998, kdy ještě jako junior působil v dnes již zaniklém klubu NK Olimpija Lublaň. Profesionální kariéru následně rozjížděl v Rakousku a zdaleka největší úspěch měl na německé půdě, kde dlouze patřil k hlavním oporám 1. FC Köln.

Bundesligové prostředí Novaković opustil roku 2014 a vydal se na putování po Japonsku, i tam se nicméně udržel na vysoké výkonnostní úrovni a nadále patřil ke stálicím slovinské reprezentace.

Na cestě do baráže o Euro 2016 se nejlepší kanonýr týmu prosadil rovnou šestkrát v pěti různých duelech, v rozhodujícím dvojzápase s Ukrajinou už ale vyšel naprázdno.

Novaković byl bez angažmá od listopadu, kdy ho po jediném roce propustila Nagoya Grampus. K přesunu do Mariboru ho pomáhal přesvědčit i sportovní ředitel úspěšného celku Zlatko Zahović, který zůstává jediným produktivnějším internacionálem v dějinách balkánské země.

Hned 13 z celkového počtu 31 reprezentačních gólu přitom Novaković vsítil na stadionu v Mariboru, kde by teď měl být doma až do léta 2017.

Autor: Tomáš Daníček / nkmaribor.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
cologneFC

Nech Ti to sype Novagol

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Milivoje Maribor

Reagovat
smazaný uživatel

ale zlatko nam pribral...

Reagovat
smazaný uživatel

Nešiel do Číny

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatko, to by řízek

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Rudnevs

To bol svojho času v Kolíne neskotočný hráč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele