Věřím, že můžeme do čtyř let vyhrát titul, prohlásil Klopp

09.10.2015, 13:00
Aktuality
Liverpool našel po odchodu Brendana Rodgerse nového manažera a s příchodem Jürgena Kloppa logicky přicházejí i vysoká očekávání. Sám "Kloppo" ale věří, že může do čtyř let vyhrát Premier League...

Fanoušci Liverpoolu čekají na kýžený primát od roku 1990, nejblíže přitom byli před dvěma lety, kdy družina kolem kapitána Stevena Gerrarda finišovala na konečné druhé příčce.

Bývalý úspěšný kouč Borussie Dortmund podepsal na Anfield Road kontrakt do roku 2019 a věří, že během té doby s Reds alespoň jednou vyhraje titul. "Potřebujeme čas. Nechci říkat čísla, ale věřím tomu, že během následujících čtyř let, na které jsem podepsal smlouvu, alespoň jednou titul vyhrajeme," prohlásil Klopp, jenž se s BVB radoval hned dvakrát po sobě.

Německý lodivod rovněž odmítl srovnání právě s Dortmundem, i když do obou klubů přicházel za podobného scénáře. "Nemůžeme oba kluby porovnávat," řekl nově příchozí manažer LFC. "Je to z části podobné, ale přesto velmi odlišné. Máme tu několik velmi těžkých protivníků, přesto věřím potenciálu tohoto týmu, který je obrovský," doplnil na tiskovce Klopp.

Fanoušci Liverpoolu už nyní Kloppa srovnávají s klubovými legendami Kenny Dalglishem nebo Billem Shanklym, to však sám 48letý manažer odmítá. "Žádný z těchto manažerů na první tiskové konferenci neřekl, že chce být legendou. Musíme žít přítomností," uzavřel.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (574)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele