Ventura do své první nominace zařadil i teenagera Donnarummu

27.08.2016, 15:58
Aktuality
Nový trenér italské reprezentace Gian Piero Ventura se nebál svou první nominaci na přátelský zápas s Francií a kvalifikační duel s Izraelem trochu omladit. Ve výběru nechybí teprve sedmnáctiletá jednička AC Milán Gianluigi Donnarumma, ale i účastníci loňského Eura do 21 let, obránce Alessio Romagnoli a útočník Andrea Belotti...

Gianluigi Donnarumma pravděpodobně bude prozatím krýt záda svému jmenovci Buffonovi, který si svou reprezentační premiéru odbyl ještě předtím (říjen 1997), než jeho dnešní parťák vůbec spatřil světlo světa (únor 1999).

Pokud by si každopádně Donnarumma zachytal alespoň proti Francii, stal by se nejmladším italským debutantem v poválečné éře. Tím je momentálně Giuseppe Bergomi, jenž v dubnu 1982 nastoupil k zápasu s Východním Německem coby osmnáctiletý. Buffon jakožto nejmladší brankář debutoval v 19.

Tři výše zmínění obdrželi svou vůbec první pozvánku do seniorského národního týmu a za nováčka se dá považovat také Leonardo Pavoletti. Vrchní střelec Janova se dosud akorát účastnil přípravného kempu na letošní mistrovství Evropy.

Toho se účastnilo přesně patnáct Venturou vyvolených jedinců. Oproti Euru v nominaci nechybí například uzdravený Marco Verratti, jenž naposledy italský dres přetáhl přes hlavu v říjnu 2015, a v tomto kalendářním roce si za Itálii doposud nekopl ani útočník Neapole Manolo Gabbiadini.

Všech šestadvacet hráčů se sejde zítra v Covercianu a začne se připravovat na přátelský zápas se stříbrnými medailisty z Eura, Francouzi. Ten je v plánu na 1. září, pátého potom Italové v Haifě vykopávají nový kvalifikační cyklus.

Kompletní 26členná nominace Itálie na Francii a Izrael:

Brankáři: Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluigi Donnarumma (AC Milán), Federico Marchetti (Lazio);

Obránci: Luca Antonelli (AC Milán), Davide Astori (Fiorentina), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Mattia De Sciglio (AC Milán), Angelo Obinze Ogbonna (West Ham), Alessio Romagnoli (AC Milán), Daniele Rugani (Juventus);

Záložníci: Federico Bernardeschi (Fiorentina), Giacomo Bonaventura (AC Milán), Antonio Candreva (Inter), Daniele De Rossi (AS Řím), Alessandro Florenzi (AS Řím), Riccardo Montolivo (AC Milán), Marco Parolo (Lazio), Marco Verratti (Paris Saint Germain);

Útočníci: Andrea Belotti (Turín FC), Eder Citadin Martins (Inter), Manolo Gabbiadini (Neapol), Ciro Immobile (Lazio), Leonardo Pavoletti (Janov), Graziano Pellè (Shandong Luneng).

Autor: Tomáš Daníček / vivoazzurro.it/en

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Achjo, opět pěkný výmysl redakce už podle nadpisu, Buffon je jeden z nejlepších brankářů na světě kdo by pochyboval o tom že nedostane nominaci on..

Reagovat
fantomas

Hodně mizernej trolling.

Reagovat
Milan.B

maly a velky gigi

Reagovat
CubONE

Konecne Antonelli

Reagovat
salaminoo

kde je penaltový mág?

Reagovat
PropanbutanovaBomba

Pelle

Reagovat
smazaný uživatel

Immobile

Reagovat
smazaný uživatel

konečně Belotti

Reagovat
fantomas

Nevidim do toho, ale vypadá to moc pěkně na tu tzv. "krizi". Za Belottiho sem moc rád

Reagovat
Emmett Brown

Belotti čo by som dal za to, aby sme ho mali na hrote namiesto toho bosnianskeho polena

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Francii bych rád viděl takovouhle sestavu: Donnarumma- Antonelli, Bonucci, Romanogli- Florenzi, De Rossi, Parolo, Verratti, De Sciglio- Belotti, Eder

Reagovat
fantomas

Nejsou si Eder a Belotti moc podobný?

Reagovat
GEGE

absolutne odlisni...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Thorrin

Mohl by dostat aspoň poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že konečně dostanou šanci mladší. Na EURu hráli sice skvěle, přesto by ti kluci měli začít hrávat od začátku...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele