Ve Stuttgartu pro spory s vedením skončil nový kouč Luhukay

15.09.2016, 16:03
Aktuality
Stuttgart po letošním sestupu z 1. Bundesligy prodělal zemětřesení na nejvyšších postech a kuriózně právě spor nového sportovního ředitele Jana Schindelmeisera s novým trenérem Josem Luhukayem dnes vyústil v brzkou rezignaci druhého jmenovaného. Luhukay si z dvouletého kontraktu odkroutil jen čtyři měsíce...

Jos Luhukay do Stuttgartu přicházel s pověstí specialisty na vyvádění klubů z druholigových vod, když takto dříve postupoval s Mönchengladbachem, Augsburgem i Herthou. Po čtyřech kolech to ale zatím s VfB příliš růžově nevypadá, když sedí na deváté příčce rovnou šest bodů za Braunschweigem.

Stuttgart doposud prohrál polovinu svých zápasů a ani při těsných výhrách nad St. Pauli a Sandhausenem nijak nepřesvědčil, třiapadesátiletý trenér však neodchází v první řadě kvůli výsledkům. Ve vedení prý hlavně necítil důvěru kolegů ani jejich ochotu řádně spolupracovat.

Spolu s Luhukayem se poroučí i jeho asistent Remy Reijnierse a trenérův právník Markus Buchberger uvedl, že Luhukay nebude za předčasné ukončení spolupráce vyžadovat žádnou finanční kompenzaci.

Autor: Tomáš Daníček / vavel.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tam to jde od desíti k pěti Luhukay jako frajer, ze nechce žádnou kompenzaci. Takovou zprávu by tenkrát rád slyšel i Abramovič, když vyhazoval Mourinha

Reagovat
fantomas

Vysvětlí mi někdo, jak klub může po novym kouči přivést novýho sportovního ředitele, kterej si následně s tim novym trenérem od prvního dne nesedne a de facto ho vyžene pryč?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to blázni

Reagovat
Neyjrayx

Mě se to líbí (protože fandím hannoveru) at si mění trenéry dál aspon bude o jednoho spoupeře mín

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež sa s toho chytám za hlavu...

Reagovat
Rudnevs

Luhukay prišiel s odchodom Dutta, potom prišiel Schindelmeiser a fungovalo to, až dokým sa nezačali kaziť výsledky ...

Inak za článok

Reagovat
fantomas

Tak uběhly čtyři kola a výsledky v podstatě nikdy nebyly uspokojivý, tam moc o kazení nemůže bejt řeč. Spíš si nesedli od začátku, což je prostě demence od vedení. Snad najmu člověka, co do nějaký míry fandí práci trenéra nebo ho bude aspon respektovat.

Reagovat
Rudnevs

Nj, to som asi nejako doploetol ...

... nástupca Luhukaya bude (zatiaľ dočasne) Olaf Janßen, ktorý má skúsenosti ako asistent, jeho asistenti budú Heiko Gerber a Andreas Hinkel (bývalý hráči VfB); podľa mňa zaujímavá trojica - ak sa VfB nezdvihne tak následne kontakujú pravdepodobne Gisdola.

Reagovat
smazaný uživatel

vedení VfB

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už na šiesty krát nepostúpi. Som zvedavý koho zoženú teraz inak som si všimol že v Stuttgarte dlhodobo to vedenie nie je ideálne. Aj keď sa teda zmenilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Od dob Kuranyiho to tam jde z kopce

Reagovat
Rudnevs

Veď medzi tím mali mnohé úspechy, napríklad titul v roku 2007.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt ? No vidíš já si z Vfb pamatuju jenom Kuranyiho, když ještě něco hráli

Reagovat
Rudnevs

Tak oni tam mali takú generáciu zvanú aj "mladé pušky" a hrali si tam mená ako Hleb, Kurányi, Hinkel, Soldo, Tomasson a Tiffert ... následne prišiel Veh a káder trocha okisličil a na prekvapenie všetkých vyhrali titul s (vtedajšími) mladíkmi Khedirom, Gomezom, Hilbertom, Hildebrandom a Hitzlspregerom.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, no vidíš Hleb mi úplně vypadnul. Ten se tam ukázal asi ze všech nejvíc, pak šel do Barcy myslím a nakonec skončil snad někde v Bělorusku...

Reagovat
Rudnevs

Najprv išel do Arsenalu, kde sa mu darilo a až potom do Barcelony. Odtiaľ vo VfB ešte raz hosťoval (2009/10), v BL sa predviedol ešte raz a to v drese Wolfsburgu (2011/12), potom opustil Barcelonu a asi trikrát sa vrátil a následne opustil BATE Borisov, kde hrá aj v súčastnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky za info

Reagovat
stas87

VfB je financne stabilizovany klub, o sponzorov v podstate nepride nikdy. Dutt ten chaos jednoducho nezvladol, ta fluktuacia trenerov a aj hracov ten klub vytrvalo tahaju dole, znacka klubu ale vyrazne neklesa a akcionari sa zrejme netrapi sportovymi vysledkami. Takze to stve len fanusikov, trenera a sportoveho riaditela. Fatalne nezvladli nahradit Dieho, Gentner sam to skratka neutiahne. Videl som teda len zapas so St.Pauli, neverim im ale, ze postupi priamo. Na to je ten tim malo kvalitny.

Reagovat
OnderCZ

Letos to na postup nevidím, i když pořád je začátek sezony a může se stát cokoliv. Spíš ale tak nějak pokračuje ten chaos z minulé sezony. Je to škoda, Stuttgart do BL patří, hlavně ať postoupí třeba až za rok a nedopadnou jako Lautern nebo jiné týmy, které se plácají už dobu v 2. BL.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rudnevs

Dočasne to vezme Olaf Janßen - následne majú záujem o Gisdola.

Reagovat
db18

Nicméně to budu brát jako dobrý krok, když teď nový trenér přestane ignorovat Maxima.

Reagovat
Rudnevs

To máš pravdu, som sa akurát pozeral a Maxima používal iba ako žolíka, pritom na ňom by to malo stáť ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele