Valverde se těší na Ligu mistrů, Benítez litoval dvou chyb

28.08.2014, 15:48
Aktuality
Po dlouhých šestnácti letech si znovu zahraje Ligu mistrů Athletic. Baskický klub se o místo v základní skupině střetl s Neapolí, z Itálie si přivezl remízu 1:1 a v domácí odvetě včera SSC porazil 3:1...

"Musíme být vděční za to, že si můžeme užít tento báječný večer a já ho věnuji hráčům. Budeme bojovat s nejlepšími kluby Evropy a hrát nejprestižnější soutěž na světě. Dovést Bilbao a Athletic do čtvrtečního losu, to je neuvěřitelný úspěch," radoval se trenér Ernesto Valverde.

Hrdinou Athleticu se znovu stal Aritz Aduriz, kterému se daří navazovat na gólově plodnou druhou polovinu loňské sezony. Včera se po změně stran prosadil dvakrát, pečeť na baskický postup následně v 74. minutě přidal Ibai Gómez. Athletic přitom musel dohánět manko a čelil vyřazení, když krátce po návratu z kabin otevřel skóre Marek Hamšík.

"Když jsme po prvním poločase v úvodu toho druhého inkasovali, cítil jsem nespravedlnost, ale dokázali jsme se přes to dostat a vyrovnat. Od tohoto momentu jsme byli mnohem klidnější a druhá branka nás ještě více povzbudila. Pro náš tým bude Liga mistrů představovat něco nového a trpěli jsme, abychom se do ní dostali," hodnotil Valverde.

Neapoli se naopak nepovede zopakovat loňskou účast v základní skupině. Před rokem byla nejsmutnějším poraženým, v konkurenci Arsenalu, Dortmundu a Marseille sice získala dvanáct bodů, ani to jí ovšem nestačilo na postup do osmifinále.

"Je těžké ten zápas nějak zhodnotit. Dali jsme první gól, což bylo nejsložitější, pak jsme udělali dvě chyby a zaplatili za ně. Takové chyby pro nás nejsou běžné," litoval kouč Neapole Rafael Benítez.

"Naším cílem v tuto chvíli je koncentrace na další zápas, protože o víkendu začíná Serie A a budeme hrát o důležité tři body. Na nejbližší zápas budeme myslet i ve chvíli, kdy budeme hrát Evropskou ligu, teď je třeba jít zápas od zápasu," říká španělský kouč.

Autor: Tomáš Pavlík / insidespanishfootball.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
Filip12

Bilbao je stejbý válec jako když byli ve finále EL A FANOUŠCI bILBAA O PARNÍK NEJLEPŠÍ V CELÝ LIZE

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie udělala s Adurizem chybu

Reagovat
Kily

vzhledem k tehdejší době ne, Aritz byl před přestupem podobný palič jako Torres

Reagovat
smazaný uživatel

i s Valverdem.

Reagovat
Han střelil první

Tak to vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao společně s Ajaxem jsou jediné 2 kluby, kteým může normální člověk v LM nějak více "fandit"

Reagovat
smazaný uživatel

normální člověk

Reagovat
Kongo

Ono je totiž takové Porto strašně nesympatické.Dále třeba Sporting,Leverkusen a hlavně Maribor,těm hodně budu přát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hector17

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto zasloužený triumf. Alhletic byl jednoduše lepší. Zápas nerozhodly pouze individuální chyby.

Reagovat
REPLIKATOR

Benítez Prosím, ještě si vem zpátky k sobě toho nekopu Lucase.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Neví někdo kde si můžu stáhnout nový directx když mám ještě XP?

Reagovat
REPLIKATOR

Přejdi na linux.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcu být nějaký moralista, ale i přes to že se mi fotbal od Neapole dlouhodobě líbí, tak včera jsem byl s výsledkem spokojený.. 11 soustředěných Basků (nebo příbuzných) proti jedenáctce mišmaše složeného ze zkerovaných namachrovaných týpků, kterým to ti tři, čtyři skvělí hráči nezachrání..

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Ten stadion, hroznej kotel. Tam se musí hostující tym fakt pekelne smazit. Ctyri ohromny zdi ze kterejch na tebe rve 50tis fanatiků. Tohle je ten dvanactej hrac, tomu by se tak dalo i říkat. Rad kouknu na jejich zapasy doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasickej Rafa...Dělá jakoby nic. Škoda, že se mu to bortí pod rukama, ale muže si za to z 99% sám.

Reagovat
olis

treba byt kludne, stale sme len na 73%

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s nejlepšími kluby Evropy až na jaře, Ernesto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele