Valverde oficiálně jmenovaný trenérem Barcelony

29.05.2017, 19:38
Aktuality
Barcelonu po odchodu Luise Enriqueho skutečně převezme Ernesto Valverde. Nyní již bývalý kouč Athleticu Bilbao s katalánským velkoklubem podepsal dvouletý kontrakt...

Celým jménem Ernesto Valverde Tejedor má za sebou pestrou trenérskou kariéru, kterou odstartoval na lavičce Bilbaa. Následně vystřídal Espanyol, Olympiacos nebo Villarreal.

Necelý rok působil také na lavičce Valencie, aby se před čtyřmi lety vrátil do Baskicka, kde dokázal s Athleticem opakovaně postupovat do pohárové Evropy, včetně Ligy mistrů.

Letos zakončil s Bilbaem sezónu na sedmé příčce, přesto se může na nejprestižnější evropskou klubovou soutěž těšit, neboť podepsal dvouletý kontrakt s Barcelonou. "Valverde má potřebné schopnosti, rozsudek, znalosti a zkušenosti. Rád pracuje s mladými hráči, což je cesta, po které chceme jít," uvedl na tiskové konferenci předseda Josep Maria Bartomeu.

Autor: Jiří Vojík / football-espana.net

Komentáře (301)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele