VALENCIA UDOLALA VILLAREAL

05.01.2004, 15:20
Aktuality
Vážný uchazeč titulu Valencia udolala ve výborném derby zápase Villareal zejména díky gólové smršti v druhém poločase. Boj o titul je stále otevřený, Valencia ztrácí na vedoucí Real Madrid jen 2 body a má o 2 góly lepší brankový rozdíl.

Na obrázku jsou dva tvůrci hry svých týmů - Argentinci Aimar a Riquelme, v dálce přihlíží jejich souboji Albelda.

Diváci na Mestalle viděli výborný zápas se 6 vstřelenými góly. V první půli po rychlém vedení hostí z kopačky Riquelmeho Villareal statečně odolával nájezdům Valencie a stíhal i nebezpečně zaútočit. V druhé půli už neúnavní Valencijané svého soupeře přehráli, vstřelili mu 4 góly a dokráčeli nakonec k pohodlnému vítězství. Valencia nastoupila v nejsilnější možné sestavě s Mistou na hrotu útoku, ani Villareal nikoho nešetřil a v útoku nastoupil vedle Sonnyho Anderson José Mari. Za Villareal podali dobré výkony tvůrce hry Juan Roman Riquelme a hbitý krajní záložník Antonio Guayre, Valencii podržel dvěma góly Baraja, ofenzivu roztáčel neúnavně Aimar a nejlepším hráčem zápasu byl asi velmi agilní levý záložník Vicente. Pronikal obranou, výborně centroval a bojoval jako lev. Oba týmy vstoupily do utkání aktivně, oba se snažily vypracovat gólové šance. Přestože měla více ze hry Valencia, z prvního gólu se radovali hosté. Riquelme se postavil k trestnému kopu kousek za hranicí pokutového území, poslal míč přes zeď a do branky podél levé rukavice gólmana Canizarese. Šokovaná Valencia přidala a začala praktikovat celoplošný presink. Mnoho míčů tak vybojovala, ale do mnoha šancí ji výborně hrající Villareal v prvním poločase nepustil. Proti Reinovi neuspěli Baraja ani Mista, na druhé straně zachraňoval Valencii Canizares.

I do druhé půle vstoupila Valencia dravě, všichni hráči makali nadoraz. A dočkali se zaslouženého vyrovnání. Vicente byl faulován kousek před šestnáctkou při jednom ze svých nájezdů z levé strany. K trestnému kopu se postavil Baraja a úplně stejnou střelou jako před ním Riquelme obstřelil zeď a překonal Reinu. Ten si na míč pouze sáhnul, ale vytěsnit jen mimo tyče nedokázal. Na druhé straně neuspěl proti Canizaresovi Guayre. Než se hráči Villarealu vzpamatovali, tak prohrávali. Aimar si na hranici vápna narazil o Mistu a přesnou střelou k pravé tyči poslal svůj tým do vedení. V brance Villarealu se vytvořil hrozen radujících se hráčů. Rozjetá Valencia nepolevila a dále útočila. Marchena šel ve vápně ostřeji do obrovitého Ballesterose, ten spadl na zem a Marchenu nakopl. Šel do sprch a zdálo se být všechno jasné. Zvláště když Baraja přidal svůj druhý gól. Po rozehraném rohovém kopu se míč dostal nakonec až k Barajovi, který byl u něj dříve než hostující obránci a zblízka prostřelil Reinu. Villareal se ale nevzdal a dopracoval se k nádhernému snížení. Míč se při jednom z útoků hostí odrazil ke střídajícímu Víctorovi, ten jej patičkou poslal za překvapené obránce nabíhajícímu Bellettimu a ten zblízka poslal míč přesně k tyči. Tempo zápasu nepolevovalo, oba týmy se snažily dát gól, rychlé protiútoky se střídaly na obou stranách. Gólu se dočkala Valencia. Střídající Oliveira našel trochu prostoru na křídle, poslal do vápna přízemní centr, který Mista dokázal dopravit do sítě a definitivně tak rozhodnout o osudu zápasu.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele