VALENCIA SE ZAJÍMÁ O VIDUKU

20.11.2003, 13:02
Aktuality
Španělská Valencia se v lednovém přestupovém termínu hodlá ucházet o služby australského útočníka Marka Viduky. Jeho současný zaměstnavatel, anglický Leeds United, má opět finanční problémy a všeobecně se očekává, že bude muset opět prodat některé hvězdy. Informace přinesl britský deník The Sun.

Leeds zaznamenal v minulém roce rekordní ztrátu ve výši téměř padesáti milionů liber a k tomu, aby se dostal z červených čísel, mu nepomohly ani odchody hráčů jako Rio Ferdinand (Manchester United), Robbie Fowler (Manchester City), Jonathan Woodgate (Newcastle United) nebo Harry Kewell (Liverpool). Klub se navíc vedle finančních potíží topí i v tabulce Premier League – po dvanácti kolech je s pouhými osmi body až na poslední příčce a už teď se dá s téměř stoprocentní jistotou říci, že ho stejně jako loni čeká boj o záchranu.

Viduka si v Leedsu navíc neporozuměl s trenérem Peterem Reidem, který dokázal semifinalistu Ligy Mistrů z nedávné doby v loňské sezoně v nejvyšší anglické soutěži udržet, když převzal mužstvo po Terrym Vanablesovi. Australský útočník, o něhož před dvěma lety neúspěšně usilovalo například italské Lazio Řím, na protest proti Rejdivým metodám netrénoval a kouč ho proto nezařadil ani do nominace na dva poslední zápasy Premier League před reprezentační přestávkou.

V souvislosti s rekordní ztrátou za minulý rok se vyrojily spekulace, že Leeds bude muset opět prodal své největší hvězdy, aby “přežil“. S odchodem z Leedsu se vedle Viduky nejčastěji skloňuje jméno Alana Smitha, o něhož má prý zájem Liverpool. Otázkou však zůstává, co s případem Marka Viduky udělá nedávný krok vedení Leedsu. To totiž sáhlo k dlouho očekávanému tahu a Petera Reida nahradilo na postu manažera Eddiem Grayem, který počítá s bývalým hráčem Celticu Glasgow a Dinama Záhřeb jako s klíčovou postavou v boji o záchranu.

Jedním z nejvážnějších kandidátů o Vidukovy je v současnosti druhý tým španělské La Ligy – Valencia. Ta prý nabídla Australanovi podle posledních informací roční plat 2 miliony liber. V případě, že by se fotbalista stěhoval na východní pobřeží Španělska, nastane otázka, kde by se v sestavě zabydlel. Trenér Rafael Benitez je totiž zvyklý hrát pouze na jednoho klasického útočníka a na tento post koupila v létě Valencia Brazilce Richarda Oliveiru. Navíc se v útoku letos daří i Mistovi, který již zaznamenal šest ligových branek. Dalším klubem zajímajícím se o Viduku je anglický Middlesbrough, jenž by ho chtěl získat do konce sezony na hostování.

Vedle Viduky se ve spojitosti s Valencií hodně v posledních dnech hovořilo i o přestupu Itala Alessandra Birindelliho z Juventusu Turín. Ten ale začal jednat o prodloužení svého kontraktu na Delle Alpi a jeho přestup na Pyrenejský poloostrov je podle jeho agenta vyloučen.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Adam

je to dobrý hrač, ale na Valencii nemá. Aspoň já si to myslím. Birindelli by se Valencii docela hodil. Škoda

Reagovat
PJ

On je hlavně zapadlej v Leedsu, kterej je na tom špatně, takže ani Viduka nevyniká. Kdoví, co by se z něj vyklubalo v nějakym pořádnym klubu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele