Valencia má posilu do obrany, z Lyonu přivedla Diakhabyho

29.06.2018, 10:31
Aktuality
Valencia měla letos čtvrtou nejlepší defenzívu ve španělské nejvyšší soutěži a na snaze o snížení počtu inkasovaných branek se nově bude podílet Mouctar Diakhaby. Jednadvacetiletý stoper přichází na přestup z Lyonu, Olympique dostane odstupné patnáct milionů eur...

Diakhaby se v průběhu tohoto týdne úspěšně podrobil zdravotní prohlídce a následně uzavřel smlouvu. Ta je pětiletá a její součástí je výstupní klauzule nastavená na sto milionů eur.

"Z příchodu do Valencie mám velkou radost. Jedná se o jeden z nejlepších španělských klubů, který vyhrál řadu trofejí a má skvělou historii. Vím toho hodně o současných hráčích v kádru, proti některým jsem už hrál. A vím i to, že Valencia má hodně vysoké cíle," řekl po podpisu kontraktu.

Diakhaby před rokem prodlužoval kontrakt s Lyonem a vedle Valencie se o něho zajímal i Manchester City. Za první tým OL hrál od sezony 2016/2017 a v Ligue 1 stihl 34 utkání.

Autor: Tomáš Pavlík / sportskeeda.com

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
miguel bain

15 mega mi při dnešních cenách přijde dost chabé, je to velice slušný a velice nadějný stoper

Reagovat
Messiáš

Reagovat
REPLIKATOR

Vítej

Reagovat
juninho8

Pre Valenciu je to velmi dobry kauf. Dia sa kludne moze dostat aj na uroven Umtitiho. Len musi hravat. Co mu minulu sezonu v OL nepochopitelne nebolo dopriate. Valenciu moc nesledujem. Myslite ze bude hravat zaklad? Ak ano tak z neho moze byt casom poriadny klenot

Reagovat
Phillipinho

Je tam Garay, Gabriel, Murillo coz je slusna trojka, ale tech 15 mega neni zas tak uplne malo, takze si myslim, ze by mel dostavat prostoru dost.

Reagovat
Black Jagir

Celá ta trojka jsou ale lazaři, takže 4. do party se hodí. Kvůli zraněním hrál na jaře stopera i Coq.

Reagovat
juninho8

Podobnú pozíciu mal aj v Lyone ale aj keď starý Morel hral úplné hovno tak to bol trénerov kôň a Diakhaby ostal na druhej koľaji. Nedá sa ani hovoriť o nejakej pravidelnej rotácií. Čiže ak mu aspoň toto Valencia zabezpečí tak si myslím že bude dobrý. Nech sa mu darí.

Reagovat
Israha

On ale pouze Garay je z těch stávajících jednoznačně lepší. Paulistu i Murilla může Diakhaby při předvádění výkonů, na které má, s přehledem posadit.

Reagovat
Black Jagir

S Murillem v sestavě jsme prohráli jedinej zápas. Kdyby posadil Paulistu, tak by to bylo fajn, ale on je bohužel Marcelinův kůň.

Reagovat
Israha

Tak psal jsem čistě na základě individuálních kvalit, které je schopný předvést. Preference trenéra a pasování do systému jsou další věci, ty zatím hodnotit úplně nelze.

Reagovat
ttopi

Stačila expreska.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
netopier

Dúfam že to nie je ďalší Abdennour

Reagovat
Seydou Doumbia

úplně odlišný typ obránce

Reagovat
Israha

Aktuálně jo, ale když Abdennour odcházel z Toulouse do Monaca, tak měl zhruba podobný výčet pozitiv a negativ. Akorát, že ve Valencii pak neukázal z těch pozitiv žádná .

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

trochu zbytečnej přestup ne? Pátej stoper za 15 mega?

Reagovat
smazaný uživatel

Garay trpí na zranění, to je jeho problém v kariéře jinak když už byl v Realu ukazoval, že měl být na to top stoper což o to, on je dobrý stoper ale potenciál měl na víc. Gabriela může posadit úplně v klidu, sice je pod Marcelinem lepší, ale furt občas udělá blbost.

Reagovat
Phillipinho

Vezo asi out.

Reagovat
Black Jagir

Snad se s ním třeba nepočítá na RB

Reagovat
Langi

Valencia kupuje doslova neobroušený diamant...při dostatečném herním prostoru z něj mají za 2 sezóny druhého Umtitiho za 15 ME...navíc při standartkách je to ideální kladivo do vápna...diletantismus ve vedení Lyonu se opět projevil.

Reagovat
juninho8

Niečo podobné som písal vyššie. Je to fakt demencia JMA a spol. Snáď nám akadémia znovu niečo ponúkne.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten samej jouda co měl jít do Tottenhamu ?

Reagovat
smazaný uživatel

ty kokso, co citam komentare, tak sme ziskali vazne fajn hraca. Len, aby dostaval priestor na mieste Veza a Gabriela.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviete miestni znalci, ze o ake mena ma zaujem Betis? Nejake prestupove šumy..

Reagovat
lampard8

no, já mam odlišný názor. Za mě je toto spíše posilnění Lyonu. Katastrofální chyby v letošní sezoně, který se nedaj zapomenout. Typově podobný hráč jako Nabby Sarr, o kterém se taky říkalo, jaký to bude top stoper a kde teď skončil. Troěku jsem byl šokovanej, když jsem na insta Lyonu četl, že přestoupil do slavné Valencie. Tak teď se tam pořádně vyhraje a něčemu se přiučí, nebo bude následovat Sarra. Za mě parádní prodej Lyonu, já jsem rád.

Reagovat
Langi

Nedostal letos postor kvuli neustalemu protezovani stoleteho kiksare Morela...loni hral paradne a letos by hral taky pokud by dostal moznost se rozehrat vedle Marcela...je to obrovska chyba...uvedomme si, ze to byl odchovanec a nahrada neni.

Reagovat
Seydou Doumbia

vůbec jeho komentář nechápu kord pokud fandí stejné družině

Reagovat
smazaný uživatel

Ten ksicht.

Reagovat
Visca el barca

To s tím Wilianem je už jen tak ze srandy ne? Protože o něm se ještě nepsalo.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Podobná “sranda” jak s Di Maríou

Reagovat
Visca el barca

Achjo. Vždyť je k ničemu....

Reagovat
Walter_Sobchak

50m € a osobne vam ho prinesiem na Nou Camp.

Reagovat
smazaný uživatel

Údajně Barcelona nabízí 53mil

Reagovat
Hristo Stoichkov

Abel Ruiz

Reagovat
Hristo Stoichkov

Podle Munda má Barca na stole nabídku na Paulinha s vyšší částkou, než za kterou byl kupován. Bohužel i kdyby to náhodou byla pravda, stejně ho beztak neprodají

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele