Valencia hledá investora. Djukič se o budoucnost nebojí

11.12.2013, 18:56
Aktuality
Příběh finančních potíží Valencie má další pokračování. Banka Bankia, které skrz nadaci Fundacio VFC dluží klub téměř tři sta milionů eur, hledá pro netopýry zahraničního investora. Trenér Miroslav Djukič se především díky široké fanouškovské základně o budoucnost klubu neobává.

Bankia se snažila sehnat peníze na refinancování současných dluhů Valencie, jenže včera oznámila, že se nepovedlo zajistit schůdný plán. Bankia drží skrz Fundacio většinový podíl v klubu, nadace jí dluží 85 milionů eur. Dalších dvě stě milionů eur si Valencia od Bankie napůjčovala v předchozích letech, především na stavbu stále nedokončeného stadionu Nou Mestalla.

"Řešením je prodat a umořit dluh Valencie, ne jenom prodat podíl ve Fundaciu," oznámil prezident klubu Amadeo Salvo. Ten by se nebránil příchodu zahraničního investora, je ale možné, že proti tomu by se rázně postavili fanoušci. "Chceme tu mít silný tým, který bude vyhrávat. Součástí plánu je samozřejmě i dostavba stadionu. Kupec musí dokázat, že má s klubem velké plány," dodal Salvo.

Po sportovní stránce pokračuje Valencia v nepřesvědčivých výkonech. V lize je průběžně devátá a naposledy své fanoušky nepotěšila bezgólovou remízou v poháru na půdě Gimnástiku. "O Valencii nemám strach, klub má zázemí, historii i fanoušky. My klubu musíme pomoci ke stabilitě na sportovním poli, ostatně nic jiného dělat nemůžeme. Horší časy musíme překonat," uvedl trenér Miroslav Djukič.

Autor: Radim Šantrůček / football-espana.net

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neznášam šejkov a ropných magnátov ale Valenciu by jeden kúpiť mohol. Tento klub si to určite zaslúži...

Reagovat
smazaný uživatel

jak jsi to myslel?

Reagovat
smazaný uživatel

zeby mohol prist nejaky potmavsi maly ujko s uterakom na hlave a povedat "vsechny si vas kupim !"

Reagovat
smazaný uživatel

Ty brzo jednu koupíš Tohle je nejsympatičtější klub ve Španělsku Takže šejkové off.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslouží aby je někdo koupil a poslal k vodě jako v Malaze? Please don´t..

Reagovat
smazaný uživatel

no tak se poslou k vode i bez sejku

Reagovat
Kily

neexistuje

Reagovat
db18

Reagovat
LAM

Valencii bych pořádnýho investora(majitele)opravdu přál.Mestalla je krásnej stadion a zasloužil by si dostavět a kdyby ten majitel dokázal splatit velkou část dluhu byla by Vale zas skvělá.

Samozdřejmě to nemusí bejt majitel jako maj City,PSG atd..ale majitel kvůli kterýmu bude klub schopnej nabídnout pořádnej plat hráčům a nebude muset hráče prodávat aby zas na chvíli přežili.

Reagovat
smazaný uživatel

ano investora potrebujeme ako sol .... stačilo by splatit dlhy...ale nechcel by som zasa aby sa Vale stala nejakym PSG alebo podobne

Reagovat
smazaný uživatel

Ten pořádnej plat o kterým píšeš by jim právě mohly nabídnout jen ty kluby jako PSG nebo City

Reagovat
Filip12

hmm šejk do týmu ? asi je to neodbytné

Reagovat
smazaný uživatel

Grafobal a.s.

Reagovat
smazaný uživatel

na ja, naturlich

Reagovat
aurelio

Ja by som do Valencie šejka nechcel, celkom by stačil nejaký rozumný podnikateľ z Európy, ktorý by tam nenaťahal predražené primadony, ale miesto toho by z Valencie urobil opäť veľkoklub, zostavený najmä zo španielskych hráčov.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

v dnesnej dobe je vsak toto utopia, vsetky velkokluby su zostavene z hracov z roznych krajin a domaci su vo vacsej ci mensej mensine, ono nezalezi, kto klub kupi, nech je to i astar senan, hlavne je , nech sportove veci necha na kompetentnych , City v podstate tak funguju, ze okrem hlavnych futbalovych zalezitosti vela davaju aj na vychovu mladeze, nielen skupovaniu predrazenych hracov

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie už jednou takový tým měla a určitě by ho mohla mít znovu. Pro začátek by mohli koupit zpět Matu, který v Chelsea moc nehraje, či koupit pár talentovaných španělských mladíků. Pokud se nepletu, tak jejich akademie a výchova talentů patří ve Španělsku mezi špičku, jediná vada je ta, že je nedokáží udržet, když z nich vychovají výborné hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě to myslím za předpokladu, že by měli bohatého, ale zároveň rozumného investora. Jinak to dopadne tak, že nakoupí půl Evropy a výsledky nikde...

Reagovat
aurelio

presne, veľmi rád spomínam na Valenciu s Canizaresom, Vicentem, Barajom, Joaquinom, neskôr Matom, Silvom, Villou, Albiolom. To boli skvelé časy, preto by som sa nebránil tomu, keby sa vrátili späť. Je to lepšie, ako keď tím stratí identitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle máš ale docela jedno - španělští hráči jsou stejně drazí, jako ti jak ty říkáš "předražené primadony".

Dále bych řekl, že v Evropě není moc mecenášů, kteří by chtěli do fotbalu nějak pumpovat peníze. Nejspíš je to tím, že jsou ti podnikatelé tak jako tak známí. Další reklamu nepotřebují. To třeba šejkové a Roman berou fotbal jistě i jako bránu do nejvyšších kruhů evropského businessu.

Můj názor je, že v současném Španělsku (ale ostatně v téměř celé jižní Evropě) nejde vybudovat TOP světový klub bez injekce nějakých cizích peněz NEBO dlouhodobé práce s mládeží, která je ve Španělsku v této chvíli mimořádně kvalitní. První cesta je obecně fandy všech klubů (pochopitelně) odmítaná. Druhá je hodně dlouhá, trnitá a její výsledek je velmi nejistý.

Nechci sejčkovat, ale Valencie je v dlouhodobém hledisku na ústupu a obrátit tento trend bude strašně těžké a já myslím, že bez cizích peněz nemožné. Vlastně ve stejné situaci je Sevilla. Oba ty to týmy by se daly popsat starým známým "jak u snědeného krámu".

Chelsea ukázala cestu. City a PSG je zdárně následují a další budou přibývat. Třeba Monaco ... Jsem si naprosto jistý, že to není pro fotbal dobře, ale na mě to není.

Reagovat
aurelio

Vidím rozdiel medzi tým, ako sa správa Neapol, Dortmund, či Benfica s Liverpoolom, oproti Monacu, Parížu a Chelsea. Viac sa mi pozdáva ten prvý spôsob.

Reagovat
smazaný uživatel

No ... Nezobecňoval bych to - Neapol dostala ohromnou částku za Cavaniho, takže si za to mohla přebudovat půl mančaftu.

BVB je vzorem, jak by se to mělo dělat, ale má zase oproti Valencii 4 velké výhody - ekonomicky výkonná Bundesliga, zástupy věrných fandů, fantastického Kloppa a hlavně ekonomická stabilita klubu. S tím se Valencie zatím nemůže rovnat.

Benficu nehodnotím jako nějaký úspěšný projekt.

Liverpool jde nahoru, ale nezdá se mi, že by měli teď nějakou levný a úspěšný projekt.

Reagovat
aurelio

Liverpool sa aspoň trochu snaží o návrat, kupuje prioritne britských hráčov. Už nie tak hlúpo a draho ako v prípade Downinga, Adama, či Carolla, ale páči sa mi to. Dvaja Španieli im v lete nevyšli, snáď to bude pre nich dobré ponaučenie.

Benfica mi príde ako úspešný projekt, veď vlani prakticky prehrali iba tri zápasy. Na ich smolu, to bolo finále pohára, finále Európskej ligy a zápas s Portom na konci ligy. Inak mohli mať tri tituly, čo by bola paráda. Okrem toho stále vedia dobre a draho predať lacných hráčov.

Neapol mal šťastie na troch nespokojencov z Realu, do ktorých nenalial iné peniaze ako tie za Cavaniho. Nemíňajú zbytočne veľa, skôr to tam rozumne skladajú. Spomínaná výmeny 3 za cenu 1 sa mi tiež zdá byť pozitívnou. Ešte by to chcelo viac schopných Talianov, príkladom je zatiaľ iba Insigne.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia udělala velkou chybu při stavbě nového stadionu. Zbytečně velký, zbytečně drahý a dneska díky tomu nemají ani prachy, ani stadion...

Reagovat
aurelio

Tých chýb bolo veľmi veľa. Keď si pozrieš top20 najdrahších hráčov jej histórie, tak tam nájdeš 100 miliónov v lufte. Vydarili sa snáď len Baraja, Joaquin, Villa (a nejakí 2-3 ďalší), ostatné veľmi slabé. Ktovie, či sa taký Banega za také peniaze vyplatil.

Reagovat
aurelio

1 Spain Joaquín Spain Real Betis 25M 2006

2 Argentina Pablo Aimar Argentina River Plate 24M 2001

3 Argentina Éver Banega Argentina Boca Juniors 20M 2008

4 Portugal Manuel Fernandes Portugal Benfica 18M 2007

5 Italy Stefano Fiore Italy Lazio 17M 2004

6 Uruguay Gonzalo de los Santos Spain Málaga 15M 2001

7 Serbia Nikola Žigić Spain Racing de Santander 14M 2007

8 Spain David Villa Spain Zaragoza 12M 2005

9 Spain Rubén Baraja Spain Atlético Madrid 10.8M 2000

Spain Salva Ballesta Spain Atlético Madrid 10.8M 2001

11 Italy Marco Di Vaio Italy Juventus 10.5M 2004

12 Italy Francesco Tavano Italy Empoli 10M 2006

Spain Roberto Soldado Spain Getafe 10M 2010

14 Norway John Carew Norway Rosenborg 8.5M 2000

15 Slovenia Zlatko Zahovič Greece Olympiacos 8M 2000

Portugal Miguel Portugal Benfica 8M 2005

Spain Víctor Ruiz Italy Napoli 8M 2011

18 Spain Asier del Horno England Chelsea 7.5M 2006

Spain Sergio Canales Spain Real Madrid 7.5M 2011

Argentina Pablo Piatti Spain Almería 7.5M 2011

Takže pozitívne by som hodnotil asi len Joaquina, Villu, Soldada, Baraju. Banega a Aimar sú fajn, ale stále príliš drahí, Canales a Ruiz majú na to, aby si tú cenovku zaslúžili, ale zatiaľ ešte nie. Trapasy ako Fernandéz, de los Santos, Fiore, Di Vaio, Tavano, Žigić, Del Horno si nemôžu dovoliť ani bohatšie tímy ako Valencia.

Reagovat
kubys

Pokud vím, tak ta cena za Fioreho nesedí. Bylo to Corradi + Fiore za těch 17 a byla to kompenzace za Gaizku, protože si Lazio nemohlo dovolit doplatit peníze.

Reagovat
Kily

tahle splátka nakonec uškodila oběma týmům, Lazio přišlo o dva tehdy poměrně důležité hráče a my získali za poměrně velké peníze dvě posily, které zklamaly

Reagovat
Kily

když vezmu v úvahu cenu, tak bych Joaquína do pozitivních určitě nedal, sliboval jsem si od něj víc, škoda, že se pak do formy dostal a dokázal si jí i delší dobu udržet až v Málaze

Reagovat
aurelio

Asi máš pravdu, ja som na neho trochu zaťažený. Ale je pravdou, že tu hral pomerne dlho a bol často ťahúňom. Hodnotil by som ho lepšie ako Banegu a Aimara. Aj keď so Soldadom a Villou sa to porovnávať nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Projekt Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

Djukić sa o misto neboji. o dva dni: Djukić už neni trener Valencie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele