Valbuena opět opouští rodnou Francii, posílí Fenerbahçe

12.06.2017, 16:15
Aktuality
Stejně jako roku 2014 fotbalová Francie lituje odchodu Mathieua Valbueny na východ. Tehdy se nevzrostlý tvůrce hry vydával do Dynama Moskva, nyní se za pět dní - ihned po otevření přestupového okna - oficiálně stane novou posilou tureckého Fenerbahçe...

Istanbulský gigant se oklepává po mizerné sezoně, kdy v tabulce finišoval až na třetím místě, a po příchodu Mehmeta Ekiciho z konkurenčního Trabzonsporu nyní Fenerbahçe neváhalo zaplatit tři až čtyři miliony eur za 32letého playmakera Lyonu.

Valbuena se do Francie vrátil předloni a navzdory ztrátě startovní pozice po lednovém příchodu Memphise neprožil špatnou sezonu 2016/17. Pouze Alexandre Lacazette se ve skutečnosti podílel na více brankách OL (31) než Valbuena, který se vyšvihl s osmi góly a pěti asistencemi.

Účastník mistrovství světa 2014 si má v Istanbulu přijít na 3,2 až čtyři miliony eur ročně. Délka Valbuenova kontraktu není známa, nicméně dříve se psalo rovnou o čtyřech letech.

Trenér Kocaman každopádně nemá o veteránovu dlouhověkost starost; Valbuena podle něho zraje jako víno, podobně jako dříve Dirk Kuijt.

Fenerbahçe přitom s nakupováním ještě nekončí, co nevidět by do Istanbulu měli dorazit také krajní bek Nabil Dirar a brankář Kameni.

Autor: Tomáš Daníček / uk.sports.yahoo.com, fanatik.com.tr

Komentáře (46)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
paver

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Ještě před nedávnem hráč, na kterém stála a padala ofenzivní fáze francouzské repre, a teď jde do Turecka za směsných 3 a půl mega. Jediné logické vysvětlení snad je, že Genesio chce sázet spíš na Depaye a tím pádem není místo v základu, a aby jeden z nejlépe placených v klubu byl náhradník, tak ho radši pouštěj...ale jinak tenhle obchod ze strany Lyonu postrádá smysl.

Reagovat
Beči

Jaro měl parádní, ale s ohledem na to, že mu bude brzy 33 let, je to pro Lyon ještě dobrý obchod.

Reagovat
Israha

3,5 mega za rozdílového hráče fakt dobrý obchod není, z hlediska prodávajícího. Věk nevěk.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Me prijde, ze si asi dva roky spal...zhruba takhle jsem ho vital, kdyz k nam prichazel...ale realne prvni sezonu u nas mel vylozene hroznou...letos se sice zlepsil, ale proste ten hrac, na kterem stoji a pada ofenziva to byl naposledy v Marseille.

Je mu 33 a je na nem videt ze uz je proste za zenitem...nevidim duvod proc ho, s jeho platem, za kazdou cenu udrzet...jasne letos mel chvile kdy hral velmi dobre, ale rozhodne to nebyl rozdilovy hrac ani u nas...to Turecko je tak zhruba destinace pro nej ted, tam bude spicka

Reagovat
Israha

Tak v tom případě jsem měl asi kliku na zápasy, protože co jsem vás letos viděl, tak vždy patřil k tahounům. Tím pádem mě logicky drží myšlenka, že to tak měl i v těch ostatních zápasech...viditelně ne, no .

Reagovat
Langi

Jako ja nerikam ze byl spatny...ale rozhodne mel daleko do formy a dulezitosti pro tym z Marseille...a loni fakt pohorel dost...z meho pohledu uz proste logicky prestup...ja bych to svedl rad na to, ze chceme omlazovat a nakupovat vetsi kvalitu...ale vzhledem k tomu, co k nam zatim miri...to mel snad i zustat

Reagovat
Israha

No jako...dáváte pryč dva nejproduktivnější hráče, no. Tři vlastně, pokud beru i Tolissa. Nevím nevím, jestli je rozumné zkoušet to postavit na Depayovi, Fekirovi a Cornetovi. Jako fajn, mládí vpřed, obměna...ale chce to hotové hráče, pokud se máte posunout. Nákupy á la Raffael. Ale neměj strach, v druhém Olympique to nejspíš bude podobné...dva nejproduktivnější hráči mají velkou šanci, že příští rok taky nebudou .

Reagovat
juninho8

Ako spojovali sa s nami totalne hotovy hraci - Digne, Chicarito, Kjaer, Willems - a pridu stary neprevereny hraci a prehypovany Nicolas Pepe klasika....snad to JMA nezmrda az tak....uz by to chcelo zas na cele L1 Olympiqy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

na Depayovi jo...Fekir a Cornet jsou polena...jako já bych to rád nazval omlazováním a nakupováním větši kvality...vzhledem k tomu ale co k nám zatím míří je to dost úsměvný, že odchází Valbuena...aby dovalil Nicolas Pepe...to mohl Valbuena snad i zůstat

Reagovat
Langi

ad...ono jestli na jeho místo přijde ten Boudebouz, jak se spekuluje tak to bude taky vtipný...já se tomu sám divím...spekulovalo se o dost hotových hráčích, hlavně do obrany, kam je to prostě potřeba...zatím to je samá Aulasovina

Reagovat
juninho8

Ako tomu Traoremu by som celkom veril ze bude dobry ak pride....

Reagovat
Langi

Traore bude fantazie jestli prijde...ale slavit nehodlam dokud to nebude oficialni

Reagovat
juninho8

Pokial nenastupi v sutaznom zapase nic nie je iste je to predsa JMA

Reagovat
smazaný uživatel

Jako souhlas, chápu, že to asi vždy nebylo optimální, ale z těch pár zápasů co jsem viděl, tak jsem si říkal, když měl ty svoje záblesky že byl vždy lepší než velká část těch Lyonských mladých pušek. Bude záležet asi na přestupech, jestli to nebude nic bombového ze strany Lyonu tak se budu divit že si jej nenechali.

Reagovat
smazaný uživatel

Prej 4 roky Turci jsou fakt jinde ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl. Uz 32 a ten clovek se vlaste za celou karieru neprosadi ve velkoklubu, coz je u nej docela zklamani.

Reagovat
stas87

Rybus bol z pohladu Lyonu krok vedla? Nepresadil sa?

Reagovat
Langi

nic moc...casto horsi nez Morel...hrac do zakladu to nebude, alespon ne podle vykonu z tehle sezony

Reagovat
stas87

Tak mozno to v druhej sezone bude lepsie. Nie kazdy hrac zvladne prechod z diametralne odlisnych sutazi.

Reagovat
Langi

těžko říct...pokud se koupí nový LB, tak je dost možné že už v létě odejde

Reagovat
smazaný uživatel

Takze sa zda ze na jeho mieste pocita OL s Depayom vzdycky skvely hrac, v repre urobil rozdiel,len ma prekvapuje ze sa v podstate nikdy nedostal do svetoveho velkoklubu...

Reagovat
REPLIKATOR

Žoldák

Reagovat
dinss

Reagovat
Frank Lampard 8

U Valbueny si vždy vybavím jeho gól do sítě Liverpoolu. https://www.youtube.com/watch?v=JQ-Llx4sh34

Reagovat
smazaný uživatel

jen známější jméno a pravý Francouz, i když o tom tiše, oni to i Francouzi při diskuzi u píva nemají rádi, prostě rodilý Francouz je černý jak bota a klaní se Alláhovi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele