V Razgradu se loučí se symbolem úspěšné éry Dermendžijevem

11.08.2017, 23:22
Aktuality
Od roku 2011 byl téměř bez ustání členem trenérského ansámblu Ludogorce Razgrad, který právě od onoho roku neochvějně kraluje bulharské kopané. Nyní však Georgij Dermendžijev po špatném startu podruhé v kariéře rezignuje na pozici hlavního trenéra, a tentokrát to na brzký návrat asi nebude...

Poprvé se bulharský trenér za rok 2014 rozhodl vážený trenérský post opustit koncem května 2015 po zisku svého prvního titulu v roli hlavního kouče. Jenže když na něho neúspěšně navázali hned dva lodivodové, svolil ihned v listopadu stejného roku k návratu na horké křeslo.

Od té doby Ludogorec opět působil dominantně: pod Dermendžijevem získal další dva tituly a v minulé sezoně se po postupu přes Plzeň stal prvním bulharským klubem se dvěma účastmi ve skupinové fázi Ligy mistrů. Pod oběma je 62letý odborník podepsán jako hlavní trenér.

Do tohoto ročníku však razgradští nevstoupili dobře: ve třetím předkole Ligy mistrů vypadli na izraelské Beer-Ševě, nezvládli zápas domácího superpoháru a v lize nedokázali vyhrát svůj první domácí zápas.

"Byli jsme pod velkým tlakem vyhrát každé utkání. Já udělal vše, co bylo v mých silách, abych Ludogorci pomohl," loučil se teprve druhý bulharský kouč (po Stanimirovi Stojlovovi z roku 2006), který dovedl bulharský tým do hlavní fáze milionářské Ligy mistrů.

Otěže šampionů po Dermendžijevovi převezme 58letý Dimitar Dimitrov, který na konci minulého století slavil domácí tituly s Litexem Loveč (1998) a Levski Sofia (2000). Naposledy trénoval kazašský Irtyš Pavlodar. Představen má být v pondělí, ihned ve čtvrtek si odbude debut v Evropské lize proti litevské Süduvě.

Autor: Tomáš Daníček / sportal.bg

Komentáře (4)

Přidat komentář
milan78

to by byl trenér pro naše týmy, taková sparta..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patrikhm

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorsi rozhodnuti pro klub , pochazim z Bulharska a vim ze novy trener neni lepsi nez Dinko. Skoda , velka skoda .....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele