V příští sezoně budu hráčem Sevilly, hlásí Aspas

14.05.2015, 21:29
Aktuality
Iago Aspas se chystá vyřešit otázku svého zaměstnavatele pro příští sezonu. Španělský útočník před dvěma roky přestoupil ze Celty Vigo do Liverpoolu a na Anfield Road se nedokázal prosadit. Loni se proto vrátil do Španělska, na hostování zamířil do Sevilly a barvy tohoto klubu hodlá hájit i nadále, přestože nepatří do základní sestavy...

"Přišel jsem na hostování s opcí na trvalý přestup. A v příští sezoně budu hráčem Sevilly. V nadcházejících dnech nebo po sezoně si sednu s vedením a vše probereme. Ale je to otevřené tajemství, o němž všichni věděli, v létě bude zaplacena přestupová suma. V Seville jsem velmi spokojen, přijali mě s otevřenou náručí a doufám, že zde budu působit ještě řadu let," nechal se slyšet Aspas.

Aspas zažil skvělou sezonu 2011/2012, v níž v dresu Celty Vigo nastřílel 24 ligových branek, o rok později za něho pak Liverpool zaplatil devět milionů eur. A hráč mu tuto důvěru nedokázal splatit, Aspas se jenom hodně složitě prosazoval do sestavy manažera Brendana Rodgerse a nakonec naskočil pouze ke čtrnácti zápasům Premier League.

"Od odchodu z Liverpoolu jsem s Rodgersem nemluvil, ale po dobu mého působení v Anglii se ke mně choval velmi dobře. Nedostal jsem tolik prostoru, kolik bych chtěl, proto jsem se rozhodl odejít do Sevilly. Návrat do Liverpoolu je v tuto chvíli složitou záležitostí, jak jsem řekl, chystám se zůstat několik let v Seville," pokračoval.

Aspas zatím po individuální stránce nemůže být spokojen ani se svým působením v Andalusii. Starty sbírá především jako střídající hráč, jedničkou v útoku pro trenéra Unaie Emeryho je Carlos Bacca, druhou volbu pak představuje Kevin Gameiro.

"Sezona z pohledu týmu je velmi dobrá, jsme takřka ve finále Evropské ligy a bojujeme o čtvrté místo v La Lize. Co se týče individuální stránky, tak když šlo vše podle mých představ, hrál jsem, pak jsem se zranil a byl měsíc mimo hru. Je to těžké, trenér téměř celou sezonu hraje na jednoho útočníka a Bacca s Gameirem nastříleli spoustu branek. Já dostávám většinu ze zbytku času, hraji dobře, ale to platí i o mých konkurentech," zakončuje Aspas.

Autor: Tomáš Pavlík / insidespanishfootball.com

Komentáře (321)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele