V předběžné nominaci Brazílie na výroční Copu schází David Luiz

29.04.2016, 23:41
Aktuality
Brazilský fotbalový svaz již odtajnil předběžnou nominaci na nadcházející výroční Copa América a v ní překvapivě schází jméno Davida Luize. Obránce PSG doposud patřil k nejvytíženějším hráčům pod trenérem Carlosem Dungou, a tak se okamžitě začíná spekulovat o tom, že by si místo toho mohl zahrát na domácích Olympijských hrách...

Na Copa América do Spojených států neodcestuje ani Neymar, o čemž se rozhodlo již s předstihem. Právě David Luiz, kterému Dunga i dvakrát svěřil kapitánskou pásku, ho přitom záhy nahradil na všech materiálech propagujících výroční Copu.

Kromě Neymara s Luizem dále ve 40členném výběru nejsou ani hvězdní zadáci Thiago Silva s Marcelem, a rovněž oni si tak mohou dělat naděje na účast na olympiádě v Riu de Janeiro.

Naopak prvních (skoro)pozvánek do národního týmu se od Carlose Dungy dočkali Éderson, Fagner, Rodrigo Caio, Walace, Ganso, Luan, Alex Teixeira a Gabriel Jesus; čtyři z nich jsou však způsobilí účastnit se OH bez výjimky, a tak pravděpodobně budou účinkovat spíše tam.

Předběžná nominace musí být zeštíhlena na konečných 23 jmen do 5. května, tedy příštího čtvrtka.

Úplná podoba předběžné brazilské nominace na Copa América Centenario:

Brankáři: Alisson (Internacional), Diego Alves (Valencia), Marcelo Grohe (Grêmio) a Ederson (Benfica);

Krajní obránci: Daniel Alves (Barcelona), Fabinho (Monaco), Fagner (Corinthians), Filipe Luís (Atlético de Madrid), Alex Sandro (Juventus) a Douglas Santos (Atlético-MG);

Stopeři: Miranda (Internazionale), Gil (Shandong Luneng), Marquinhos (PSG), Jemerson (Monaco), Gabriel Paulista (Arsenal) a Rodrigo Caio (São Paulo);

Defenzivní záložníci: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Elias (Corinthians), Fernandinho (Manchester City), Casemiro (Real Madrid) a Walace (Grêmio);

Záložníci: Renato Augusto (Beijing Guoan), Rafinha Alcântara (Barcelona), Willian (Chelsea), Lucas Lima (Santos), Oscar (Chelsea), Philippe Coutinho (Liverpool), Kaká (Orlando City), Ganso (São Paulo), Alex Teixeira (Jiangsu Suning) a Felipe Anderson (Lazio);

Útočníci: Douglas Costa (Bayern), Ricardo Oliveira (Santos), Hulk (Zenit), Lucas (PSG), Luan (Grêmio), Roberto Firmino (Liverpool), Jonas (Benfica), Gabriel (Santos) a Gabriel Jesus (Palmeiras);

Hráči do 23 let, kteří mohou cestovat i na Olympijské hry: Éderson, Fabinho, Douglas Santos, Rodrigo Caio, Marquinhos, Walace, Rafinha Alcântara, Felipe Anderson, Luan, Gabriel a Gabriel Jesus.

Autor: Tomáš Daníček / globoesporte.globo.com

Komentáře (51)

Přidat komentář
vilp

Takže k ignoraci Thiaga se přidal i Marcelo po skvěle odehrané sezoně. Neuvěřitelný.

Reagovat
fantomas

Podle mě je to spíš teď jasně daný, že Neymar, Luiz a Marcelo jedou na OH.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
B3n

To asi jo, ale co ten Thiago Silva ?

Reagovat
fantomas

Ten si holt nikdy nesedl s Dungou.

Reagovat
icka

Reagovat
Manau

holt

Reagovat
Furia Ceca

Alex Sandro a Felipe Anderson

Reagovat
Hai

Docela slabota

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Fuha Ricardo Oliveira, ten kde se poslední roky motal

Reagovat
fantomas

Na Blízkym východě

Reagovat
Majk91

COPA pre Argentinu

Reagovat
smazaný uživatel

COPU bodlou

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň je tam Kaká, ten by mohl i na OH,zasloužil by si to,navíc možnost je vyhrát poprvé v historii.

Reagovat
celeb

Diego Alves

Dani Alves - Miranda, Marquinhos - Filipe Luis

Fernandinho

Costa - Rafinha, Coutinho - Willian

Firminho

Reagovat
Mass

Vepředu bych to spíš tipl na Jonase

Reagovat
smazaný uživatel

Ignorace nejlepšího brazilského stopera je poměrně trapná.

Reagovat
fantomas

Speciálně, když Gil je v Číně většinu času v lese.

Reagovat
papanegra

Reagovat
celeb

tak snad nie je Dunga az tak blby a Thiago dostane kapitansku pasku v olympijskom vybere. K nemu Neymar a asi Marcelo.

Reagovat
Trand

Reagovat
raduinho

Dunga

Reagovat
CubONE

Reagovat
kvasha16

Silva neni lepsi?

Reagovat
smazaný uživatel

Právě o něm jsem psal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo jim jenom došlo, jak je Luiz hráč na hovno a nepojede ani na Olympiádu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na olympiádě jsou favority, ale na Copě si myslím, že Argentina i Chile jsou na tom líp.

Reagovat
celeb

kludne aj YOUAREGAY

Reagovat
smazaný uživatel

Uaregay

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Dunga ven !

Reagovat
eder

A kde je Lucas Pezzini Leiva - nejlepší defenzivní záložník všech dob?!

Reagovat
smazaný uživatel

Brazilie je opet pouze k smichu vamos albicelestes!

Reagovat
raduinho

Ty vole vyhodte už toho Dungu do prdele.

Reagovat
Trand

Tak tohle Dunga těžce nedává. V nominaci Gabriel a Thiago Silva pořád ne. Jak jsem ho měl na MS2010 rád a přál Brazílii, tak tohle je hrozný.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak to neni o kvalitach, ale o tom, ze Dunga sazi na jiny hrace...

Reagovat
Trand

Jako jasně, ale tak prostě Thiago Silva je Thiago Silva. A když jsme u toho Gabriela, tak ten prostě nehraje nijak dobře, rozhodně nemá nějaké výkony, za které by si měl zasloužit repre. Já jim na Copě samozřejmě budu zas hrozně přát, ale nevím, co udělal Silva tak hroznýho, že ho Dunga v týmu prostě nechce. Na MS2010 jsem měl pocit, že Brazílie hrála skvělý systém a mohla dojít dost daleko a celý to zkazil akorát zkrat jedince. Teď z nich tenhle pocit úplně nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Nevim presne, co je mezi nima. Ale nevidim to jako takovy problem z nekolika duvodu. Silva na tech poslednich dvou turnajich opakovane selhal v klicovych momentech. Nezvladl ty tezke zapasy chyboval, fauloval, nechal se vykartovat... Je to argument proti nemu, i kdyz je to jejich nejlepsi stoper. Druhy argument proti je ten, ze Silva je fakt velka osobnost, ktera si podle vseho i v PSG narokuje neskutecny mnozstvi pravomoci a to muze zpusobit problem. Blanc podle vseho umi se Silvou vychazet, Scolari to taky umel, Dunga zrejme ne. Obcas to takhle proste byva, ze si nejake hodne silne autoritativni osobnosti nesednou. Treti argument je, ze ho podle myho nazory tolik nepotrebuji. Marquinhos a Miranda jsou dobri stoperi (byt uprimne teda nevim, jakou formu ma ted Miranda) a je mozny hrat be nich. S Luizem uz taky nepocitam, ten dostal tolik sanci, ze to na svoje vlay a srdcartvi uz neuhraje.

Absenci Silvy vsak vidim jako mnohem mensi problem nez tu dlouhodobou strnulost a bezmyslenkovitost, kterou se ten extremne talentovany brazilsky tym prezentuje. Dunga nedokaze vymacakt ze svych hracu maximum, byt Willian, Coutniho, Firmino, Costa, Oscar a Lucas patri do zakladu nejvetsich tymu v Evrope a tu kvalitu jednoduse maji. Jinak receno, je to o systemu a celkove filosofii a plne souhlasim s tim, ze na MS 2010 byl ten system mnohem lepsi nez je ted.

Reagovat
LFC & STEVEN 8

Alisson, Diego Alves, Marcelo Grohe - Daniel Alves, Fabinho, Filipe Luís, Alex Sandro, Miranda, Gil, Marquinhos, Gabriel Paulista - Luiz Gustavo, Elias, Fernandinho, Casemiro, Willian,Lucas Lima, Philippe Coutinho, Kaká - Douglas Costa, Hulk, Roberto Firmino, Jonas.

Reagovat
smazaný uživatel

absence Marcela, Luize, Thiaga Silvy, Neymara = další tragická Copa pro Kanárky

Reagovat
Atlético de Madrid

Treba jim to prospeje, i bez nich je to extremne kvalitni tym a konecne nebudou na nejakym turnaji muset spolehat jen na Neymara...

Reagovat
smazaný uživatel

v tomte souhlasím. pomůže jim to.

Reagovat
smazaný uživatel

může a nemusí, dostanou šanci další, na druhou stranu většina těch hráčů, pokud se nepletu už hrála kvalifikaci MS a k ničemu to zatím nevede, myslím si že vynecháváním takovejch opor prostě nemůže Brazílie ničeho dosáhnout..

Reagovat
Atlético de Madrid

Ale oni pojedou na tu Olympiádu Nejspíš. A tím pádem je to lepší pro Brazílii i pro ty hráče.

Reagovat
Svatej

Co tam dělá Oscar

Reagovat
eder

Byl nominován na Oscara.

Reagovat
smazaný uživatel

Za ztvárnění Oscara ve filmu Oscar.

Reagovat
Spalovač šancí

Je tam napsanej ...

Reagovat
cetto

WTF is this? To je fakt fail xD

Reagovat
Mass

Dost slabá ta sestava, nejhorší za posledních... no vlastně nejslabší co pamatuju. Neymar, Marcelo a Luiz pojedou na olympiádu, nejlepší obránce světa zůstane doma.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele