V Karviné se otevřela Regionální fotbalová akademie

20.09.2016, 15:58
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (56)

Přidat komentář
Figi

Fotbalova akademie, krasny stadion a vypada to, ze snad i liga by se mohla udrzet

Reagovat
smazaný uživatel

Proč to nevzniklo v Ostravě To už s Baníkem nepočítají ?

Reagovat
Shevchenko

Ti musí mít vlastní akademii.

Reagovat
Figi

Protoze Banik nema co nabidnout. Nema ani vlastni stadion a ani zadne poradne zazemi. V Karvine je vse co v Baniku neni nebo chybi a proto je akademie v Karvine.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je mega píčovina a navíc to vůbec není kvůli tomuto.

Reagovat
Figi

a kvuli cemu ?

Reagovat
Uwe háže buly

Karviná je velkoklub.

Reagovat
Shevchenko

A Karviná má vlastní stadion? Jaký je v tomhle rozdíl mezi Baníkem a Karvinou?

Reagovat
Figi

Rozdil je v to, ze Karvina svuj domovsky stadion, ale Banik hraje na stadionu fotbaloveho klubu Vitkovic kde je az paty v rade. Kdyz je treba udelat hasicske zavody tak se zapas odlozi a kdyz je uz nahodou stadion volny tak si nekdo vzpomene na to, ze Banik by mohl odehrat svuj zapas

Reagovat
Shevchenko

A je v tom teda nějaký zásadní rozdíl? Mimo to, že se občas musí odložit zápas.

Reagovat
iamek

Karvina hraje na mestskem stadionu. Stejne tak jako Banik. Jaky tam je rozdil

Reagovat
smazaný uživatel

Jednalo se o tom myslím ještě za Šafarčíka, kdy to vypadalo s Baníkem hodně zle. V tu dobu na tom byl lépe pouze s umístěním na mapě.

Reagovat
lampas

A s těmi mladšími a staršími se bude dělat co?

Reagovat
smazaný uživatel

jak jako regionalni akademie? to jakou rodice mladejch talentu daji syna radsi do Karviny nez do Baniku? to je naka hovadina ne..

Reagovat
Figi

Presne tak. V Karvine budou talenti z celeho regionu. Takze rodice radsi daji kluka do Karvine nez do Baniku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proste si to nemyslim, i kdyby ta "akademie" byla sebelepsi.. proste Banik tam je fenomen a spousta lidi mu fandi, tak to dite poslou radsi do tymu, kteremu fandi.. navic Karvina pujde brzo smer druha liga a mozna jeste niz, naopak Banik zase uz pujde jenom nahoru..

Reagovat
Figi

To si nemyslim. Banik uz je jen nazev. Do ligy se vrati kdo vi kdy?bohuzel na rozdil od Karvine nema co nabidnout. A Karvina dolu jen tak nepujde.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Euphael

uz mlc sasku

Reagovat
centos

Reagovat
iamek

Reagovat
Figi

Navic to ze ma Banik ve vedeni lidi z Karvine taky neni jen tak nahodou. A je taky klidne mozne, ze to Brabec v Baniku zabali a s klubem je konec. Bude delat max farmu Karvine.

Reagovat
Shevchenko

Tohle je hodně smutné jestli si to fakt myslíš

Reagovat
racet

Co to je za hloupost? A proč tam teď baník posílal nepotřebné hráče z U19 do juniorského týmu Karviné?

Reagovat
iamek

Protoze Banik v druhe lize nema povinost ten tym mit. Hraci porad patri Baniku. Ti schopni jsou v acku a ten zbytek v Karvine.

Reagovat
racet

To já tu situaci okolo toho vím, ale nechápu jak někdo může tvrdit co Figi

Reagovat
iamek

Jsi troll nebo jsi fakt hloupej ? To, ze je akademie neznamena, ze ti hraci tam pujdou. Hraci z regionu tam budou jezdit na treninky atd, ale porad patri svym klubum a o vikendech za ne normalne budou hrat. Nema to nic spolecneho s FK Karvina. Vse ma na starosti svaz. Podle me je tohle naprosta cicovina, protoze proc by mladez napr. Baniku mela trpet to, ze svaz si neco vymysli a pres tyden sve nejlepsi hrace ani neuvidi ?

Reagovat
smazaný uživatel

:D si jako nekdo mysli ze tahle saskarna nekomu pomuze? Tohle je delano akorat proto aby vetsi kluby ziskali jeste vetsi sance ziskat ty nejlepsi mlade hrace v mladeznickem veku a aby za ne pozdeji treba v dorostu nebo starsich zakach nemuseli platit moc penez. O to cele jde. V priprave kdyz se hrali jsem shodou okolnosti jako divak si stoupl vedle vedení jednoho z ligovych klubu a to co jsem si vyslechnul jak se bavili, me jen v mem nazoru utvrdilo. Oni chteji aby kdyz je akademie treba v Olomoucui, aby vsicbni ti hraci akademie byli hraci Sigmy. Aby je meli pod dohledem a aby takhle zlakali jeste vice hracu a rozsirili svou zakladnu a nakonec az ti hraci vyrostou z nich inkasovali i tech par tisic nekde od diviznich, krajskych klubu atd...proste jde zase jen o byznys, zadna akademie problem s nasim fotbalem nevyresi

Reagovat
smazaný uživatel

Ona je to akademie FAČRu v Karviné, takže ne, že všichni hráči přestoupí do Karviné. Prostě přes týden budou ve škole s rozšířenou výukou fotbalu a v pátek se vrací na trénink do mateřského klubu, za který o víkendu hrají zápas.

Reagovat
iamek

. Presne tak. Kazdy mysli, ze akademie je v Karvine, tak automaticky kazdy kdo tam bude trenovat uz patri Karvine.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak uz to ted konecne dava smysl.. proste Karvina bude devka pro vsechny a bude toho mit hovno

Reagovat
mario23

Budou mít přehled o talentovaných hráčích v regionu, takže je pak případně koupí.

Reagovat
iamek

Dostane od svazu urcite nejake penize, ale to vazne nekdo myslel, ze svaz tam pozve treba 4 opavaky, 4 banikovce a ti uz zustanou Karvine ?

Reagovat
dave30

Pěkný kočkopes. Pondělí až čtvrtek s trenéry a spoluhráči z akademie, pátek až neděle v domácím klubu s jiným trenérem a jinými spoluhráči... a co teprve, až se v té akademii hráč zraní(nedej Bože vážně...)? Už vidím ten mateřský klub, jak tam další rok posílá další hráče...

Reagovat
smazaný uživatel

Celý je to píčovina

Reagovat
iamek

Reagovat
dave30

Místo toho, aby se podpořily kluby, kde to s mládeží umí, tak naše vedení vytvořilo regionální akademie. Zajímalo by mně, jestli něco takového funguje v Evropě (já vím pouze o klubových akademiích...).

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně se civilizace dostává i dále na východ. Jen tak dál.

Reagovat
Blasphemer

Brzo se dostane i na Slovensko.

Reagovat
smazaný uživatel

zase bych nehrotil naky fantasmagorie

Reagovat
C-M@ster

Nadává se tu, že máme neschopný mladý kluky - hlavně v individuální práci s míčem a furt jen "a proč Chorvatsko vychovává dobrý hráče a my ne"... a přitom ať už to byl článek o akademii v Brně nebo v Karviné, furt je nabrečeno a nablito, že je to prý zbytečné.

Já jsem tyhle projekty do detailu nezkoumal a ani jsem nezkoumal to, jak je to v zahraničí, ale předpokládám, že na svazu tomu tak učinili, a že vědí, co dělají a že jde skutečně o to, abychom vychovávali světové hráče.

Reagovat
dave30

Myslím si, že hlavní je rozbít ten systém, kdy se již od žactva hraje o body, postupy, tituly ( máme mistrovství republiky mladšího žactva )... V tomto systému není prostor pro vychovávání individualit. Hráči od mala slyší: "Přihrávej a nekličkuj", "Odkopni ( přeruš ) jakkoliv", protože klub dostává dotace na mládež podle toho, jakou hrají soutěž a jak jsou v ní úspěšní. Proto je naše liga plná hráčů, kteří skvěle plní taktické pokyny, ale pod tlakem míč raději přihrají, nebo někam nakopnou... A proto je naše liga pro zahraniční manažery nezajímavá (i když máme takový vysoký koeficient). Proto nemáme hráče v nejkvalitnějších ligách ( kromě 3 reprezentantů v BL) a proto naši mladíci vysedávají na lavičkách ( ať už u nás, nebo v zahraničí)...

Reagovat
C-M@ster

To jsem taky slyšel... a říkali to i kluci ve studiu, tak předpokládám, že i v té akademii to tak budou brát.

Reagovat
smazaný uživatel

z toho se můžu vždycky posrat, když slyším, jak se u nás dělají profesionální sportovci už z 6letejch děcek. Chápu, že jsou sporty, kde se musí začít co nejdřív, jako třeba hokej díky bruslení, ale do 12-13, ideálně do 15 vzhledem ke konci povinné školní docházky a také vývoji organismu by měla být primární hra a nikoliv výsledek.

Ale u nás se spíš dočkáme první ligy batolat na velkým hřišti,kde nejdůležitější bude neinkasovat.

Reagovat
HanzBP

Určitě se to takhle od mala nemá s tlakem na výsledky přehánět, ale zase mě přijde stupidní, aby úplně vymizely tabulky, jako to někdo navrhoval. To je pak veškerá soutěživost pryč a ten fotbal nemá takové kouzlo.

Reagovat
dave30

Mohou hrat turnaje druzstev podobne vykonnosti, kde nikdo nepostupuje ani nesestupuje... konfrontace a soutezivost musi byt, ale nesmi to byt to hlavni...

Reagovat
lada.sp

takhle hraje přípravka, nechceš takhle doufám hrát kluky 10+ to by ten fotbal nikdo hodně brzo nedělal, na turnaje se ti každý vysere..

Reagovat
lada.sp

já teda nevím ale muj táta na trenicích v roce 1980 také na nás řval odkopni, přeruš, zdržuj, simuluj musíte ten kraje vykopat atd. a určitě to takthle bylo v šude i před ním a kolik generací se vychovali konkurenceschopných na západě..

Reagovat
C-M@ster

Jojo, ale jestli to pak na západě náhodou nezačali dělat jinak a takto se to dělá už jen u nás v Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, u nas to samy.. simulovani sme se dokonce i ucili na treninku

Reagovat
dave30

V 80tych letech umel kopnout do balonu kazdy kluk. Pral bych vam videt telesnou vychovu dnesnich deti( maji pouze vypracovany ukazovacek na ruce...). Dalsi ubytek talentu nastal po roce 1990, kdy se zde objevilo asi 200 novych sportovnich odvetvi, ve kterych maji minimalne mistrovstvi republiky. Takze tech opravdovych fotbalovych talentu je tak malo, ze ucit je zakopavat balon a simulovat mi pripada jako obrovsky luxus( a proto jsme tam kde jsme)...

Reagovat
HanzBP

Jak budou akademie úspěšné to ukáže až čas. Pokud ale chceme mladým hráčům pomoci, tak to chce zrušit juniorskou ligu. Ta soutěž je absolutně o ničem. To i ten zápas v divizi mezi dospělými, musí dát těm hráčům mnohem víc.

Reagovat
dave30

Reagovat
db18

Proti Hlučínu s Krmenčíkem v útoku a Suchanem na levém kraji

Limba, Matějů a další dostali volno...

sestava: https://pbs.twimg.com/media/Cs4dprqWgAQQsra.jpg:large (akorát místo Matějů bude hrát Řezník)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele