V Braze slaví ojedinělou trofej, derniéru si nejspíš odbyl Rafa

23.05.2016, 12:00
Aktuality
Velký den včera prožili v portugalské Braze. Ta obstojnou sezonu završila na čtvrté ligové příčce a čerstvě i teprve svým historicky druhým triumfem v Taça de Portugal, a prvním takovým za dlouhých 50 let. Svůj poslední zápas v dresu Arsenalistas zřejmě odehrál talentovaný forvard Rafa Silva...

Utkání to bylo vypjaté a plné emocí. Porto tápalo především v defenzívě a po 58 minutách prohrávalo dokonce už 0:2, pak se ale o slovo přihlásil teprve 20letý útočník André Silva a v nastavení vyrovnal. Na penaltovém puntíku posléze byli přesnější červení.

"Je složité skórovat proti klubu, který milujete," vyznal se po závěrečném hvizdu střelec druhého gólu Bragy Josué, který v provincii Minho kuriózně z Porta hostuje.

Pikantní bylo toto utkání rovněž pro trenéra Paula Fonseku, který v Portu dostal šanci v sezoně 2013/14 a za pačesy svou první příležitost ve velkoklubu zrovna chytit nedokázal. "Vyhrát Taça de Portugal bylo naším cílem už na začátku ročníku. Vždy jsem věřil, že tenhle rok by mohl být náš," rozplýval se Fonseca.

Své poslední zápasy v dresu Bragy s velkou pravděpodobností odehráli dva fotbalisté z opačných konců věkového spektra. A zatímco 36letý kapitán Alan, kterému za měsíc končí smlouva, naznačil, že by nakonec přeci jen mohl pokračovat, u 23letého Rafy Silvy tomu nevěří ani sám hráč, natož fanoušci.

"Jsem velmi pyšný na své tři roky v Braze. Teď nevím, kam mé kroky povedou. Zahraničí, nebo Portugalsko? Dnes večer se jen slaví," odmítal prozatím spekulovat produktivní forvard, ačkoliv zároveň nepřímo potvrdil, že někam se stěhovat opravdu bude.

V první řadě levý křídelník se letos ve všech soutěžích podílel na 20 gólech svého týmu a nechybí ani v portugalské nominaci na Euro, takže se nechce věřit, že by někdo přes léto neaktivoval jeho výkupní klauzuli v odhadované výši 25 milionů eur.

Podle listu A Bola je nejblíže Rafově podpisu konkurenční Benfica, která prý nabízí 15 milionů a Derleye s Marçalem na hostování. Dále se potom spekuluje také o zájmu Porta a Liverpoolu.

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt, abola.pt

Komentáře (9)

Přidat komentář
Robbie

myslím že ve Valencii by se neztratil

Reagovat
smazaný uživatel

jestli je jeho agent Mendes tak určitě

Reagovat
fantomas

Jistěže je

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to jasný. Za 15m do Benfiky a nejpozději v zimě za 30m do Valencie. A Mendes má dvojí provizi

Reagovat
fantomas

Vlastní 50 % z něho no, takže si kapsu namastí neskutečně.

Reagovat
david_villa7

To by pro nás byla parádní posila, takže na 100% nepřijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Přece nemůžeme vyhrát pohár to by byla sezóna posrana jen z 80% a my ji musíme podělit celou!

Jestli si Rafu necháme utéct a půjde do Benfici tak jsme hloupí

Reagovat
Robbie

jak vůbec chytá ta díra Casillas ? čtu o něm že je to nejhorší brankář za x let v FC Porto a vetšinou na stránkách že kiksuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele