V anketě Golden Boy zvítězil liverpoolský útočník Sterling

20.12.2014, 11:37
Aktuality
Vítězem ankety Golden Boy pro nejlepšího fotbalistu Evropy do jednadvaceti let se stal anglický reprezentant Raheem Sterling. Útočník Liverpoolu v hlasování pro rok 2014 vyhrál před dalším střelcem Divockem Origim z Lille a brazilským obráncem Marquinhosem z Paris Saint-Germain...

Dvacetiletý Sterling se stal druhým Angličanem, který v anketě organizované italským listem Tuttosport triumfoval - před deseti lety byl nejlepším mladíkem vyhlášen Wayne Rooney. Od roku 2003, kdy se anketa začala pořádat, se vítězi stali například Lionel Messi, Mario Balotelli, Sergio Agüero, Mario Götze či Paul Pogba, který vyhrál minulý rok.

Sterling zároveň zvítězil i v neoficiálním hlasování čtenářů, kde těsně porazil polského kanonýra Arkadiusze Milika, který hostuje z Leverkusenu v amsterdamském Ajaxu. Třetí s velkým odstupem skončil další útočník, Luka Zahović ze slovinského Mariboru.

"Vyhrát takovou cenu je velký úspěch. Jsem moc šťastný jak za mě samotného, tak samozřejmě za moji rodinou," řekl Sterling pro oficiální web Liverpoolu. "Vždy jsem chtěl tvrdě pracovat a dočkat se uznání. Jsem opravdu vděčný, že mě lidé takto ocenili," řekl dále.

"Pořád je co zlepšovat. Momentálně bych měl mít na kontě o něco více branek, ale nevyužil jsem několik svých šancí. Jsem ale mladý a neustále se učím. Tato cena ukazuje, že tvrdá práce vás dostane tam, kde chcete být. A já jsem na správné cestě tam, kde bych ve své kariéře chtěl být," dodal jamajský rodák.

Autor: Petr Vaněček / espnfc.com, tuttosport.com

Komentáře (342)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele