Utrecht jedná o prodeji Hallera, nevylučuje ani jeho setrvání

31.12.2015, 12:51
Aktuality
V nizozemské lize jsou nejvíce na očích Ajax, PSV Eindhoven a Feyenoord, v jejichž středu hraje řada talentovaných fotbalistů, jednoho žádaného hráče pak má rovněž Utrecht. V jeho dresu pravidelně střílí góly útočník Sébastien Haller...

Stále teprve 21letý střelec přišel do Utrechtu před rokem na hostování z Auxerre a vedení nizozemského celku po šesti měsících neotálelo s uplatněním klauzule ohledně trvalého transferu. Haller loni stihl v sedmnácti zápasech jedenáct ligových gólů, letos mu na tuto porci stačilo o jeden duel méně, celkově tak rok 2015 zakončil s bilancí dvaadvaceti nastřílených branek v rámci Eredivisie.

Haller si tak vysloužil pozornost zahraničních celků a zájem o něho je především v Anglii, kde ho sledují Sunderland a Norwich.

"Diskuze s agenty a kluby probíhají, ale stát se může i to, že do konce sezony zůstane u nás," říká ředitel Utrechtu Wilco van Schaik.

Utrechtu se finance v současné době hodí, jelikož během uplynulého roku hospodařil se ztrátou 4,8 milionu eur. Hallerův případný transfer by tuto ztrátu pokryl, nizozemský celek za něho totiž požaduje minimálně deset milionů eur.

"Můžeme si počkat na správnou chvíli pro přestup. A vše by se samozřejmě uskutečnilo za našich podmínek," dodal van Schaik.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (28)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Je pořád mladý měl by zůstat v Holandsku. V Anglii jak ti nevyjde jeden zápas tak tři prosedíš na lavici. Dva roky v Nizozemí a pak bych ho nechal jít. A víc článku o talentech v Holandsku.

Reagovat
Stiksxx

Asi tak.

Reagovat
AjaxFans

Po jeho prodeji bude Utrecht padat v tabulce.Barazite takovou kvalitu nemá.Škoda, že Utrecht nemá lepší sponzoring

Reagovat
smazaný uživatel

A co ten Boymans?

Reagovat
jáá

ten byl nějakou dobu zraněný, tak asi neměl tolik šancí

Reagovat
smazaný uživatel

10 micu za neho muzou dat fakt jen pitomci z PL Utrechtu za obchod

Reagovat
Hector17

Prospěl by mu přestup v rámci nizozemska. Ideální náhrada za Sanoga

Reagovat
smazaný uživatel

pro jeho vyvoj by bylo urcite lepsi, kdyby se presunul jen v ramci ered, ale tu palku, co za neho Utrecht chce tam nikdo nezaplati

Reagovat
Stiksxx

No já si zase myslím ze je kolem nej zbytecne velký halooo..kdyz se to tak vezme, tak dal v 16 zápasech "pouhých" 6 golu ze hry..Jedine to ze je ještě docela mlady z něj dělá zajímavého hráče.jestli odejde z Ered. tak je to vul a vyhori jako papír.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale za prve, Utrecht ho potrebuje dobre zpenezit, kdyz sou v dluzich, tzn. samotnej klub ho bude tlacit ven a nejlepe do PL a za druhe, ja pro neho nevidim moc fleka ani u vas, ani v Ajaxu a jinej presun v ramci Ered by smysl nedaval.

Reagovat
Stiksxx

Ja bych ho k nam ani nechtěl..ani kdyby odešel de Jong. Locadia ma větší potenciál. V Ajaxu by nasel asi větší uplatnění.

Reagovat
Hector17

Třeba se chytne i v PL. Potencionál na to má

Reagovat
smazaný uživatel

stylem hry by do nejakyho Norwiche apod. mohl pasovat, to jo

Reagovat
Stiksxx

Ja bych se toho hodně bal. Si vem treba naše de Jonga. V Ered. nejlepsi útočník a v Anglii nebo Německu bída.

Reagovat
jáá

bohužel..

Reagovat
AjaxFans

Může dopadnout jako Ola John.Ale u Utrechtu se částka 10mga nedmítá.

Reagovat
jáá

určitě by měl zůstat do konce sezóny v Utrechtu a tam si hrát to svoje a pak třeba odchod...teda to je jen můj názor, silovej je, takže ta anglie by šla...jen se snad někdy dožiji doby, kdy půjde holandská liga na evropské scéně zase nahoru a nebude jen o brzském vykupování zajímavých/talentovaných hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

od Bosmana se ty nuzky tak rozevrely, ze pochybuju o tom, ze se toho nekdy dozijem

Reagovat
Stiksxx

Dozijeme. Bozi mlýny melou pomalu ale jistě.

Reagovat
jáá

to je pravda, tak snad to také tak bude

Reagovat
smazaný uživatel

DO PSV k de jongovi a zpátky před smrdutý ajax

Reagovat
Stiksxx

Pres nej by nemel sanci...

Reagovat
smazaný uživatel

myslím k němu locadia je hodně slabej delší dobu

Reagovat
Stiksxx

Tak locadia je hrot a hraje místo Lestienna. Ted kdyz se Lestienne vrátil, tak Locadiu asi zas posadi.je to sice skoda,protože by Locadia potreboval hrát i kdyz křídlo neni. Ale Lestienne je luxusní. Ale vypadá to podle vedeni,ze zas tak moc neni,protože nechteji vyndat 10 mega tuším,které mame v klauzuli. Tak chtěj udělat hostovacku aspon na dalsi rok.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě by mohl do francie do takového lille tam útočníka potřebujou jako sůl

Reagovat
Stiksxx

Chlapci. Jsem rad ze jste tu. Přeju štěstí a zdraví v novem roce.

Reagovat
jáá

děkuji a přejí vše nejlepší do nového roku, hodně štěstí, pevné zdraví, mnoho lásky a plno úspěchů

Reagovat
SpecialOne

Bez těch gólů z penalt by to takový odvaz nebyl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele