Útočník Rivière přestupuje z Monaka do Newcastlu

17.07.2014, 08:59
Aktuality
Několik dní po příchodu Rémyho Cabelly ulovil Newcastle United další francouzskou posilu. Z ambiciózního Monaka přichází na severovýchod Anglie útočník Emmanuel Rivière, za kterého do knížecího celku údajně poputuje částka 7,6 milionů eur...

Čtyřiadvacetiletý fotbalista podepsal v St. James Parku víceletý kontrakt, jehož dobu platnosti klub nezveřejnil. V Monaku, kde by do budoucna zřejmě již nepatřil do základu sestavy, mu zbývaly ze smlouvy ještě tři roky.

"Je velmi důležitou posilou, protože post útočníka je ten, který jsme opravdu potřebovali vylepšit. Emmanuela jsme sledovali již nějakou dobu a víme, že za nás bude střílet branky," prohlásil manažer Alan Pardew, který už dříve získal do svého kádru zmiňovaného Cabellu, dále Ayozeho Péreze, Jacka Colbacka a Siema de Jonga.

"Jsem velmi šťastný, že můžu být tady v Newcastlu. Když se mi klub ozval, řekl jsem mu 'ano' okamžitě. Bylo to snadné rozhodnutí. Hrát Premier League bylo mým snem a Newcastle mi dal tu možnost," prohlásil rodák z Martiniku, který v Monaku působil rok a půl a dříve oblékal dres Toulouse a Saint-Étienne.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (512)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele