Úspěšný kouč Nawałka bude pokračovat u polského kormidla

06.07.2016, 16:40
Aktuality
Adam Nawałka dle očekávání dostane šanci navázat v čele polské reprezentace na letošní čtvrtfinálové tažení na mistrovství Evropy, když mu prezident svazu Zbigniew Boniek nabídl nový kontrakt do léta 2018. Cílem Nawałky, který bíločervené vede od října 2013, bude postoupit na příští mistrovství světa...

Poláci cestovali do Francie s vědomím, že v předešlých dvou případech nedokázali na Euru postoupit ani ze skupiny. Co se však nepovedlo Beenhakkerovi se Smudou, se už podařilo Nawałkovi, jehož tým navíc zvládl i osmifinále se Švýcarskem.

Polsko nakonec evropský šampionát opustilo, aniž by v řádné hrací době jedinkrát prohrálo. Také s Portugalskem totiž svůj duel dovedlo až k penaltám, kde už tentokrát ztroskotalo. Z 30 zápasů nakonec Nawałka nezvládl pouhé čtyři, vyhrál jich rovnou patnáct.

"Viděli jsme, že tenhle tým pracuje jako jeden muž. Je tu týmový duch, který je naší silou, a to dál platí (i přes vyřazení)," ujišťoval po vydařeném Euru 34násobný polský reprezentant.

Nawałkovy muže na podzim čeká výkop kvalifikačního cyklu o účast na mistrovství světa v Rusku. Ve vlastní skupině bude Polsko mírným favoritem, když se o postup popere především s Rumuny a Dánskem. Zbytek skupiny utváří Černá Hora, Arménie a Kazachstán.

V kvalifikaci na letošní evropský šampionát byl Nawałkův tým poměrně suverénní. Na domácí půdě poprvé v historii vyzrál na Němce a sám Robert Lewandowski si s 13 zářezy došel pro korunu krále střelců celého cyklu.

Autor: Tomáš Daníček / psnfutbol.com, sport.pl

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No poprvé jsem o něm slyšel na tomto EU poláci působily pěkným dojmem sešla se dobrá sestava , ale pořád tam chybí pár dobrých hráčů a škoda , že pazdan je už tak starý

Reagovat
fantomas

Hrozně jeho práci u nároďáku fandim.

Reagovat
mistr129

a nejen jeho práci, ale celému nároďáku

Reagovat
fantomas

To sou spojený nádoby no

Reagovat
mistr129

Tak třeba já budu fandím Conteho práci u Chelsea, ale Chelsea ne.

Nevím teda jak tohle bude vypadat v praxi

Reagovat
fantomas

No já to myslel tak, že ti hráči mi až na pár výjimek sami o sobě nejsou až tak sympatický, ale jde spíš o ten tým jako celek (výborně poskládanej právě Nawalkou), kterýmu se dá fandit.

Reagovat
Filipow

Hehe, já budu fandit Guardiolově práci v City, ale City ne. Naopak to budu mít u United.

Taky by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi.

Reagovat
smazaný uživatel

Postup na MS musí být, až směšně hratelná skupina jen to nepodcenit

Reagovat
stas87

Presne takyto pristup bol v minulosti a viedlo to akurat k hanbe a konci v kvalifikacii. Z tejto skupiny nebude lahke postupit, ts baraz by sa ale mohla podarit, to je realne aj hratelne. Kluc budu venkovne zapasy.

Reagovat
smazaný uživatel

http://sport24.aktualne.atlas.sk/futbal/slovensko/sef-futbaloveho-trencina-rybnicek-lete-predame-az-troch-hracov.html

Bero, Madu a Van Kessel jen za 3,5-4 mega? Trochu málo, ne? Jinak docela hezkej a otevřenej rozhovor.

Reagovat
stas87

Je to dan za to, ze Lobotka, Hajradinovic, Stefanik, Adi, Malec ci Simon zatial nehviezdi tolko, aby dostali Trencin viac do povedomia zapadnych klubov. A taktiez bohuzial Trencin zatial vzdy vyletel v predkolach a nehral skupinovu fazu. Sparta preto moze predat Krejciho za styri mega, lebo uz je prevereny europou. A ja si myslim, ze Bero je lepsi hrac ako Krejci, lenze nehral v europe viac zapasov a tak pojde asi fakt do toho Turecka. U Trencina nema prilis velky zmysel drzat hracov, strategia ci plan majitela je taky, ze hracov bude tocit vzdy, takze ak registruje zaujem o sucasneho hraca zakladu, pracuje dlhodobo dobre tak, ze nahradu uz ma v klube alebo ju obratom ziska a jej ziskanie netrva prilis dlho. V tom je ten naskok Trencina oproti inym klubom na SK.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna je to aj o stasti niekedy sa podari turnaj niekedy nie

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože nevím, ok, postoupili nejdále ve své historii, ale s temi souperi a systemem postupu by to horsi s takovym výběrem ani být nemohlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele