USA na Gold Cup s novým kapitánem. Dempseyho střídá Bradley

05.07.2015, 19:22
Aktuality
Americká ikona Clint Dempsey před dvěma lety přebrala kapitánskou pásku po Carlosi Bocanegrovi a ve funkci zůstala i pro mistrovství světa, letošní Gold Cup však bude jiný. Pravděpodobně s ohledem na nedávný Dempseyho disciplinární prohřešek USA na kontinentálním svátku povede Michael Bradley...

Clint Dempsey se do problémů dostal v půlce června, když během utkání domácího poháru roztrhal rozhodčímu notes.

Někdejší opora anglického Fulhamu za to byla potrestána červenou kartou i dodatečným dvouletým, respektive šestizápasovým zákazem startu v dané soutěži.

"Je důležité mít Clinta v té nejlepší kondici. (...) Potřebujeme ho mít v dobré náladě. Potřebujeme, aby se pro nadcházejících pár týdnů nadchl. A potřebujeme jeho góly," nechal se nicméně slyšet kouč Jürgen Klinsmann.

Charismatický trenér prozatím odmítá rozhodnout, zdali jde o permanentní změnu, nebo jen dočasný krok s ohledem na tento jeden Gold Cup, kde Američané obhajují prvenství.

Pro Michaela Bradleyho, který si hned na startu Gold Cupu docela jistě odbude jubilejní stý reprezentační start, jde dle jeho vlastních slov o obrovskou čest, zároveň si však bývalý záložník AS Řím nepřipouští, že by najednou musel snášet zvýšenou odpovědnost sám.

"Máme štěstí, že tento tým tvoří množství velkých osobností, které jsou připraveny motivovat ostatní, připraveny rvát se a připraveny vést," zdůrazňoval okamžitě 27letý fotbalista Toronta.

"To byla vždy silná stránka tohohle týmu. Vím, že kluci jako Brad Guzan, Clint (Dempsey) a Jozy (Altidore) mi budou neustále po ruce. Všichni sdílíme pocit, že jsme v tom společně," dodává syn někdejšího trenéra národního týmu USA Boba Bradleyho.

Současný lodivod Spojených států amerických Němec Jürgen Klinsmann řeší těsně před výkopem šampionátu ještě jeden ošemetnější problém: důsledkem poranění kolene mu z nominace vypadl veterán Brad Davis, kterého nahradí mexický legionář a levý bek Greg Garza.

Naopak dobré zprávy Klinsmannovi přinesla páteční generálka na Gold Cup, v rámci níž Američané hravě přejeli Guatemalu 4:0.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
veikko

Snad USA nevyhrajou. Škoda, že je to takhle v noci, jinak bych to sledoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad USA vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lucius6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Nebojím sa povedať, že USA sú ďaleko najväčšími favoritmi...možno Kostarika prehovorí do boja o prvenstvo, možno Mexiko, ale Američania by pri súčasnej forme mali vyhrať

Reagovat
smazaný uživatel

No já bych řekl, že Mexiko je větším favoritem než USA, i když ve prospěch Států hraje domácí prostředí. Daleko mohou dojít i Kostarika a Honduras. Dost silný tým má taky Kanada, pro mě černý kůň turnaje..

Reagovat
havrys99

Guzan - Chandler, Brooks, Gonzalez, Johnson - Diskerud, Bradley - Morales (Yedlin), Zusi - Dempsey, Altidore (Wondolowski)

Reagovat
Kang & Kodos

To roztrhání notesu pro mě bylo zklamání.

Reagovat
lucius6

Bylo to neprofesionální, ale ten rozhodčí byl absolutně mimo.

Reagovat
Kang & Kodos

Zklamání v tom smyslu, že jsem to čekal akčnější.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Na Sport1de Stuttgart - Plzeň, do 2:polčasu nastúpil Kliment. Zatiaľ PLzeňáci horia 5:1

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

gooool Kliment haha to bola parááda

Reagovat
ZB 07

Fakt je ti Němci tak drtí (herně)? Jinak Kliment

Reagovat
smazaný uživatel

pozerám len 2.polčas aj to nie celý takže nechcem hodnotiť veľmi

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, fakt

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dominik Mašek - Rozhovor + "Můj den"

https://www.youtube.com/watch?v=85oKxX70srg

Reagovat
smazaný uživatel

Ty za to něco máš?

Reagovat
Azazelo RD

Dempsey je borec, škoda, že nikdy nešel do velkoklubu.

Reagovat
Bayernista18

Repre USA je tak silná, že klidně může uspět na příštim MS, snad teď zvládnou Gold Cup.

Reagovat
lucius6

Docela jim věřim, maj kvalitu navíc Jurgen je jeden z nejlepších trenérů na světě a jeho práce je dost vidět, každej rok je USA lepší a lepší a podle mě je jen otázka času než se z nich stane světová špička.

Reagovat
smazaný uživatel

mna usa vzdy pozitivne prekvapia behavym a rychlym futbalom. velmi dobre sa pozera na ich hru.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

Klinsmann je pan trenér, každym rokem jdou nahoru, podle mě už patří mezi nejlepší repre světa, jejich fotbal je radost sledovat, hodně gólů, plno šancí, neni to svázaný taktikou.

Reagovat
Kepy_FCB

Zrušit Gold Cup CONCACAF ( Mexiko,USA a Kostariku začlenit do Copy Amériky) zbytek ať se nasere

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele