UJFALUŠI MÍŘÍ DO FIORENTINY!!!

31.07.2004, 13:41
Aktuality
Po několika letech bude barvy Fiorentiny opět hájit český reprezentační stoper. Dříve hrával za italský klub Tomáš Řepka, nyní se do renesančního města stěhuje jeho jmenovec Ujfaluši. O jeho přestupu z Hamburku na Apeninský poloostrov se spekulovalo v souvislosti s Juventusem a milánskými Interem a AC. 26letý fotbalista se však nakonec upíše nováčkovi Serie A z Florencie…

Ujfalušiho přestup přišel jako blesk z čistého nebe. Zájem třech výše jmenovaných italských gigantů totiž několik týdnů po evropském šampionátu ochabl. Ujfaluši byl navíc svými spoluhráči z Hamburku zvolen novým kapitánem německého celku. O deset dní později je ale všechno jinak. Pro účastníka nedávného ME je podle agenta Pavla Pasky připravena smlouva na tři a půl roku a Hamburk by za něho měl vyinkasovat sedm a půl milionu eur. Celému transferu již brání jen lékařská prohlídka, kterou střelec dvou reprezentačních branek podstoupí příští týden.

“Požádal jsem vedení, aby mě nechalo odejít. Tímto přestupem se mi splnil dětský sen, protože jsem vždy chtěl hrát v italské nejvyšší soutěži. Všem v Hamburku chci poděkovat za nádherné roky a věřím, že klubu se bude dařit i beze mě,“ prohlásil hráč v sobotu ráno a následně obrátil pozornost směrem ke svému nové mu zaměstnavateli: “Jsem si jistý, že klub má potenciál hrát o přední příčky tabulky.“

Z odchodu pilíře své obrany však není nadšený sportovní ředitel Hamburku Dietmar Beiersdorfer. “Po sportovní a lidské stránce je jeho odchod velkou ztrátou. Peníze utržené za Tomášův přestup okamžitě investujeme do získání náhrady,“ slibuje Beiersdorfer rychlý příchod nového středního obránce, který by měl vytvořit stoperskou dvojici s Belgičanem Danielem Van Buytenem. Bude ale mít co dělat, protože Bundesliga začíná již příští týden prvním kolem, v němž Hamburk hostí v AOL Areně Bayern Mnichov.

Fiorentina se mezi elitu Apeninského poloostrova vrací po finančním krachu a pádu do čtvrté ligy. Za jejím rychlým návratem, jenž klub dovršil před více než měsícem barážovým triumfem nad Perugií, stojí především podnikatel a jeden z nejbohatčích mužů v Itálii Diego Della Valle. Ujfaluši je čtvrtou velkou rybou, která v létě uvízla v jeho síti. Již předtím totiž do Fiorentiny zamířili japonský záložník Hidetoshi Nakata, středopolař Juventusu Enzo Maresca a na hostování také mladý španělský útočník Realu Madrid Javier Portillo.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

a pak, ze nejsou v calciu penize!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele