UEFA: JACÍ BUDOU DALŠÍ ČTVRTFINALISTÉ?

15.03.2007, 14:06
Previews
Odvety čtvrtého kola Poháru UEFA jsou v polovině, dnes večer budeme znát jména druhé čtveřice čtvrtfinalistů. Savilla bude mít po domácí remíze těžkou pozici v Doněcku, Alkmaar čeká nelehký úkol s Newcastlem, Espanyol se o postup popere s Haccabi Haifa a Benfiku čeká souboj s Paris Saint-Germain.



- (čtvrtek 01:00)
Obhájce trofeje stojí tváří v tvář vyřazení ze soutěže. Sevilla doma před týdnem s Doněckem jenom remizovala 2:2 a v ukrajinské odvetě tak musí vyhrát, nebo vstřelit alespoň tři branky. "Je to rozhodující zápas, musíme k němu přistoupit jako kdyby to bylo finále," varuje trenér Juande Ramos. Seville na pohodě určitě nepřidala ztráta prvního místa v tabulce Primera Division po ostudné prohře v Tarragoně. Španělský tým se v posledních letech výletům na východ nevyhýbá a domů si často vozí výhry, v Doněcku mu ale bude chybět ruský útočník Keržakov.

Šachtaru bude k postupu stačit i remíza, na nerozhodný výsledek však hrát rozhodně nebude. "Sevilla hraje útočný fotbal, o výsledku hodně rozhodnout protiútoky. Budeme hrát tak, abychom tento zápas vyhráli," řekl kouč Mircea Lucescu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.20 - 2.20
Tip eurofotbal.cz: 2
- (čtvrtek 01:00)
Domácí si z Anglie přivezli dvoubrankovou ztrátu, vstřelili však alespoň dvě branky. Očekává se další ofenzivní podívaná. Alkmaar umí hrát dopředu skvěle a dnes rozhodně nemá na co čekat. AZ hraje 1600. soutěžní zápas od svého založení v roce 1967, navíc drží skvělou sérii domácí pohárové neporazitelnosti (28 zápasů) a blíží se rekordu Ipswiche Town. "Musíme se zlepšit v obraně, hlavní je nedostat gól. A pokud se nám podaří proměnit první dvě šance v gól, bude zaděláno na parádní večer," říká záložník de Zeeuw.

Alkmaaru chybí trojice dlouhodobých marodů, ostatní by měli být fit. Podobně je na tom Newcastle. Pro manažera Roedera je dobrou zprávou návrat Emreho s Carrem. V prvním utkání řádil Nigerijec Martins, hosté na něj budou znovu spoléhat. "Věřím, že zopakujeme utkání ze St. James Parku. Vedeme o dvě branky, hrát musejí domácí," uvedl mladý útočník. "Dobře jsme si hru soupeře nastudovali. Víme o jejich silných stránkách, ale zároveň si ohromně věříme, takže nemáme strach," dodává manažer Roeder.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.40 - 3.55
Tip eurofotbal.cz: 1
- (čtvrtek 01:00)
Espanyol byl v letošní sezóně dlouho mužstvem dvou tváří. Pohárovou Evropou proplouval bez ztráty kytičky, za to v domácí soutěži se potácel až ve spodních patrech tabulky. V posledních týdnech se ale vše změnilo, barcslonský klub neprohrál již pět zápasů v řadě a má dobře nakčročeno k postupu mezi nejlepších osm celků Poháru UEFA.

Maccabi je na tom o poznání hůře, než jeho španělský konkurent. V tabulce izraelské nejvyšší soutěže mu patří až sedmá příčka a šance na obhajobu titulu jsou takřka nulové. O víkendu navíc tým prohrál vysoko 1:4 na půdě vedoucího Beitaru Jeruzalém.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.75 - 8.25
Tip eurofotbal.cz: 1
- (čtvrtek 01:00)
Portugalský klub bude dohánět jednobrankové manko z úvodního klání v pařížském Parku princů, přesto si domácí hodně věří. Na evropský pohár se letos hodně upnuli a chtějí dojít co nejdál. "Jsme favorité na výhru," hlásí trenér Santos. "Hlavně však musíme být pozorní, dát si pozor na jejich brejky. Musíme odhodit strach a udělat jednu jedinou věc: postoupit." Mezi zraněnými najdeme v domácím dresu stopera Luisa, brankáře Quima a také Ruie Costu, který však už začal s tréninkem.

Katastrofální výkony v domácí soutěži, kde je Paříž momentálně předposlední, odčiňuje alespoň částečně ostře sledovaný klub v Poháru UEFA. "Určitě nechceme vypadnout z poháru. Mohli bychom se sice plně soustředit na ligu, ale úspěch z Lisabonu by nám hodně psychicky pomohl," prohlásil obránce Traoré. Hostům stále chybí kapitán Yepes, k němu se tentokrát přidali i Cissé a Rodriguez. "Do utkání jdeme s náskokem, máme tedy vše ve svých rukách," ví kouč Le Guen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.60 - 5.50
Tip eurofotbal.cz: 1

Autor: Tomáš Pavlík, Radim Šantrůček

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*Vincent Blanquinegro

Platini : "Nemyslím si, že by čtvrtý klub z Anglie, Španělska a Itálie byl lepší než mistři z takových fotbalových zemí, jakými jsou Dánsko nebo Česká republika," řekl Platini novinářům v Londýně.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*nofan

Škoda, že to neřekl před volbou. Málo se projevil.

Reagovat
Shevchenko

ale tak si to srovnej... Sparta vs. AC Milán, Real Madrid a Arsenal

Reagovat
Shevchenko

ne doufam ze sparta ne

Reagovat
HOST*R9

Řekl bych že Sevilla v Doněcku nevyhraje, v současnosti na to nemá...a Alkmaar to bude hodně vytahovat což bude voda na mlýn pro Newcastle takže bych dal čistou dvojku...

Reagovat
HOST*

no Alkmaar asi vyhraje vis tak si neveres tak ty laline

Reagovat
Pharrell

Sachtar Doneck postoupi!

Reagovat
HOST*rb

...tiež by som dal Alkmaar-Newcastle 2...

Reagovat
HOST*milco

presne tak newcastle is king!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ha Alkmaar vyhrál asi nevíte že Alkmaar nikdy doma ještě neprohrál a to už hrál doma přes 30 zápasů v evropských pohárech

Reagovat
HOST*nofan

Nevíme. Ale možná to bylo napsaný v článku nahoře.

Reagovat
Shevchenko

PALOOOOOOOOOOOOP !!!!!!!!

Reagovat
HOST*rb

...čumím na na zápas šachtar-sevilla na livescore a 94 min. dáva gólman seville Andres Palop gól...to je pekná haluz...ale asi reálná...

Reagovat
Shevchenko

hlavička z rohu

Reagovat
smazaný uživatel

Docela mazec, úplně volný byl, ale trefil to pěkně.

Reagovat
Shevchenko

taky jsem čuměl jak na něho zapomněli, ale hlavní je, že jedou za obhajobou

Reagovat
smazaný uživatel

Letošní UEFA se zatím vyvíjí parádně, postoupilo hodně útočných týmů, máme se na co těšit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele