TÝDEN V REALU MADRID

17.04.2005, 00:08
Aktuality
Co přinesl uplynulý týden v Realu Madrid? Zidane a Figo promluvili o reprezentaci, první návrat odmítá, druhý připouští. Celades se topí v nabídkách, Casillas má důvěru vedení, Woodgate se opět vrací. Nakonec něco o Robinhovi a jeho jistém nejistém přestupu...


Zinedine Zidane znovu a důrazně odmítá návrat do francouzské reprezentace, Luis Figo naopak o svém návratu do velmi vážně uvažuje.

Jak jsme již psali dříve, Zidane skončil v reprezentaci po Euru 2004. Začátkem dubna se ale objevily nepodložené zprávy o tom, že se chce do reprezentace vrátit, on to rezolutně odmítá.

V tomto týdnu musel Zidane opět velmi tvrdě dementovat zprávy o svém možném návratu. Opět vydal oficiální sdělení, ve kterém jasně říká: "Udělal jsem rozhodnutí o svém odchodu z reprezentace, toto rozhodnutí je konečné a nemíním jej znovu zvažovat, tečka."

V kontrastu s tím je velmi zajímavou zprávou to, že Luis Figo se chce do národního týmu vrátit!

Záložník Realu údajně plánuje šokující návrat do reprezentačního dresu Portugalska. Jednání jsou již údajně tak daleko, že podle posledních informací Figo již mluvil s trenérem Luis Felipe Scolarim o této možnosti a sám Scolari jej utvrdil, že s ním tedy počítá již pro červnové zápasy proti Slovensku a Estonsku v kvalifikaci na mistrovství světa.

Uvidíme, jaký bude další vývoj, jisté ale je, že pokud k jeho návratu dojde, bude to velmi překvapivé, protože z reprezentace odešel stejně jako Zinedine Zidane po Euru 2004.


Espanyol nabídnul Celadesovi smlouvu.

Espanyol nabídl kontrakt záložníku Realu Madrid Albertu Celadesovi. Tomu končí v létě smlouva v Realu a podle posledních zpráv není Espanyol jediným zájemcem o jeho služby, hlásí se i další evropské kluby.

Celades nyní zváží nabídku Espanyolu s tím, že dalšími zájemci jsou Zaragoza, Bolton, Middlesbrough, Aston Villa a v neposlední řadě jeho bývalý klub Bordeaux.


Real Madrid důvěřuje Casillasovi.

Představitelé Realu Madrid věří Casillasovi v tom, že odolá vysokým nabídkám Manchesteru United. Manažer Manchesteru Alex Ferguson se nechal slyšet, že je ochoten platit Casillasovi 75 000 liber týdně, protože chce opravdu velmi rychle vyřešit problémy Manchesteru právě na postu brankáře. Pro kontrast musím uvést, že 23letý Casillas podle nynější smlouvy s Realem pobírá ve srovnání s nabídkou do Fergusona pouze 30 000 liber týdně.

Ale například viceprezident Realu Emilio Butragueno je si jistý, že Casillas v Realu zůstane, protože to je jeden z klíčových hráčů a Butragueno je ochoten jednat o jeho budoucnosti.


Dění kolem přestupu Robinha do Realu Madrid.

Přestup brazilského útočníka ze Santosu do Realu Madrid je jeden den skoro hotový a druhý den je v podstatě nemožný. Pokusím se vás zasvětit do posledního známého vývoje kolem této kauzy. Robinho je považován odborníky za jednoho z největších fotbalových talentů na světě, má excelentní formu, Real má na něj v podstatě předkupní právo a eminentně se o něj zajímá.

Několik posledních zpráv hovoří o tom, že Robinho popírá svůj zájem přestoupit do Realu Madrid. Jeho výroky se chvílemi zdají velmi rozporuplné, v podstatě si odporují. Na jeho obranu lze říci, že je to mladý hráč a v podstatě několik měsíců je pod obrovským tlakem nejenom médií, děje se kolem něj hodně věcí. On sám k tomu říká, že jediné, co může o své budoucnosti říci, je to, že jeho budoucnost: "patří Bohu". V současné době prý neučinil konkrétní a konečné rozhodnutí.

21letý Robinho je také důrazně varován prezidentem Santosu Marcelem Teixeirou, aby zůstal v Santosu do mistrovství světa 2006, protože podle něj by mohl přijít přestupem do Realu o své místo v reprezentaci. Teixeira upozorňuje Robinha především na to, že transfer do Evropy by pro něj znamenal vykročení do nového světa a velmi složitou adaptaci na nové prostředí.

Jakkoliv ale Robinho v posledním vývoji dění kolem své osoby popírá zájem bavit se o přestupu do Realu Madrid, tak o to více je zajímavé zjištění, že jeho rodiče v posledních týdnech sháněli dům právě v Madridu.

Jasné není také to, jak je to vlastně s jeho smlouvou. Ví se, že je pro něj v Madridu připraven pětiletý kontrakt, jeden nezávislý zdroj dokonce tvrdí, že byl již Robinhem podepsán! Pokud by tomu tak bylo, tak by se na Robinha teprve vrhla média...

Není tedy tento poslední vývoj kolem tohoto přestupu pouze hrou, která má Robinha chránit?


Jonathan Woodgate dokončil léčbu svého zranění!

Pokud sledujete dění ve španělském fotbalu nebo přímo dění v Realu Madrid, tak jistě víte, jaké problémy Woodgate měl. Jednalo se o dlouhodobě poraněný stehenní sval. Woodgate od svého letního přestupu do Realu Madrid neodehrál jediné soutěžní utkání. Zranění, které ho sužovalo několik měsíců, si "skrytě" přinesl ze svého předchozího klubu, ale Real s k tomu postavil velkoryse a poskytnul Woodgatovi veškerou podporu. Nyní mám pro vás aktuální a velmi pozitivní informace.

Jonathan Woodgate byl minulou středu na zdravotní prohlídce ve Finsku u lékaře Oravy, který je považován za jednoho z nejlepších v oboru na světě. Po všemožných testech, které Jonathan ve Finsku podstoupil, můžeme konstatovat, že se ze svého zranění kompletně vyléčil.

Sám Woodgate se v úterý vrátil do Madridu a okamžitě nastoupil do tréninkového speciálního plánu, který byl navržen přímo lékařem Oravou a dá se předpokládat, že by mohl být plně zregenerovaný ještě před koncem sezóny. I když i tak se dá očekávat, že Realu v zápasech nepomůže, protože pauza byla přece jenom hodně dlouhá.


Tento článek o Realu Madrid je zde první svého druhu. Budu se snažit pokračovat, a to i o dalších evropských velkoklubech, nejen o Realu. Vždy několik aktuálních témat z daného klubu. Těším se na vaše reakce a doufám, že bude mít tento sumář u vás úspěch!

Autor: Petr Mahdal

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobrý článek, alespoň mám přehled co se v Realu děje.

Reagovat
HOST*

přesně tak

Reagovat
HOST*

Je to dobrej nápat,psát co se děje za tejden ve velkoklubu!

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas-dúfam,že odolá dobrej ponuke,pretože inek budeme musieť brankársku otázku riešiť my a nie Ferguson.

Robinho-uvidíme,aj keď prestúpi dúfam ,že ten prechod zvládne a bude naďalej dobrý.

Woodgate-chvalabohu.

Figo,Zidane-nech robia čo chcú,hlavne nech hrajú dobre za Real.

Reagovat
HOST*

Casillas-jestli přestoupí bude Real nucen koupit brankáře atak konečně nebudou nekupovat dobrý hráče, který skazej tím, že budou furt tvrdnout na střídačce.

Robinho- hlavně ať tam nejde, vůbec si tam nezahraje

Woodgate- chvíli bude trvat než se zas dostane do tempa

Figo, Zidane- Myslim, že hráči v repre. to chtěj přesně naopak....Figa portugalci moc nechtěj, kvůli jeho namyšlenosti, což ukázal i na Euru když po vystřídání šel hned do kabin a nezůstal na střídačce a odešel uražen....No a Zidana to je hráč, kterej mi připomíná Terryho, je to vítězící typ jak v Juve tak v Realu tak byl i v repre. Dokáže vést svůj tým a Francii určitě v qalifikaci chybí.

Reagovat
HOST*LoCknAr

Brutal clanok..mohol by si taky vydavat aj o Barce..

Reagovat
smazaný uživatel

SKVĚLÝ ČLÁNEK,JEN BY MOHL BÝT O BARCE

Reagovat
smazaný uživatel

Robinho musí příjít a Casillas zůstat

Reagovat
HOST*Petr

Taky se dočkáte

Reagovat
smazaný uživatel

Super clanok!Casillas musi zostat-to je jasne.Hrubinho-bol by som velmi stastny,keby prisiel-hoci neviem ci by vobec hral-ale predsa,keby bol v takej forme ako doteraz,tak by musel hrat-ale ktovie ci si zvikne na Europsky futbal.A stale je tam Raúl,ronaldo,Owen-a neviem kto by z nich nehral-mam taky pocit,ze keby prisiell Hrubinho a chcel by dat jeho do zakladnej zostavy a nie ronalda-tak by sa podla mna Ronaldo nasral a zacal by koncne hrat taky futbal ako predtym-ved ho nemoze nejaky mladik vyradit zo zostavy.Bol by som samozrejme rad,keby zacal hrat ako v minulosti,ale kto by potom nastupoval?Owena by mohol sice zostat ako striedajuci hrac,ale jemu sa to velmi nepaci-chce hrat v zaklade a Raúl-predsa kapitan a jeho len tak nenechaju vyhodit.A bol by som rad,keby aj on nasiel stratenu formu-prajem mu to-ved je este vlastne mlady.Takze by sme asi museli hrat na styroch utocnikov Nebol by som proti-ale to je uz dnes pri dnesnom betonarskom futbale takmer nemozne.A som velmi rad,ze sa uz konecne vyliecil Woodgate-som na nho zvedavy.Tak to vyzera,ze este nemusime az tak menit nas tym-ved ked bude hrat dobre Woodgate,tak obrancov mame v pohode a prichodom Rubinha by sa nam omladil aj utok.A aj keby Ronaldo s Raulom nenasli formu-co by som bol nerad-tak by hrali Owen s Rubinhom a to by bol podla mna celkom fajn utok.A je to este tazko takto hovorit.A ztoho mi vypliva,ze nam treba nejakeho stredopoliara-ja viem je to trochu zvlastne,ved na tom poste sme vzdy mali dost super hracov-ale ked to tak zoberiem-ako som uz spomynal obrana a utok je v pohode a mame uz defenzivneho stredopoliara-Gravesena,krory nam tak chybal,takze uz zostava len stred,kde sme myslim si mali vzdy najlepsich hracov,ale teraz tomu tak nebude.Ved Zidane,Figo uz dosluzuju a Beckhama by som sa najradsej zbavil-jeho som v Reale nikdy nechcel Takze ja by som zobral nejakeho stredopoliara-ale tazko povedat,aku by sme mali tu obranu a utok takze je to este vsetko vo hviezdach A co sa tyka toho navratu Figa do repre-tak je to trochu zvlastne-nebol by som proti,ved Figa by som bral vsade,ale predsa uz je stary a myslim,ze aj preto odisiel z repre,ze nevladal hrat aj za Real aj za repre a ze je unaveny,tak neviem preco sa chce vratit Asi mu chyba jeho reprezentovat jeho krajinu-ved to je uneho jasne-vzdy strastne rad zo srdca reprezentoval svoju krajinu a uz mu to chyba,ale neviem neviem ci je to dobry napad Bol by som rad,keby sa vratil este pred zapasom na Tehelnom poli-aspon by som sa neho mohol prist pozriet A teraz keby sa vratil,tak to nieje az take dobre,lebo by pomohol Portugalcom nas zdolat.No to som zvedavy ako to nakoniec dopadne.Ale myslim,ze Real este netreba odpisovat-ako niektori spomynali,ze najblizsich 5 a viac rokov Real neziska titul-vsak hrubinho?Real sa len tak nevzda... WE CARE ABOUT FOOTBALL!

Reagovat
HOST*Petr

Zajímavý příspěvěk, díky za něj.

S Robinhem souhlasím s tím, že je to vyjímečný hráč a Real by ho určitě měl získat. Jinak uvidíme jak to bude vycházet v týmu, protože čtyři hvězdy na dva útočné posty je trošku přetlak. Raul je ikona Realu a věřím, že se vrátí do své bývalé formy, Ronaldo asi nejspíše zůstane, ikdyž by měl aspoň pět kilo shodit ne-li deset. Owen je jistě zajímavý hráč, ale uvidíme jestli v létě nezmizí zpátky do Anglie jak se avizuje.

Jinak k tomu názoru, že Real má obranu v pohodě se zas tak moc nepřikláním. Samuel je sice dobrý "bijec", ale není to příliš konstruktivní obránce, Helguera je velmi kvalitní hráč, ikdyž dokud hrával na postě defenzivního záložníka tak byl ve větší pohodě než vzadu v obraně. Salgado je jeden z nejlepších pravých záložníků na světě, no a Carlos, to je kapitola sama pro sebe, ale v létě by měl odejít.

Když už jsem to nakousnul, v létě to vypadá v Realu na pořádný kolotoč.

Perez vyhrožuje tím, že Carlos, Beckham, Figo, Ronaldo a prý možná i Raul by měli v létě odejít. Perez chce dosti rapidně oživit tým. No uvidíme, co na tom bude nakonec pravdy, fakt je, že několik hráčům opravdu v létě končí smlouva a Perez zatím není moc vstřícný, že by ji chtěl prodloužit.

Nesouhlasím, ale s Vámi v tom, že Zidane dosluhuje. To je podle mě hodně troufalé, Zidane má Realu pořád co nabídnout. A to, že si hodně lidí všímá toho, že je již trošku pomalejší? Pokud byste sledoval jeho kariéru od začátku tak byste věděl, že jeho hra nikdy nebyla založena na rychlosti, ale na vysoké inteligenci a na vynikající technice a v tom je pořád nejlepší na světě. Zidane má smlouvu do roku 2007 a myslím že bude dodržena, pak odejde a s ním také největší hráč fotbalu (jako osobnost na hřišti i jako persona).

Víte jak reagoval Perez na podobnou otázku v souvislosti se Zidanem? Jeden novinář se ho zeptatl zda-li není už Zidane pro Real starý. Perez mu odpověděl: "Zidaneho hra je založena na skvělé technické vyspělosti a vysokém stupni herní inteligence a v tom se postupujícím věkem jak mi jistě dáte za pravdu může jenom zlepšovat".

Jinak na obranu Beckhama by se dalo říct, že poslední zápasy vykazuje slušnou formu, ale pořá se nezbavil té nálepky, že jeho nákup do Realu byl spíše marketingovým tahem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimavy prispevok,dik zanho.Suhlasim so vsetkym-a toho Zidana som myslel trochu inac-ja viem stale je to super hrac,ale aj tak uz podla mna nehra ako predtym-to si nemozem odpustit-ale ja by som ho stale chcel.Ale aj tak uz zahra len max.2 roky a to je uz predsa cas mysliet na jeho nahradu-ved to zbehne raz dva.Ale stale patri medzi najlepsich hracov na svete.A Beckham aj keby hral stale v jeho forme-tak ja ho proste v Reale nechcem!!!Stale su lepsi hraci-aj kede ma super formu.To by musel byt suvererne najlepsi na svete aby som ho niekedy chcel-on nedal Realu nic len zle vysledky a samozrejme dresy a na to sa im mozem vysrat

Reagovat
smazaný uživatel

s tím Beckhamem sou to pěkný keci, podívej se kolik realu on sám zařídil vítěztvých, ať už gólů z pžímáků nebo nádhernými přihrávkami

Reagovat
smazaný uživatel

beckham zavadza v time real madrid..lepsi bol ked bol v Man utd

Reagovat
smazaný uživatel

FIGO aky Hrubinho nechcel si napisat nahodou Robinho a ja by som do realu nechcel ist

Reagovat
smazaný uživatel

Ved ja som napisal,ze ty si hovoril,ze najblizsich 5 a viac rokov Real neziska titul-takze to malo byt hrubinho

Reagovat
smazaný uživatel

najmenej 5 FIGO

Reagovat
smazaný uživatel

Aha-uz som si to vsimol To zato,lebo vzdy ti pisem hrubinho-tak som sa pekne sekol,ale nejak si to este nikto nevsimol

Reagovat
smazaný uživatel

iba ja novidis a zevraj necitam tvoje prispevky ale je pravda ze ten Hrubinho mi udrel do oci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si to precital cele? Co sa stalo,ved je to sloh nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Ospravedlnujem sa za toho hrubinha

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ale ty změny jsou jasné jako facka: Robinho může hrát i na levém kraji zálohy, napravo Joaquín a střídat s Beckhamem, doprostředka zálohy ještě jeden tvořivý hráč (Gerrard, Rosický, Essien, ...), ale hlavně nějakého krajního obránce. Můj tip nalevo Del Horno z Bilbaa, napravo nevím, páč Sergio Ramos ze Sevilly má zřejmě namířeno do ManU Smlouva končí Celadesovi a Césarovi, oba po sezóně půjdou. Napřesrok končí smlouva Casillasovi a Helguerovi, oba jsou důležití, Helguera si až na kiksy vede na stoperu lépe než Samuel a příchodem Woodgatea budeme mít víceméně čtyři stopery (+Pavón). Casillas zůstat MUSÍ Z "galácticos" asi půjde Figo, ostatní nevím, kdybych si měl tipnout tak pořadí od nejpravděpodobnějšího k nejméně pravděpodobnému by bylo: R.Carlos, Ronaldo, Beckham, Raúl. Zidaneho už nechají dohrát.

Mimochodem Figo (diskutér ne hráč), Beckham Realu dost pomohl k vítězství na Barcelonou, tak na něj zas tak neplivej. Asi stokrát jsem tu psal, že prostě potřebuje hrát POUZE napravo...

Reagovat
HOST*Luis

Vmísím se do debaty fandů Realu a jelikož se stotožňuji s yardou a jeho výroky (ikdyž fandím Barce) Beckham je ortodoxní pravý záložní a tam taky musí hrát. Takže souhlas na 100%

Reagovat
Xavi

Figo diskutér ne hráč?

Reagovat
HOST*yarda

No LUIS FIGO si to asi číst nebude, už proto, že by tomu nejspíš nerozuměl

Reagovat
Xavi

Reagovat
HOST*yarda

Čemu se furt ksichtíš? Mělo to být tedy takhle: Mimochodem, Figo (oslovení častého, slovenského účastníka našich diskuzí v reakci na jeho kritiku Beckhama)...

Reagovat
Xavi

Soráč!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hm,myslím si nasledovné:

1.Hráči Realu majú tú smolu,že sú asi najviac na očiach celej Európe-to znamená,že každý horší výkon už každý divák registruje.Takže súhlasím,že Beckham pre Real robí dobrú robotu,aj keď niekedy to nevyjde.

2.Rosického by som nebral,je moc krehký na náš tím,Gerrarda chce Chelsea,no a Essiena som videl raz v živote,takže neviem.

3.Čo sa týka odchodov,záleží aj kto príde.Pustil by som maximálne 2 hviezdy( Figo je asi istý a možno,opakujem možno Carlosa ) a nejakého hráča-dvoch na hosťovanie,príp.na výhodný prestup-tu myslím na domácich Španielov (napr.Celades,keď chce ísť ).

4.Nákupy si netrúfnem odhadnúť,myslím ,že záleží,či získame titul alebo nie a podľa toho Perez buď zmení filozofiu alebo nie.

Reagovat
HOST*

Rosický křehký na váš tým??? Ty si ho asi neviděl hrát na akcich typu EURO, LM a i o německé lize se ví, že to je jedna z nejtvrdších!!! Rosa není žádná třasořitka a navíc je na tom skvěle technicky, myšlenkově... Jestli by se k vám někdo hodil, tak je to on...

Reagovat
Xavi

Zapomněl jsem se podepsat...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to vec názoru,ja som ho videl veľakrát a uznávam jeho kvality,ničmenej by som ho nekúpil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ja

Reagovat
smazaný uživatel

abo nie dakoho do utoku abo do stredu ale do OBRANY oni maju deravu obranu...kua....podal mna barca je lepsia a har velmi krasny futbal...real by mal kupit daakeho obrancu napr:Nesta,Ferdinad,hyppie, a take daco a ne Robinho utok maju dobry hoci utocnici nemaju najlepsiu formu

Reagovat
smazaný uživatel

Kto nam to tu napisal? Ej ha-co sa ti to tu zapacilo?Do obrany sa vrat-vlastne este len pride Woodgate-takze este uvidime-a uz nieje taka derava ako bola-asi si uz dlho nevidel zapas Realu-ved Real sa uz normalne brani a to sa mi nepaci A tie goly uz tak tiez napadaju-mne sa viac pacilo,ked hrak este pomaly Hiero-vtedy sme dostal min.2 goly a dali 3-a to sa mi na Reale najviac pacilo-toto som na Reale miloval.Ale teraz uz zakladame aj na obrane a utok slabne-takze utocnikov nam bohuzial treba A naozaj si myslis,ze by k nam isiel napr.Nesta???To neni ani najmensia sanca.Treba byt realny Dufam,ze sa zapojis aj nabuduce

Reagovat
RMCF

Jako věčný Beckhamův kritik musím souhlasit, že v zápase s Barcelonou zahrál skvěle a vůbec by mi nevadilo kdyby v takových výkonech pokračoval dál.

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzial beckham sa blisne raz za uhorsky rok a to je rozdiem medzi najlepsimi hracmi na svete Beckham nema a nebude mat stabilne vykony

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to uznavam,ze Beckham je celkom dobry hrac,ale ja ho proste nemam rad a stale su aj lepsi hraci,ktori ho dokazu nahradit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele