TVÁŘÍ V TVÁŘ: AC - INTER

06.04.2005, 12:10
Aktuality
Ano, je tady utkání roku! Ať se to odpůrcům italského fotbalu líbí nebo ne, milánské derby ve čtvrtfinále LM bude tím opravdovým šlágrem této sezóny. Real - Barca zůstane ve stínu, tam se jedná jen o prestiž. V Miláně bude ve hře mnohem víc, než jen postup do semifinále!

Milánský duben. Celé město se na tento souboj chystá a všichni dobře vědí, že v probouzejícím se jaru se stává Milán "pupíkem" světa, tedy alespoň toho fotbalového! Módní barvy? Modrá a červená, obě kombinované s černou! Ale je zakázáno oblékat se užívajíc všechny tři najednou. Nejatraktivnější duel tohoto kola LM má doslova zázračnou moc, na nohy postavil mnohé nechodící pacienty, byť jiní, pravděpodobně díky nervozitě, ulehli...

AC Milán, favorit na zisk titulu v italské lize, pod vedením trenéra Carlo Ancelottiho, je zároveň také mírným favoritem tohoto souboje. Ale pozor! Jedná se o derby nesmiřitelných rivalů! Jeden z nich, a tím je právě AC, začal tanec plný radosti ještě před zahajovacím hvizdem. Melodie je přitažlivá a doprovodná slova se opakují do nekonečna: "Andrij Ševčenko, Andrij Ševčenko...!" Ano, tento superstřelec je jedním z oněch uzdravených a hrát bude! "Jsem absolutně v pořádku, na zápas se těším, jsem připraven podat ten nejlepší výkon!", říká kapitán reprezentace Ukrajiny, kandidáta postupu na MS 2006.

Ale pravděpodobně přidal tím svým oznámení pár vrásek na čelo trenéra Ancelottiho... Koho má postavit do útoku?! Hrát budou jen dva a tým je doslova nabitý hvězdami! Jednou z nich je Argentinec Hernán Crespo, který září v posledních týdnech a dává branky, jednu hezčí té druhé. I proto je nejlepším střelcem svého týmu v LM se 4 zásahy do černého. A co Jon Dahl Tomasson, Filippo Inzaghi? Ten je po 4 měsících znovu připraven zasáhnout do boje a ukázat, že stále umí.

A Inter? Je snad slabší v útoku než AC? Ale kdepak, snad dokonce naopak! Roberto Mancini má z čeho vybírat! Tedy měl by, kdyby... Adriano, poslední týden měsíce jménem březen, zranění... Jeho sedm gólů v LM ho staví do role nejdůležitějšího článku ofenzívy Interu. Bude hrát, nebude hrát...!? Mancini asi riskovat nebude a rozhodne se pro dvojici... ale kterou? Obafema Martins je jasný, kdo ho doplní? Christian Vieri nebo Julio Cruz? Nemá to jednoduché Mancini! Nemá to jednoduché Ancelotti! Ani jeden nechce skončit předem poražen v tomto souboji hvězdných jmen...

A co obrany, střed pole? Tam se snad hrát nebude? Budou stačit "starci" v dresu AC na hbitost ofenzivy Interu? Cafú (34), Paolo Maldini (36), Jaap Stam (32), k nim ještě přidejme Alessandro Nesta (29) a máme věkový průměr 32,75 roků... Rozhodne tedy jejich zkušenost? A kdo bude stát na druhé straně? Z paměti vám všichni fanoušci vysypou ona jména: Javier Zanetti vpravo, Iván Ramiro Córdoba, Marco Materazzi nebo Sinisa Mihajlovič, Giuseppe Favalli... AC v Lize mistrů obdržel tři góly, Inter pět. AC má na svém kontě deset branek, Inter čtrnáct.... Obrana? Útok? Kdo bude rozhodovat v tomto derby? V těchto derby! Síla útoku je na obou stranách, právě tak jako tvrdost a jistota obran.

Rozhodne tedy záloha, středová řada? Ano, tady se možná bude lámat onen pomyslný chléb... Esteban Cambiasso, dnes asi nejlepší cizinec v Serii A, hraje za Inter. A spolu s ním je tam také jeho krajan Sebastián Verón... Cristiano Zanetti a Dejan Stankovič je normálně v sestavě doplňují, ale nad reprezentantem Srbska a jeho startem visí otazník... Někdo ale tady tvrdí, že tato řada v dresech AC Milán je slabší? Dobrá, nevěřící věřte, neslyšící slyšte! Clarence Seedorf, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrossini... Rui Costa tento orchestr bude dirigovat a Kaká podporovat útok... Jde mráz po zádech, stačí jen číst tato jména!

AC Milán jde za svým sedmým titulem v LM, Inter chce vyhrát po 40 letech titul třetí. Naposledy se v této soutěži sešli v sezóně 2002/03 a AC Milán porazil a vyřadil Inter v semifinále, aby pak na penalty odsoudil k slzám hořkosti ve finále bez Nedvěda hrající Juventus... První zápas milánského derby skončil 0:0, v odvetě (1:1) rozhodoval Ševčenkův gól a pravidlo o brance vstřelené na hřišti soupeře, platící v případě rovnosti za dvě...

Dnes, po dvou sezónách, jeden chce potvrdit svou převahu a ten druhý se chce pomstít... Kdo postoupí? Inter nebo AC? Milán se chystá na oslavy! A všichni milovníci fotbalu společně s ním. Vždyť se jedná o nejkrásnější sport na světě!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (38)

Přidat komentář
sansiro

Kvuli takovych clanku ma fakt cenu navstevovat tyto skvele stranky. FORZA MILAN FORZA AUTOR

Reagovat
HOST*sud

Nezbývá nez souhlasit a proklínat CT,ze si vybralo takovej(jiste ne nudný zápas)jaký si vybralo...

AC MILAN,NON SI DISCUTE,SI AMA...

Reagovat
Xavi

Jo, článek je vynikající, ale neřekl bych, že kdyby se hrálo Real - Barca ve čtvrtfinále LM, že by to utkání bylo ve stínu!

Reagovat
Mr.Jindros

Škoda že Real i Barca vypadly už v osmifinále ...

Reagovat
HOST*Bobo

Fakt super. Ani mi nevadí, že MILAN vypadne!! FORZA INTER!

Reagovat
HOST*

přesně tak,jenom věčná škoda že tento zápas nepoběží na Čt2

Reagovat
smazaný uživatel

Nepreceňuje náhodou autor význam tohoto zápasu?A budú vôbec hrať,keď zomrel pápež?

Reagovat
alegre

Je to přeci jen rozdíl hrát o semifinále LM a nebo o 3 body ve španělské lize...

Reagovat
HOST*

Už zrušili nedělní kolo ligy,takže truchlení už bylo dost,hrát se určitě bude.A jestli ne tak určitě ne kvůli papežovi..

Reagovat
Mr.Jindros

FORZA INTER !!!

Reagovat
HOST*Barca

Barca vs Real je něco úplně jiného než AC vs Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto a utkanie roku? Tak toto je fakt sprostost.S tym by som v zivote nesuhlasil.Nic proti autorovi,ale to moze napisat len zaujaty taliansky fanusik.Nikto netvrdi,ze je to zapas Real-Barca-to by ma ani nenapadlo,lebo predsa-tam nejde o vela.Ale zabudli ste napr.na Chelsea-Barca???Tento zapas sa tomu urcite nevyrovna aj ked ide o vela.Ale kazdy ma svoj nazor

Reagovat
smazaný uživatel

Ale inac dobry clanok

Reagovat
HOST*

nák zaujatej autor ,je to hodně vidět

Reagovat
sansiro

Vubec to nechapes... Dneska to bude sledovat cely svet a cela Italie

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to autor trochu pokaslal,ved Inter je len priemerny europsky klub a nehovorte ze nieMyslim s tych co hraju LM.A na Chelsea-Barca sa zabudlo???Ved lepsie kluby v LM neboli .

Inter prehra oba zapasy a spolu asi o 3 goly.

Nie je o com-fandime AC MILAN..Ked uz tam Spanieli nie su

Ale Real mi tam urcite nechyba

Reagovat
smazaný uživatel

Fandime Interu!

Reagovat
sansiro

Inter vyhral jen 2x PMEZ

Reagovat
smazaný uživatel

A co teraz?

Reagovat
sansiro

Ted bohuzel musi vypadnout

Reagovat
HOST*

ja muze nekoho bavit cumet 180 na obrynou hru obou muzstev.me tede ne.chelsea vitěz ligy mistru

Reagovat
smazaný uživatel

v típná je hlavně ta věta "Chelsea vítěz ligy mistrů"

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom az take smiesne?

Reagovat
smazaný uživatel

bez Mourinha budou poloviční a doufám a myslím si, že Bayern je dnes je vyřadí. Favorit LM je pro mě AC Milán, ikdyž mu nefandím.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimave,ale ja tiez tipujem Chelsea-hoci ju nemam rad Podla mna im nebude Mourinho az tak chybat-svoje im povie pred zapasom a to staci.Neviem preco vsetci spominate absenciu Mourinha-ved on za nich zapas neodohra.Ale zeby bolo az smiesne,ze Chelsea nepostupi Uz si zabudol,ze Chelsea vyradila aj Barcu? To sa nepodari kazdemu

Reagovat
smazaný uživatel

Věřim že to bude velkej zápas a on to taky bude velkej zápas je škoda že to nedávaj na čt - ale jelikož fandim i chelsea tak mi to zas až tolik nevadí.

Snad už konečně přišel čas aby sme to AC vrátili i s úroky pro inter je tohle jeden z nejdůležitějších zápasů sezony - liga je v pytli italskej pohár nemá takovou prestiž tak snad aspoň postoupí co nejdá v CH

Chelsea forever!!!

Forza Inter!!!

Reagovat
HOST*

Inter

Reagovat
HOST*ACM

AC MILAN dnes vyhra !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tedy se vší úctou k autorovi, ale že by měl tolik zastínit duel Inter-AC zápasy Realu s Barcelonou? Oba milánské týmy mají určitě skvělé mužstvo i fanoušky, rivalita je veliká, ale podle mého utkání Realu s Barcou ve fotbalovém světě nic nezastíní...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v tom zapase uz nejde skoro o nic.Zato tu ide o postup do semifinale LM!V tom je ten rozdiel,ale zapas roka to urcite nebol!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

super článek...není co dodat FORZA MILAN mimochodem,mrkni te se na : http://acmilan.kvalitne.cz

celkem pěkně zpracovaný web který adminuje nějaký borec,v sekci ankety můžete hlasovat o nej. hráče AC Milán. FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu anketa se mu povedla. Doufám, že to jednou bude můj nástupce ve tvoření webu už jen proto, že je hodně mladý rossoner :)

Jinak musím souhlasit článek je skvělý.

Můj tip 2:0 pro AC Milan !

Reagovat
HOST*squadra

Článek SUPER a musím souhlasit aji s tipem na výsledek (2:0).

Reagovat
HOST*Shevchenko

Nechápů proč třeba FIGO, JINDROS fandí Interu!?

3:1 (3ŠEVA-KILLY)

Reagovat
Mr.Jindros

To je jednoduché. AC je větší rival a tak z této dvojce fandím Interu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip mi zde zase vyšel...Grande Stam a Sheva! Teď stačí dát za 14 dní jeden goool a postupujeme!

Kdo má zájem jed na zápas Serie A AC Milan-Juventus autobusem tak mi napište na: acmilanweb@seznam.cz ještě je pár míst volných !

Reagovat
HOST*

A je to tady, před zápasem jsem měl pocit že AC - Inter bude horší zápas než Chelsea - Bayern. Potvrdilo se, všichni tu psali proč nedávají milánské derby. Proto!!! ,proto, protože to dopadlo jak mělo - nuda, sice jsem to viděl z krátkého záznamu, ale fakt nic moc. ČT vybrala dobře. Na závěr: fandil jsem Interu a ten si zasloužil vyhrát. Jo a taky jsem nefandil Chelsea, ale ani skopčákům. Ať vyhraje Lyon !!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Presne-ako pisali media-tipicky Taliansky futbal a vsetci vieme co to znamena-nuda.Dobre,ze davali Chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele