Trenér Sampaoli potvrdil chystaný příchod na lavičku Sevilly

18.06.2016, 15:00
Aktuality
Hodně rychle vyřeší Sevilla otázku nového trenéra. Ze španělského klubu se chystá úspěšný Unai Emery, jehož odchod byl už ohlášen, jeho nástupcem se pak stane Jorge Sampaoli...

"Doufám, že odchod předchozího trenéra bude brzy dotažen, aby můj příchod byl oficiální. Nabídka ze Sevilly přišla tento týden. Klub bude hrát Ligu mistrů, Superpohár proti Realu Madrid a další proti Barceloně. Vést tým jako Sevilla a působit na této úrovni, přesně takový sen jsem měl," řekl v rozhovoru pro Radio La Red.

Sampaoli za sebou má povedené angažmá u chilské reprezentace, s níž loni triumfoval na jihoamerickém šampionátu. Od týmu odešel letos v lednu a důvodem byly napjaté vztahy s tamním svazem. Sampaoliho rozzlobilo mimo jiné to, že na veřejnost unikly podrobnosti jeho smlouvy a spekulace o tom, že se vyhýbá řádnému placení daní. V Chile už údajně nechtěl pracovat také kvůli korupci ve vedení svazu, jehož šéf Sergio Jadue kvůli obvinění z úplatkářství v listopadu odstoupil.

Emery v minulosti působil ve Valencii nebo Spartaku Moskva a v Seville strávil tři a půl roku. Ve třech kompletních sezonách se svými hráči pokaždé opanoval Evropskou ligu, z Andalusie zřejmě odejde do PSG, dalším zájemcem o jeho služby je Southampton.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Super

Reagovat
Aldeano

Jsem hodně zvědavý jak si se Sevillou povede.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

aby z toho nebylo 3.místo v LM ve skupině výhra v EL REPEAT

Reagovat
Žito 44

Reagovat
smazaný uživatel

Vitaj v najlepsej lige sveta.

Reagovat
smazaný uživatel

čekají tě napjaté zápasy s deportivem eibarem a nově ludangem

Reagovat
Recoba Inter

děláš jakoby by nováčci Premier League byly nějací krutí soupeři

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Manik...

Reagovat
torcida

pre anglickú spičku sú

Reagovat
torcida

špičku*

Reagovat
Whitemedia

Boro

Reagovat
Murtago

co to je to ludango?

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Snad dokáže Sevillu posunout ještě o level vejš než Emery. Hlavně ustálit výsledky v lize, pak by už souboj o titul nemusel být jen o 3 týmech.

Reagovat
smazaný uživatel

tak na to by sevilla nemela s nikym aby konkurovala spanelskemu triumviratu

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna sa bude od neho ocakavat, ze sa stabilizuju vykony v lige a ze bude muzstvo castejsie vitazit v zapasoch so supermi, kde su herne lepsi, lebo to co v uplynulej sezone stratila Sevilla v zapasoch uplne zbytocne body, to nebola pre Emeryho najlepsia vizitka.

Reagovat
Aldeano

Taky to tak vidím.

Reagovat
mickey mouse

Osasuna zpět v PD

Reagovat
X-bano-X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele